IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tarih (https://www.ircforumlari.net/tarih/)
-   -   30 Milyon Pound Anlaşmazlığı (https://www.ircforumlari.net/tarih/440938-30-milyon-pound-anlasmazligi.html)

Afrodit 04 Ocak 2012 23:15

30 Milyon Pound Anlaşmazlığı
 
NatWest banka hesabında garip bir mihrace tarafından bırakılan 30 milyon pound için uluslar arası anlaşmazlık..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu bir, kraliyet ailesi entrikası, açgözlülüğü ve uluslar arası politikaların sürükleyici hikayesidir.

Fakat bugün; Hindistan, Pakistan ve bir İngiliz bankası hesabında yaklaşık 30 milyon sterlin bırakan garip bir mihracenin 100'den fazla mirasçısı arasındaki 60 yıllık anlaşmazlık son buluyor.
Anlaşmazlık, Hindistan'ın bölünmesinden önce, İngiltere sömürgesi altında eyaletler halinde bulunduğu 1948 yılına kadar uzanıyor.
Destansı bir zenginliği olan Haydarabad Nizamı; hangi yeni millete katılacağı konusunda tereddüt ettiği zaman, Londra'daki National Westminster Bankasının hesabına bir milyon pound yatırdı.


İngiltere ve İskoçya büyüklüğünde bir Hindistan bölgesinin Müslüman yöneticisi olarak; Pakistan'ın yeni eyaletine katılma fikrini cazip buldu.
Fakat problemleri olan, İslami eyaletten yüzlerce km. uzakta, etrafı karalarla çevrili Haydarabad ile.

O oyalanırken; finansman vekili, Pakistan yüksek temsilcisinin NatWest banka hesabına bir milyon pound yatırdı.
Hindistan'ın baskısı altında oldukça bunalan Nizam, bankaya işlemleri dondurması talimatını verdi.


Hemen arkasından, 1948 Eylül'ünde Hindistan askeri birlikleri Haydarabad'ı işgal etti.
Eğer bu para Londra bankasında dondurulmuş bir şekilde duruyor olmasaydı; bu hikaye, İngiliz-Hindistan'ın dağılmasının trajik ve travmatik hikayesinde bir dipnot olacaktı.
Fakat bugün Hindistan, Pakistan ve Nizam'ın varisleri arasında mahkeme dışında bir anlaşma sağlamak için görüşmeler yapılabileceğini söyledikten sonra, 30 milyon pounda ulaştığı düşünülen mirasın geri alınabileceği umutları oldukça arttı.
1957'de, Nizam ve Pakistan hükümeti arasındaki birkaç davadan sonra dosya İngiltere'nin lordlar kamarasına ulaştı. Onlarda hesabın ancak tüm partilerin anlaşması durumunda aktif hale gelebileceği kararına vardılar.

Hindistan bilim ve teknoloji bakanı Kapil Sibal gazetecilere; 'Aradan geçen uzun zamandan dolayı ortaya anlaşılamayan bazı belirsizlikler çıktı. Müzakere sürecini yeniden başlatıyoruz.' dedi.


Nizam'ın; aile servetinin büyük bir kısmını kaybettikten sonra, şuanda İstanbul'da küçük bir apartman dairesinde yaşayan torununun da katılacağı müzakereler 18 ay sürecek.


Nizam'ın son yıllarında her önüne gelenle yatma alışkanlığı yüzünden zaten karışık olan dava içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Nizam'ın metreslerinden 86 tanesini hamile bıraktığı, 100'den fazla gayrimeşru çocuğu olduğu ve dolayısıyla yüzlerce hak iddia eden kişi olduğu bildirildi.
Sibal; 'Dolayısıyla özel hak sahiplerinin ne kadar pay alacağı, Pakistan ve Hindistan hükümetleri arasında dağıtımın nasıl yapılacağı görüşülecek.' dedi.
Narin ve dindar bir Müslüman olan Nizam'ın, çok cimri olduğu, 35 yıl boyunca paramparça olmuş bir fes takıp, buruş buruş pijamalar giydiği ve yemeklerini teneke tabaktan yediği söylenirdi.


Yaşamı boyunca, ağzına kadar altın külçelerle dolu kamyonların bir kenarda paslanarak beklediği ve mücevherlerinden sadece incilerin bile birçok odayı dolduracak kadar çok olduğu söylenirdi.




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net