IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2011, 23:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avusturya-Maceristan imparatorlugu




Avusturya-Macaristan İmparatorluğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da hüküm süren ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonra yıkılan bir imparatorluktur. Bu imparatorluğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın birçok ülkesinde hüküm süren [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yönetmiştir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aslında içişlerinde bağımsız olan iki ayrı ülkeydiler. Fakat dışişleri açısından tek bir [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İmparatoru tarafından yönetilmekteydiler.
Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun resmî para birimi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'du.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki egemenliği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılına kadar uzanır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılına kadar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bölgesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir parçasıydı ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Arşidüklük olarak kabul ediliyordu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etkinliği azaldıkça [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın arşidükleri bağımsız olarak hareket etmeye başladılar. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılında arşidükler kendilerini imparator ilan ettiler.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yenilgisi ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dağılmasından sonra prestijini kaybeden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılında da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'la birleşerek Avusturya-Macaristan İmparatorluğunu kurdular. 1878 yılında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'i işgal ederek 1909 yılında ilhak etmişti. 1.Dünya Savaşı Avusturya-Macaristan Veliahtı Ferdinand'ın Sırp öğrencisi Gavrilo Princip tarafından vurulmasıyla patlak verdi. Savaş sırasında ölen İmparator Franz Jozef'in yerine 1917'de tahta çıkan Karl son imparator oldu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile birlikte yenilgiye uğradıktan sonra parçalanarak yok oldular.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Avusturya-Macaristan İmparatorluğu arasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarihinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) ile ateşkes sağlanmıştı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1918 tarihinde de Almanya ile yapılan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile Batı Cephesi'nde silahlar susmuştur. Aynı sıralarda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tahttan çekilmiş ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1918 tarihinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da oluşturulan Geçici Ulusal Meclis, Avusturya'da cumhuriyet ilan etmiştir. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu böylece Avusturya ve Macaristan olmak üzere bağımsız cumhuriyetler haline gelmiştir.
Villa Giusti Antlaşması, bir ateşkes antlaşmasıdır. I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Avusturya ile İtilaf Devletleri arasındaki antlaşma ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dır. Antlaşma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1919 tarihinde imzalanmıştır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avusturyamaceristan, imparatorlugu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Timur Imparatorlugu Zen Tarih 0 27 Mayıs 2013 23:58
Avusturya ve Avusturya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 13:24
Java IMPARATORLUGU toXic Java 6 03 Temmuz 2010 22:24
Tarihlerle Osmanli Imparatorlugu-1800-1899 Arasi YapraK Tarih 0 11 Mart 2010 23:05