IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Parmesanlı Enginar Dolması (https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/905847-parmesanli-enginar-dolmasi.html)

Sara 11 Mart 2021 10:40

Parmesanlı Enginar Dolması
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Karaciğer dostu enginar ile yapılabilecek en iştah açıcı yemek tarifini veriyoruz! İşte klasik dolmaları unutturacak leziz enginar dolması tarifi…

Malzemeler:
•4 adet büyük [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
•1 adet limon
•1 bardak su
•1 su bardağı ekmek kırıntısı
•1 su bardağı rendelenmiş mozzarella
•1 su bardağı toz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
•2 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaşığı kıyılmış maydanoz
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•3 diş rendelenmiş sarımsak
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;
•Parmesan
•Maydanoz

Tarif:
1-Enginarları kesme tahtasına alıp sapını ve kalın kabuklu kısımlarını makas ya da bıçak yardımıyla kesin.
2-Limonları dilimleyin.
3-Arçelik Ankastre Ocak’a derin bir tencere alıp içerisine bir bardak suyu ve limonları koyun.
4-Temizlediğiniz enginarları tencereye yerleştirip kapağını kapatın ve 20-25 dakika ön pişirme yapın.
5-O sırada [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içini hazırlamak için derin bir kase alın.
6-İçerisine; ekmek kırıntısı, mozzarella, parmesan, maydanoz, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
7-Enginarları bir fırın kabına dizin.
8-Dolma karışımından azar azar alıp enginar yapraklarının aralarına doldurun.
9-Enginarın her tarafını doldurduktan sonra üzerine biraz daha parmesan serpiştirin.
10-Ardından enginarların üzeri kızarana kadar 5-10 dakika 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
11-Enginarların üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
12-Afiyet olsun!


Sarya 11 Mart 2021 10:41

Cevap: Parmesanlı Enginar Dolması
 
En sevdiklerim arasında
Emegine sağlık bal @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :optum:

Sara 11 Mart 2021 10:49

Cevap: Parmesanlı Enginar Dolması
 
tsk ederim balim:optum::optum::optum:

devil-boyy 12 Mart 2021 00:59

Cevap: Parmesanlı Enginar Dolması
 
Enginari çok severim eline sağlık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk