IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Fragile
  • 1 Post By tugbu

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Mart 2020, 22:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İtalya'nın İftiharı:Ravioli Tarifleri




İtalya'nın İftiharı:Ravioli Tarifleri

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İtalyan mutfağından tanıdığımız ravioli, bizim mantımıza benzer. Küçük et ya da sebze karışımı parçalarının hamurla kaplanıp pişirilmesiyle elde edilen bir yemektir. Farklılıklar olmakla birlikte genellikle kare ya da üçgen biçiminde haşlanır ya da kızartılır. Hamurlu yemekleriyle ön plana çıkan İtalyan mutfağından tüm Avrupa’ya yayılan ravioli’nin farklı versiyonlarını tatmak her geçen gün daha da mümkün oluyor.


Bilinen en eski ravioli, 14. yüzyılda Pratolu bir tüccar olan Francesco di Marco Datini‘nin kişisel mektuplarında yer almaktadır. Mektuplardan birinde et suyuyla karışmış,içinde sebze olan bir hamur çorbasından bahsetmektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Zamanla İtalya’da geleneksel bir yemek haline dönüşen ravioli’nin elde yapılması çok önemlidir ancak günümüzde seri üretimini yapan makinelerden çıkan ürünler oldukça sık üretilmektedir. Adapte olduğu mutfağa göre yoğurtlu veya değişik soslarla birlikte tüketilir.

İşte bu eşsiz lezzetin 5 farklı tarifini sizler için derledik. Afiyet olsun.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

PORTAKAL RENDELİ PECORİNO RAVİOLİ

MALZEMELER
1 bardak+ 2 yemek kaşığı un
3 büyük yumurta sarısı
1 adet yumurta
½ yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
170 g pecorino peyniri
4 yemek kaşığı tuzsuz zeytinyağı
1+ ¼ yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Karabiber
Yapılışı
Bir elek yardımıyla unu birkaç kez eleyin. Yumurta sarıları, yumurta, süt ve zeytinyağını ekleyerek hamur yapın. Hamuru tezgâh gibi düz bir zemine alın ve 2 dakika kadar yoğurun. Plastik bir kabın içine koyun ve bir bezle sararak en az 30 dakika en fazla 2 saat dinlendirin. Hamuru 4 eşit parçaya kesin. Her seferde bir parça alıp kalanları sarın. Hamuru merdane ya da makarna makinesiyle ince bir bez gibi açın. Açtığınız her bir tabanı karelere kesin. Kareleri bir fırın tepsisine aktarın ve streç filmle örtün. Peynirleri hamurun yarısına paylaştırın. Diğer yarısını da hamurların üzerini kapatmak için kullanın. Bir çatal ya da makine yardımıyla kenarları iyice kapatın. Tüm hamurları unla kaplayın, üzerini bezle kapatıp 3 saat soğuk bir alanda dinlendirin. Büyük bir tencereye su koyun. Makarna yapar gibi, suya tuz ekleyin ve kaynatın. Hamurları suyun içine atın. Bu arada tereyağını bir tavada eritin ve portakal rendesini ekleyin. Ravioli pişince hepsini bu tavaya alın ve nazikçe karıştırın. Servis tabağına alarak çeşitli baharatlarla süsleyin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

KIZARMIŞ ISPANAKLI RAVİOLİ

MALZEMELER
100 gram ufalanmış beyaz peynir
½ bardak ricotta peyniri
½ bardak ıspanak
1 yumurta
¼ bardak rendelenmiş parmesan
1 adet limon kabuğu rendesi
Ravioli hamuru (Yukarıdaki tariften yapabilir veya satın alabilirsiniz)
Kızartma yağı
Domates veya başamel sos (İsteğe bağlı)
Yapılışı
Bir kâsede beyaz peynir, ricotta peyniri, ıspanak, yumurta, parmesan, limon kabuğu rendesi ve karabiberi arıştırıp kenara koyun. Yaklaşık 6 adet şerit halinde ravioli hamurunu düz bir yere serin/açın. Üç şeridin ortasına 1 tatlı kaşığı peynir karışımını koyun. Hamur kenarlarını suyla fırçalayın. Her bir ravioli üzerine kapatmak için ikinci bir şeridi yerleştirin. Kenarlardan aşağı doğru bastırın, ravioliyi kapatın ve merkezden olabildiğince bastırarak içerideki havayı boşaltın. Yine yaklaşık 3 saat kadar soğuk bir alanda bekletin. Büyük bir tavada ravioli’leri kızartın. Dilediğiniz herhangi bir sosla servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

FIRINDA BROKOLİLİ RAVİOLİ

MALZEMELER
1 su bardağı taze fesleğen
½ su bardağı + 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
2 diş sarımsak
150 gram ince dilimlenmiş brokoli
1 yemek kaşığı tereyağı
½ bardak ricotta peyniri
¼ fincan + 3 yemek kaşığı rendelenmiş pecorino peyniri
50 gram lazanya yaprağı
Yapılışı
Fesleğeni 20 saniye kaynar suda bekletip süzün ve soğuk suyun altında durulayın. Bir mini mutfak robotunda, fesleğeni 1/2 fincan zeytinyağı ile püre haline getirin. Tuzlayın ve bir kâsede bekletin. Büyük bir tavada, 2 yemek kaşığı yağda sarımsakları 30 saniye pişirin. Brokolileri, yarım su bardağı suyu ve tereyağını ekleyin, kapağı kapatın ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.

Brokoliyi blender ile kabaca püre haline getirin ve bir kaba aktarın. Ricotta ve 1/4 fincan pecorino’yu da ekleyip karıştırın. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. Lazanya yapraklarını suyun içinde birkaç kez döndürdükten sonra her yaprağı on iki adet kareye kesin. Yapışmalarını önlemek için biraz yağlayabilirsiniz. Fırını 220°C’ye ısıtın. Her bir karenin içine peynir dolgusunu koyup kareleri üçgene katlayın. Pecorino’dan 3 yemek kaşığı serpin. Peynir kahverengileşene kadar 10 dakika pişirin. Fesleğen yağı gezdirin ve servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YENGEÇLİ RAVİOLİ

MALZEMELER
1+ ½ çay kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 küçük, doğranmış karnabahar
2 yemek kaşığı su
1 su bardağı krema
½ bardak yengeç eti
50 gram lazanya yaprağı
Taze maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı
Bir tencerede yaklaşık 1-2 litre suyu kaynatın. Büyük, derin bir tavada, tereyağını 2 çay kaşığı zeytinyağında eritin. Kıyılmış sarımsak ekleyin ve yaklaşık 2 dakika kokusu etrafı sarana kadar orta ateşte pişirin. Karnabahar çiçeklerini ekleyin ve orta derecede, hafifçe kızarana kadar karıştırın. 2 kaşık suyu ekleyin, karnabahar biraz kızarana kadar yaklaşık 4 dakika tencere kapağını kapatın ve pişirin. Krema ekleyin ve hafifçe kıvam alana kadar yaklaşık 6 dakika pişirin. Yengeç etini ekleyin ve ısıtmak için hafifçe karıştırın. Tuz ve karabiber serpin, ılık kalsın. Tuz ve kalan 1 çorba kaşığı yağı kaynar suya ilave edin ve sadece 1 dakika yumuşayana kadar lazanya yapraklarını pişirin. Kremalı yengeç ve karnabaharı makarna yapraklarına sürün ve parmesan peynirinin yarısını serpin. Hemen servis yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

FIRINDA KABAKLI RAVİOLİ

MALZEMELER
4 adet küçük kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı karşığı kırmızı pul biber
2/3 fincan rendelenmiş parmesan
¼ çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 kilo peynirli ravioli
3 yemek kaşığı taze maydanoz
Yapılışı
Önceden fırını 170°C’ye ısıtın. Kabakları dilimleyip büyük bir tencerede kaynatın. Kabağı büyük bir pişirme kabına tek bir tabaka halinde dizin ve yağ, pul biber ve parmesanın 3 çorba kaşığını üzerine gezdirin, sonra da biber ve ½ çay kaşığı tuz ile harman yapın. Sarımsağı da ekleyip 20 dakika fırında pişirin. Bu arada, ravioli ve kalan tuzu kaynar suya ekleyin. Mantıların yapışmasını önlemek için sık sık karıştırın. Ravioli piştikten sonra bir kaba yerleştirin. Kavrulmuş kabak, maydanozun yarısı ve kalan parmesanın yarısını atın, ravioli’nin üzerine koyun. Kalan maydanoz ve parmesan ile hemen servis yapın.


-Alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Mart 2020, 09:22   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İtalya'nın İftiharı:Ravioli Tarifleri




Bizim mantı ile ciğ borek gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
italya'nın iftiharı:ravioli tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ispanaklı Ravioli Numune Makarnalar Pilavlar 0 23 Şubat 2015 13:23
Ravioli Yapmayı Öğrenin Lcia Dünya Mutfakları 0 27 Kasım 2014 00:41
Kıymalı Ravioli Amelia Makarnalar Pilavlar 0 10 Şubat 2014 20:57
Balkabaklı Ravioli YapraK Yemek Tarifleri 0 08 Mart 2010 02:18
Balkabaklı Ravioli YapraK Yemek Tarifleri 0 11 Ocak 2010 17:15