IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tarih (https://www.ircforumlari.net/tarih/)
-   -   Hitler'in çöküşü (https://www.ircforumlari.net/tarih/372131-hitlerin-cokusu.html)

Deinonychus 17 Aralık 2010 18:24

Hitler'in çöküşü
 
Adolf Hitler; İkinci Paylaşım Savaşı'nın baş aktörü, Almanya ve Dünya tarihinde büyük rol oynayan, soykırımlar yapan, milyarlarca insanın nefretini kazanan ama bütün bunlara karşın hala küçük bir kesim tarafından "büyük adam" olduğu söylenen kişi.



Büyük bir çoğunluk tarafından kabul gören olgu, Hitler'in "psikopat" oluşuydu."Ancak bir psikopat milyonlarca kişinin ölüm emrini gözünü kırpmadan verebilirdi."

-Ama psikopat olduğu iddia edilen bu kişi, %94 oy alarak iş başına gelmemiş miydi?

-Konuşmaları yüzbinlerce kişi tarafından alkışlanıp, işler iyi gittiği sürece kahraman ilan edilmemiş miydi?

Hitler'in sert, acımasız düşünceleri 1924'ten beri biliniyordu."Kavgam" adlı kitabında, görüşlerini açık seçik söylemişti.Yaptığı yüzlerce konuşmada, çok sert önlemlerden ve kanın saflığından bahsetmişti.Ve kanın saf kalabilmesi için, diğer unsurların yokedilmesi gerektiğini söylemişti.

Alman halkı Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi'nin hedefini ve stratejisini biliyordu.

Öncelikle bu parti bir savaşın gerekli olduğunu savunuyordu.Çünkü Almanya 1. Dünya Savaşı'nı büyük bir kayba uğrayarak kapatmış, Fransa ve İngiltere sömürgeleri paylaşmış,Sovyetler Birliği Asya'ya hakim olmuş durumdaydı.

Gelişmiş Alman ekonomisinin ayakta durabilmesi için yeni pazarlar gerekliydi.Sömürgelere, daha geniş topraklara, ucuz fiyata çalıştırılacak işçilere ihtiyaç vardı.

Tek çözüm yolu diğer süpergüçlerle mücadele ederek, sömürgeler kazanmaktı.Fakat tek başına bütün dünyaya meydan okumak zordu.

Hitler'e göre çözüm yolu, İngiltere'yle işbirliği yapmaktı.Bu iki güç birleşerek Rusya'yı ve Fransa'yı safdışı edecek, dünyanın yeni efendileri olacaklardı.

İngiltere en güçlü deniz kuvvetlerine,Almanya ise en güçlü kara kuvvetlerine sahipti.

Hitler'in hesabı tutmadı.Liberal İngiliz hükümeti savaş istemiyordu.Zaten çok iyi durumdaydı.

Almanya yalnız başına savaşa girmeyi göze aldı.İtalya ve İspanya müttefik gibi gözükse de, bu iki ülkenin zararı, faydasından çoktu.

Nazi Partisi içerisinde önemli bir kesim, savaşa girmek için bir süre daha beklemek gerektiğini savundu.1938 yerine 1948'in daha uygun bir tarih olacağını düşünüyorlardı.Ancak Hitler bir an önce savaşı başlatmak istiyordu.Çünkü kazanacağından emindi.

Aşırı güven duygusu sayesinde diktatörlüğe kadar yükselen Hitler, yine bu özelliği yüzünden çok önemli bir savaşı kaybetmiştir.Ülkeyi aynı anda birkaç cephede savaşa sürüklemiş, büyük bir askeri güç olan Sovyetler Birliği'nin üzerine yürüyerek barış antlaşmasını bozmuş ve Stalingrad'da bataklığa saplanmıştır.

İngiltere'yi tamamen safdışı etmeden, Sovyetler Birliği'ne saldırmak büyük bir taktik hatasıdır.

Bir diğer etken de Sovyet ordusunun, diğer ordulara göre daha inançlı oluşudur.Çünkü onlara bir felsefe işlenmiştir.Bir ideolojiden destek almışlardır.

Faşizmle korkusuz,ölmeye hazır, savaşçı bir ordu oluşturulmuştu.Bu doktrine inanan Alman gençliği savaşta ilk başta çok başarılı oldu ve neredeyse bütün Avrupa kıtasına hakim oldu.

Ama unuttukları bir nokta vardı.Sovyet ordusu da bir ideolojiden destek almaktaydı ve onlar da tıpkı faşistler gibi ölümüne savaşacaklardı.Fransızlar gibi korkak değillerdi.

Sonuçta yükselmek umuduyla yola çıkan Almanya, bu savaşın sonucunda çok büyük bir kayba uğradı ve ikiye bölündü.

Kısa vadede çok başarılı sonuçlar alan Hitler, orta vadede üç kurnaz siyasetçi tarafından alt edilmişti

Aria 17 Aralık 2010 18:29

Cevap: Hitler'in çöküşü
 
Evet Hitler'in hatası Barbarossa Harekatı olmuş. Metinde de verildiği gibi İngiltere'yi yenmeden SSCB ile imzaladığı anlaşmayı bozması ve saldırması , Stalingard'da Alman ordularının başarısızlığı, elbette ABD'nin savaşa girmesi de etkili.

Dipnot Mesajı: Bu konu da Çöküş filmini izlemeyenlere tavsiye edebilirim.

Deinonychus 17 Aralık 2010 18:39

Cevap: Hitler'in çöküşü
 
Cokus film'i gercekten cok iyiydi..Arkadasima katiliorum bende oneririm sise o filmi

Afrodit 17 Aralık 2010 22:21

Cevap: Hitler'in çöküşü
 
Soykırıma Sebep Olması Belki O Zamanlar Doğru Değilsede, Ölmeden Önceki Sözü ''Her Öldürmediğim Yahudi İçin Beni Lanetliyeceksiniz.'' Sanki Bu Zamanın Yaşanılacağını Belirtmiş..

Pentagram 18 Aralık 2010 11:24

Cevap: Hitler'in çöküşü
 
cCc Führer Reyizz cCc

not: Türkçemizde katiliorum, sise diye sözcükler bulunmamaktadır. Ahh Hitler ahh keşke yaşasaydın be.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net