- -
Romen Çorbası
(
https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/925717-romen-corbasi.html)
CORDON BLEU | 16 Temmuz 2021 16:35 | Romen Çorbası Romen Çorbası Tarifi İçin malzemeler - 100 gr kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı yoğurt
- 150 ml krema
- 1 lt su
- 1,5 havuç
- 9 adet kornişon turşu
Romen Çorbası Nasıl Yapılır? - Kıyma ve baharatlar bir kaba alınır ve yoğurulur. Nohut büyüklüğünde şekil verilir ve 1 litre su da 10-15 dakika köfteler haşlanır.
- Köfteler kenara alınır. Başka bir tencere de meyane yapılır.
- Yağ eritilir, un içine koyulur ve pembeleşene kadar kavrulur.
- Ardından su eklenir.
- Su kaynadıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt ve krema karışıma eklenir.
- Küp küp doğranan havuç eklenir ve pişmeye bırakılır.
- Pişmeye yakın köfteler de eklenir ve bir süre birlikte pişerler.
- İsteğe bağlı tuşu da eklenir ve çorba hazır. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Romen Çorbası Kaç Kalori? - Romen çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri değişebilir.
lezzet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:09. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk