- -
Fraiser
(
https://www.ircforumlari.net/dunya-mutfaklari/998441-fraiser.html)
CORDON BLEU | 01 Ocak 2023 19:24 | Fraiser Malzemeler Pandispanya için: - 50 gr tereyağı, eritilmiş
- 4 adet yumurta
- ½ çubuk vanilya ya da 5 gr şekerli vanilin
- 125 gr toz şeker
- 130 gr un
Krema için: - 500 ml süt
- 5 gr vanilin
- 3 adet yumurta
- 90 gr şeker
- 40 gr mısır nişastası
- 180 gr tereyağı, yumuşak ve küp küp doğranmış
Çilek sosu için: - 150 gr çilek
- 80 ml su
- 50 gr şeker
Fraiser Nasıl Yapılır - Pandispanya yapımı ile başlayın. Tereyağını eritin, soğusun.
- Yumurta, şeker ve vanilya bir kapta kabarana kadar çırpılır.
- Un yavaşça eklenir.
- Tereyağı eklenerek, karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Krema yapımı için süt ve vanilya kaynatılır.
- Yumurta, şeker ve nişasta ayrı bir yerde çırpılır ve yavaş yavaş kaynayan süt eklenerek çırpılır. Süzülerek geri ocağa alarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra çırparak soğutulur. Çırparken bir yandan yavaş yavaş küp tereyağları ekleyin ve dolapta soğutmaya bırakın.
- Çilek sos için olan bütün malzemeler tencereye alınarak pişirilir. 5 dakika kaynatılır ve süzgeçten geçirilir.
- Birleştirmek için pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve çilek sosu alt katmana dökün, kenarlara çilekleri dizin ve kremayı ortasına sıkın.
- Üst pandispanyayı da koyarak süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
lezzet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Dedecan61 | 01 Ocak 2023 19:27 | Cevap: Fraiser Yorum için eyvallah.. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:52. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk