IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tarih (https://www.ircforumlari.net/tarih/)
-   -   Dünyada Hangi dil daha çok konuşuluyor ? (https://www.ircforumlari.net/tarih/605724-dunyada-hangi-dil-daha-cok-konusuluyor.html)

SimHa 19 Ağustos 2014 13:43

Dünyada Hangi dil daha çok konuşuluyor ?
 
Dünyada Hangi dil daha çok konuşuluyor ?

Dünya üzerinde bir çok dil konuşulmaktadır,bu diller arasında sıralamada ilk aklınıza gelen sanırım tahmin edildiği üzere ingilizcedirama malesef yanılıyorsunuz bakın Dünyada en çok konuşulan dili 1. sırada kim alıyor.


1.Çince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tam bir 1 Milyarın konuştuğu bir dil bu dili konuşmak hiçte kolay değildir. Bu dili konuşan yerler :Çin, Malezya, ve Tayvan dır.

2. ingilizce : Bu dil en çok konuşulan dil olmasada en moda olan dildir. dünyanın her bir yerinde bu dili konuşanlara rastlamak mümkündür.

Kanada,singapur,Hong kong,Yeni Zellanda ve Avustralya da ve bu sadece bir kaç ülke daha bir çok yerde ingilizce konuşulmaktadır.

bu dili konuşan insan sayısı ; 750 milyon olarak bilinmektedir.

3.Hintçe : Hindistan çok kalabalık bir ülkedir bu dil onlaron ana dilidir Hindu hariç başka 10 lehçeye sahiptirler. hindistan nufusu yakın zamanda tahmin edilenlere göre çin nufusunu geçeceği belirtiliyor. konuşan kişi sayısı: 497 milyon dur. Hindistan ve Nepalda bu dil konuşulmaktadır.

4. İspanyolca: Güney amerikanın tmü ispanyolcayı konuşmaktadır ingilizce kelimelerin çoğu ispanyolcadan alınmıştır. konuşan kişi sayısı 392 milyondur. Latin amerika ve ispanyada konuşulmaktadır.

5.Rusça : Bu dili konuşan kişi sayısı : 277 milyon dur. Kazkistanda Beyaz Rusyada ve Amerikada bu dil konuşulmaktadır.


6.Arapça : Dünyanın en eski dillerinden birisidir. Suriye,ırak,Mısır,Sudi arabistan,Kuveyt ve Lübnan bu dili konuşan ülkelerdir. Dünya sıralamasında 6. olarak yerini almaktadır. konuşan kişi sayısı : 246 milyon dur.


7. Bengalce : 210 milyon kişinin konuştuğu bir dildir. bu dil Bengladeş ve Doğu hindistanda konuşulmaktadır.

8. Portekizce : Konuşan kişi sayısı : 196 milyon dur. bu dil:Brezilya,Portekz,Macau ve Goa da konuşulmaktadır.

9. Türkçe: Türkçe dilini konuşan kişi sayısı: 190 milyondur.Balkanlarda,Türkiyede,Türkiye Cumhuriyetler,Yakutistan da Konuşulmaktadır.

ve son olarak

10.Fransızca: Bu dili konuşanın sayısı:129 Milyon dur. Fransa,Kanada,Batı Afrika, Batı hind adaları,Belçika ve orta afrikada konuşulmaktadır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net