IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2013, 18:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Protestolarıyla Tarihe Geçen 10 Kişi






“Güneydeki halkıma bu kadar haksızlık yapan devletin canı cehenneme!” demişti Louis Armstrong, kendisine iyi niyet elçisi olarak Sovyetler’e gitmesi teklif edilince… Ünlü trompet virtüözü bu teklifi reddettikten sonra yine trompeti ile milyonları eğlendirmeye devam etti.




İnsan hakları ve ırkçılığa karşı yapılan bir protesto sonucu göz altına alınan ilahiyat profesörü Dr.Martin Luther King Jr. hapishaneden açık bir mektup yazdı. Mektupta “Aslında zaman tamamen tarafsızdır ve yıkıcı veya yapıcı olarak kullanılabilir. Öyle görünüyor ki hasta görüşlü insanlar zamanı, sağlıklı düşünenlerden daha efektif kullanmışlar.” sözleri bulunuyordu.




Güney Afrikalı aktivist Zackie Achmat, HIV virüsü taşımasına rağmen tedavi görmeyi basın aracılığıyla reddettiğini açıkladı. Bu ilaca daha çok ihtiyacı olan Güney Afrika halkı için devletin yeteri kadar ilaç takviyesi yapmadığı sürece de tedaviyi kabul etmeyeceğini söyledi. Daha sonrasında devlet öneriyi kabul etti ve Zackie Achmat tedavisine başladı.





Dünyanın her yerinde çalan, her mağazada duyabileceğiniz, her öğrencinin haykırdığı ve her karaoke barda söylenen bu Bob Marley şarkısı; eşitsizlik ve insan haklarına aykırı her harekete karşı mücadelede fon müziği oldu. Bob Marley’nin ölümünden sonra Amnesty isimli dernek tüm protestolarında bu şarkıyı kullanmaya başladı.



Amerika ve Meksika arasında çıkan savaşa karşı duran Henry Thoreau devlete vergi vermeyi reddederek “Kölelik sistemi üzerine kurulu bir devlete sonuna kadar karşıyım.” demişti.



Bosna Hersek’li müzisyen Vedran Smailovic, Saray Bosna’nın işgali sırasında yıkık opera binasında çellosunu çalmaya devam etmesiyle tanınır. Tek başına 22 gün boyunca çellosunu çalıp ölenleri anmıştır.





1930 yılında İngiltere’ye tuz için vergi vermeyi reddeden Gandhi ve onu izleyen diğer insanlar, Ahmedabad’dan başlayarak denize kıyısı olan Dandi’ye kadar 240 mil uzunluğunda bir yürüyüşe başladılar. Dandi’ye vardığında avucuna bir parça tuzlu çamur alıp “Bununla bütün İngiliz kuruluşlarını yıkacağız.” dedi ve deniz suyunu kaynatıp kendi tuzlarını ürettiler.



1963 yılında Vietnam’da bir budist rahip olan Thich Quang Duc, Ngo Dinh Diem hükümetini ve budistlere yaptıkları işkenceleri protesto amacıyla yapılan bir gösteride kendini yakmıştır.




1955 yılında Afro-Amerikan olan Rosa Parks, otobüste koltuğundan kalkıp beyaz bir yolcuya yer vermemesiyle tanınmıştır. Otobüs şoförünün ısrarına rağmen tavrını değiştirmeyen Rosa Parks, insan hakları savunucularının simgesi haline gelmiştir.





Ne ismi ne de yüzü bilinen bu kişi, tüm Çin Cumhuriyeti Ordusu’na ve onun tanklarına karşı tek başına direnmektedir. Bazıları onun çevredeki köylerden biri olduğunu, bazıları da Beijing direnişçilerinden biri olduğunu söylemiştir. Kim olduğu farketmez, daha birkaç gün önce bir katliamın gerçekleştiği ve birçok insanın hayatını kaybettiği meydanda tek başına duran bu insan hep hatırlanacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gecen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihe gecen Salaklik! NefeS Esrarengiz Olaylar 2 29 Ağustos 2011 20:17
Tarihe geçen denyoluklar:D LoRDGuaRD Komedi ve Mizah 0 14 Aralık 2010 01:04
Tarihe geçen ölümler Süslü Esrarengiz Olaylar 0 19 Mart 2010 12:34