IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2014, 21:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Grafiti Nedir?




Her hangi bir zemin üzerine sprey boya ile resim yapma ve süslü süslü yazmaya denir.graffitiyi kısaca açıklamak gerekirse duvarlara yapılan resim sanatıdır.geçmişin aksine günümüzde çok gelişmiş bi seviyededir,kendi ticari sektörü,kendi giyim tarzı,kendi yaşam tarzı ve kendi literatürü vardır.graffiti içten gelecek bence ap ayrı bir yetenek ögrenilmez içinden ne geliyorsa öyle yapacaksın,deftere çalışmalar yaparak başala bence. birbiri içine gömülü değişik şekillerde harfler le yapılır gölgelendirilir ve efect verilir...

--------------------------------------------------------------------

graffiti çeşitleri


Metro grafitisi
Kentsel bölgelerde metro trenleri başlıca hedeflerdir. Bu özellikle tüm şehri yeraltından dolaşabildiğiniz New York için geçerlidir. Uzak zamanlarda bizim metrolarda görülecektir, daha henüz oralara inilmedi.
Nakliye treni grafitisi
Nakliye vagonları ve diğer demiryolu araçları da bir diğer önemli hedeftir. Trenlere yazı yazmanın temelleri 20. yüzyılın başlarına dek gider. Trenlerle yolculuk eden berduşlar bindikleri trenin içine (az da olsa dışına da) tebeşirle isimlerinin baş harflerini yazarlarmış ve böylece onlardan sonra trene binen berduşlar kimin orada bulunduğunu ve ne yöne gittiğini öğrenirlermiş. Nakliye trenlerine grafiti yapılması kırsal bölgelerde daha çok oluyor.
Sokak sanatı ve post-grafiti
1980'lerde ve 1990'ların başında Cost ve Revs adındaki iki grafiti sanatçısı yeni teknikler içeren bir grafiti stili oluşturdular. Bu akımın adı sokak sanatı oldu.
Sokak sanatçıları enstalâsyonlarında boyanın yanında sticker, stensil, poster gibi ortamları da kullanıyorlardı. Bütün işler belli bir amaç çerçevesinde ve illegal olarak yapılıyordu. Bir kısmı sadece isim yazarak veya kendilerini bir imajla temsil ederek var olmaya çalışıyordu; ancak genellikle bu yolu kullananların amaçları politik mesajlar vermekti.
Radikal ve politik grafiti
Bazı kesimler grafitiyi sadece bir sanat dalı olarak değil, yaşam stili olarak görmeye başlamıştı. Böylelikle grafiti’nin otoriteye karşı bir asilik hareketi olarak gelişmesi de başlamış oldu. Sokak ve yeraltındaki gelişmeyle paralel olarak sanat galerilerinde ve kolejlerde de ilerleyen grafiti, 1990’larda taktiksel medya hareketleri, kültürel tıkanıklarda kendini gösteren bir politik form içine girdi.
Bilgisayarda yaratılmış grafiti
Çoğu insan grafiti sanatçılarını vandal olarak gördüğü için birçok sanatçı bilgisayarda yaratılmış grafiti yapmaya başladı. Bilgisayarda yapılan grafikler teknik olarak sayılmasa da, stil açısından benzerlikleri yüzünden bu isimle anılıyorlar.
Banyo grafitisi
Genel tuvaletlerde, özellikle üniversite kampüslerinde karşılaşılan bir tür. Daha çok müstehcen şeyler içeriyor. Bildiğimiz örnekler ise tuvalet kapı ve duvarlarına yazılan yazılar, atılan paraflar.

Ağaç grafitisi
Ağaçların kabukları kazınarak veya boyanarak yapılır

graffitiye ilk başladığınızda duvara birşeyler yapmak için hemen heveslenmeyin.. çok kötü olur.. duvarı kirletmekten başka hiç bir görüntü ortaya çıkmaz..
ilk başta evinizde oturup bol bol sketch çizin.. kendine ait olan harfleri çıakrmaya çalışın.. çizdiğiniz harflerin arasında boşluk bırakmamaya çalışın..

Sketch: kağıt üzerine yapılan çalışmalara denir..

Not: Tag isimlerinizi Uzun tutmaya çalışın.. en fazla 5 harf uzunlukta kullanın derim.. çünki graffiti yaparken çok zorlanırsınız..

Graffitilerinizde mutlaka Bloklandırma yada gölgelendirme kullanın.. yaptığınız graffitiye ayrı bir ahenk verir...

Duvara yaptığınız graffitinin outline larının düzgün ve temiz olmasına dikkat edin..

OutLine: Graffitinizin ana çizgilerine denir..

yaptığınız grafftilerde mutlaka Fill in yapın.. Fill in siz çalışmaları tavsiye etmiyorum..

Fill In: graffitinizin iç boyamasıdır..

yağtığınız çalışmalar gerek legal olsun gerek illegal olsun, second outline çekerseniz daha iyi bir görüntü görünecektir..

(illegal: yasadışı , Legal: Yasalara aykırı olmayan , Second Ountline: Graffitinizn etrafından geçilen oluşuma denir.... kısaca dış çerçeve)

Unutmadan çalışmalarınıza highlights verirseniz daha bir göze hoş görünecektir..

(highlights: graffitiniz belli bölümlerinde orantılı olarak yapılan parlama effect leridir..)

__________________




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
grafiti, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2012 Havaianas Grafiti Desenli Erkek Terlikleri N999 Ah Kadınlar 0 07 Haziran 2012 02:34
HariKa 1 Grafiti Programı GRAFİTİ Studyo HANDSOME Bilgisayar Donanımı 1 01 Ekim 2008 18:59