CORDON BLEU | 30 Mart 2021 21:54 | Croque Madame (fransız mutfağı) Madame Croque Tarifi İçin malzemeler - 120 ml süt
- 1 çay kaşığı un
- 1 dilim kaşar peyniri (orijinal emmantel peyniri ile yapılır)
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 2 adet büyük tost ekmeği
- 1 dilim dana jambon (hindi füme, dana salam yada hangi çeşit istiyorsanız onu kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Madame Croque Nasıl Yapılır? - Ekmekler ısınmış tavada önlü arkalı kızartılır. Kızaran ekmeklerin arasına peynir ve jambon koyulup tepsiye alınır.
- Küçük bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Kavrulan karışıma süt ilave edilir ve hızlıca çırpılır. Kaynamaya başlayınca parmesan eklenir biraz daha karıştırılıp altı kapatılır.
- Tamamen pürüzsüz bir kıvam olmasına gerek yok beşamel sos gibi, o yüzden biraz pütürlü olabilir.
- Hazırlanan tostun üzerine peynirli karışım dökülür ve 200 derece fırında yaklaşık 4-5 dakika pişirilir.
- Küçük bir tavada yağ eritilir ve yumurta göz olacak şekilde pişirilir. Fırından çıkarılan tostu üzerine koyulur ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.
alıntı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |