IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2014, 01:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mirsad Türkcan





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


NBA’DEKİ İLK TÜRK MİRSAD TÜRKCAN

ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) oynayan ilk Türk basketbolcusu olarak tarihe geçti.Vahap Özaltay, aynı zamanda profesyonel olarak yurtdışına transfer olan ilk oyuncudur.

Mirsad Türkcan (d. 7 Haziran 1976; Novi Pazar, Sırbistan SC, Yugoslavya SFC), eski profesyonel basketbolcu. NBA'de Oynayan İlk Türk Basketbolcu[1] unvanına sahiptir. Şuanda Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri görevini üstlenmektedir
Asıl adı Mirsad Jahović olan Türkcan,Boşnak kökenli üç çocuklu bir ailenin tek oğlu olarak Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin günümüz Sırbistan sınırları içerisinde kalan şehri Novi Pazar'da dünyaya gelmiştir. Birçok önemli Amerikan, Rus, Fransız, İtalyan ve Türk basketbol takımlarında oynamıştır. En küçük kardeşi Emina Jahović Sandal, Sıbistan'da ve diğer eski Yugoslavya'dan ayrılmış devletlerde oldukça tanınmış bir pop müzik şarkıcısı, oyuncu ve mankendir. Ablası Sabina psikolog,üvey kız kardeşi Anastasia S.Jahovic, annesi Doktor Seniya Hanım pediyatrist, babası Doktor Nusret Bey ise kardiyologdur. Altyapıdan itibaren Türk basketbol takımlarında görev almaya başladıktan sonra, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçerek Türkiye Millî Basketbol Takımı'nda oynamayı tercih etmiştir. 18 Aralık 2005'te Sırbistan ve Karadağ Güzeli unvanı kazanmış manken Dina Dzanković ile evlenmiştir ve Nusret (adını dedesinden alan) adında bir oğlu vardır.
1994-1998 yılları arasında Efes Pilsen'de forma giydi ve takımının pek çok başarısında rol aldı. Türkcan, 1998'de Houston Rockets tarafından ilk turda seçildi. Kısa bir süre NBA'e giderek bu ligde oynayan ilk Türk basketbolcu unvanını da aldı. Fransa, İtalya ve Rusya Liglerinde oynadı. Ancak 2005 yılında Ülkerspor'la kontrat imzalayarak Türkiye Basketbol Ligi'ne geri döndü. Son olarak Fenerbahçe Ülker takımında oynayan oyuncu, Türkiye Ligi'nde bu takımla şampiyonluk yaşadı.16 Eylül 2012'de Ülker Sports Arena'da jübile yaparak Basketbol'u bıraktı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
mirsad, türkcan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mirsad Türkcan Hayatı ( Biyografisi ) AftieL Sporcular 0 08 Haziran 2014 20:27
Mirsad Türkcan (1976 - .... ) Aze Sporcular 0 07 Eylül 2011 18:42