IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tarih (https://www.ircforumlari.net/tarih/)
-   -   Yakın Tarihin En Kısa Süren Savaşları (https://www.ircforumlari.net/tarih/373154-yakin-tarihin-en-kisa-suren-savaslari.html)

Afrodit 23 Aralık 2010 01:02

Yakın Tarihin En Kısa Süren Savaşları
 
Yakın tarihin en kısa süren savaşları
Dünya tarihinde yüzyıllar süren savaşlar kadar kısalığıyla insanı şaşırtacak savaşlar da yaşandı..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İşte dünya tarihinin en kısa savaşları

Falkland Savaşı: 1982 yılında Arjantin ve İngiltere arasındaki tartışmalı Falkland Adası, iki ülke arasında 42 gün süren bir savaşa neden oldu. Arjantin yenilgiyi kabul ederken, savaşın siyasi etkileri iki ülke için de güçlü oldu.

Polonya-Litvanya Savaşı: Her iki ülkenin de bağımsızlığını kazanmasıyla sona eren savaş 37 gün sürdü.

İkinci Balkan Savaşı: Birinci Balkan Savaşı sonrasında bölgede hakimiyetini yitiren Osmanlı İmparatorluğu'nun zaaflarından yararlanan; Sırbistan Krallığı, Romanya Krallığı ve Karadağ Krallığı'nın, Bulgaristan'a karşı açtığı savaş 32 gün sürerken, Osmanlı İmparatorluğu da savaşa sonradan dahil olarak Edirne'yi geri aldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

30 Gün Savaşı: Yunanistan ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki savaş Girit'te patlak veren bir isyan üzerine başladı. Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sonuçlanan savaş ismiyle anıldığı üzere 30 gün sürdü. Bu savaş 19. Yüzyıl'da Türkler ve Yunanlılar arasında yapılıp da, Yunanlılar'ın toprak kaybettikleri tek savaş olmuştur.

Üçüncü Çinhindi Savaşı: Üçüncü Çinhindi Savaşı, veya Çin-Vietnam Savaşı, 1979'da Çin ile Vietnam arasında yaşanan, kısa ancak kanlı bir sınır savaş olmuştur. Vietnam'ın genişleme stratejisi sonucu Kamboçya'yı ele geçirerek, bölgedeki Çin etkisini sona erdirmesi, Çin'in güçlü saldırısına sebep oldu. Kuzey Vietnam'a giren Çin askerleri, 1 ay sonra geri çekildi. Savaş sadece 27 gün sürdü.

Gürcü-Ermeni Savaşı: Gürcistan-Ermenistan Savaşı, 1918 yılında; Lori, Javakheti ve Borchalo bölgeleri üzerinde yaşanan anlaşmazlık sonucu, Gürcistan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti arasında yapılmıştır. Birinci Dünya Savaşı sonunda Osmanlı Devleti bu bölgelerin bazılarını hâlâ kontrol ediyordu. Osmanlı bölgeyi terk edince, hem Ermeniler, hem de Gürcüler burada hak iddia ettiler. Anlaşmazlıklar, 7 Aralık 1918'de silahlı çatışmaya dönüştü. 24 günlük savaş, bölgenin Sovyet kontrolüne girmesiyle son buldu.

Sırp-Bulgar Savaşı: 14 Kasım 1885'te başlamış ve 28 Kasım'a kadar sürmüştür. Kesin barış anlaşması 19 Şubat 1886 yılında Bükreş'te imzalanmıştır. Savaşın sonucunda, Avrupa devletleri 6 Eylül 1885'te gerçekleşen Bulgaristan'ın birleşmesini kabul etmişlerdir
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hindistan-Pakistan Savaşı: 1971'de yaşanan Hindistan-Pakistan Savaşı, Bangladeş Bağımsızlık Savaşı ile (Pakistan İç Savaşı olarak da bilinir) ilintilidir. Bangladeş Bağımsızlık Savaşı, baskın olan Batı Pakistanlılar ile Doğu Pakistanlılar arasında yaşanmıştır. Savaşın çıkış sebebi Doğu Pakistan Awami Birliği'nin, Doğu Pakistan'da 169 sandalyeden 167 tanesini kazanması ve 313 sandalyeli Pakistan Meclisi'nde çoğunluğu elde etmesidir.Hindistan'ın batı sınırındaki silahlı mücadele 3 Kasım 1971'den 16 Kasım 1971'e kadar sürmüştür

6 gün savaşları: İsrail'in Suriye'yi tehdit etmesi sonucu Mısır, 1000 tank ve 100.000 askerini Sina Yarımadası'na yığmış, Tiran Boğazını İsrail bayrağı taşıyan veya stratejik malzeme nakleden tüm gemilere kapamış ve İsrail'e karşı birleşik Arap harekatını ilan etmişti. 5 Haziran 1967'de İsrail, Mısır Hava Kuvvetleri'ne saldırmıştı. Ürdün de, Batı Kudüs ve Netanya'ya karşı bir saldırı başlattı. Savaşın sonunda İsrail; Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası, Batı Şeria ve Golan Tepeleri'ni elde etti. Sonuçta, İsrail'in toprakları üçte bir oranında arttı ve yeni elde edilen topraklarda yaşayan 1 milyon Arap, İsrail kontrolü altına girdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Zanzibar-İngiltere Savaşı: İngiltere ve Zanzibar, 27 Ağustos 1896 yılında karşı karşıya geldiler. 45 dakika süren savaş, tarihe en kısa süren savaş olarak geçmiştir. Savaş, İngiltere ile işbirliği içinde olan Sultan Hamad bin Thuwaini'nin 25 Ağustos 1896'da ölmesi ve yeğeni Halid bin Bargash'in askeri bir darbeyle yönetimi ele geçirmesi üzerine başladı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net