IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2015, 18:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nanking tecavüzü




Japonlar

Japonları nasıl bilirsiniz desem bir çoğunuzun aklına ilk gelen zeki çalışkan dürüst namuslu onuruna şerefine düşkün en ufak bir lekede dahi harakiri yapacak kadar haysiyetli atom bombasından dolayı mağdur ve sonrası için mağruru gibi ifadeler kullanacaksınız bundan eminim .

Geçenlerde bir konu açılmıştı hitlermi yahudilermi diye ben bunlara birde japonlarmı diye eklemede bulunmak isterim. Aşağıdaki yazıyı okuyunca eminimki bir çoğunuz japonlar hakkındaki fikirlkerinizde değişikler olacaktır.




1937 araliginda başlayan ve 1938 şubatinda biten toplu katliamin adi. Çok çok hassas bir konu. İkinci dunya savaşının hemen oncesinde yaşanan bu konu hem çinliler, hem de japonlar için çok farklı anlamlar içeriyor. Oldukca sağlam iddialara gore Japonya 1937 sonunda çoğunluğu mültecilerden oluşan Nanjing'e saldırdığında 3 aydan kisa bir süre içinde 300.000 kişiyi olduruyor. Anlatilan, resim ve bir takim resmi evraklarla desteklenen bu bilgiye gore yaşanan katliam inanilmaz boyutlarda. Onbinlerce kadina tecavuz edilip olduruluyor. Bir kismi japon ordu genelevlerine yollaniyor. Sayisi yüzbinlere varan sivil korkunc sekilde olduruluyor. Diri diri gomme, toplu olarak ateşe verilme. Dar alana sıkısıtırlıp rastgele ateş edilme gibi korkunc, bir kismi kesinlikle akla hayale gelmeyecek şekillerde infazlar başlıyor. Resimlerde bagirsaklari cikarilmis, kafalari ipe dizilmiş, binlercesi diri diri birbirine bagli gomulmuş insanlari gormek mumkun.

Nanjing toplu katliami, çoğu zaman atom bombasinin kullanımını haklı göstermek için de telafuz edildiği için japonlari ofkeden deliye ceviriyor. Bildigim kadariyla japon hukumetinin olay hakkindaki politikasi da celiskili ozellikle 90larla birlikte katliami tumden reddetme gibi bir yola sapmişlar. Katliamda olen kişilerin sayilari, sivil olup olmadiklari, katliamin olup olmadiigni tartişmak bile her iki tarafi da korkunç derecede ofkelendiriyor.

Kimin kimi ne kadar oldurdugu tartişmali olsa da, ortada en 50000 olu oldugu ve olayin dunya tarihinde hemen hiç bilinmediği de uzucu bir gercek olarak duruyor.
Çin'in nanking şehrini istila eden japon askerlerinin, 1937 aralığı ile 1938 martı arasında 300000'in üzerinde insanı öldürmeleri ve 20000'in üzerinde kadına tecavüz etmeleri hadisesi.
(dahası da var muhtemelen, bunlar google'da ilk sayfada çıkanlar.)
Japon imparatorluk ordusunun Çin işgali sirasinda ele gecirdigi Nanking şehrinde gercekleştirdigi katliam. 1931 de Mancurya bolgesinden başlayan japon ilerleyişi, 1937 de Nanking şehri kapilarina kadar dayandi. Mancurya'dan ve Dogu Çin'deki japon işgalinden kacan çinlilerle kalabaliklaşmiş şehir, fazla direnemedi ve japonlara 25 Kasim 1937 de teslim oldu.
japonlar 6 hafta boyunca sadece asker olduklarindan şuphelendikleri genc erkekler, polisler, şehir gorevlilerini katletmekle kalmadilar, irkciligin getirdigi psikoloji ile insan olarak gormedikleri çinlilere inanilmaz işkenceler yaptilar. Subaylar arasinda esirleri en kisa zamanda oldurme yarişmalari, sistematik tecavuz ve benzeri igrenclikler, şehirde bulunan alman elciligi tarafindan belgelendi ve o gunlerin gundeminde yerini buldu. İkinci dunya savaşi sonrasi, japonlarin yenilmesiyle, bu katliamin suclusu olarak gosterilen birkac kişiden 7 si asilarak idam edildi, geri kalanlar ciddi olmayan gostermelik cezalarla kurtuldular. Japonlar hala boyle bir olayin varligini kabullenmezler. Sadece Nanking şehrinde, 300000 den fazla çinlinin olduruldugu saniliyor.

Nanking katliami kadar igrenc başka bir japon savaş suçu da, ikinci dunya savaşi sirasinda mancuryada birim731 olarak bilinen japon askeri araştirma tesisinde meydana gelen olaylardir. Burasi çinli esirlerin askeri tibbi araştirmalar adina canli olarak kesilip incelendikleri bir mezbahadir, buranin suclulari da ayni Nanking dekiler gibi fazla bir bedel odemeden kurtulmuşlardir.

Hikayenin bundan sonrasinda, gercekten de talihsiz çin halki icin, japon katillerden cok daha olumcul başka bir katil devreye giriyor: Japon emperyalizminin igrencliginden cok daha igrenc olan, cok daha fazla can almiş mao komunizmi. Bugun bile basit hirsizliktan hukum giyenleri tek kurşunla vurup, kurşun faturasini da ailesine gonderen çin rejiminin, en kapali zamanlarinda rejim karşiti diye kac milyon insani oldurdugunu muhtemelen kimse bilemeyecek. Bilebildigimiz, Mao'nun yanliş politikalari sonucu 30 -50 milyon arasi insani acliktan oldurdugu. Bu arada, dunyada hic bir dogal afet, kitlik 30 milyon insani oldurmemiştir, olduremez. "Mao olmasa da o cinliler kitliktan olecekti " şeklindeki savunmayi da sagduyuya havale ediyorum.

Burada bir rakam ve sidik yarişi yapilmamakta, "emperyalizmin igrencligine kar$i cikan Mao ya laf soyleyenler utansin" şeklindeki mantigin da ne kadar yanliş oldugu vurgulanmakta.
Evet igrenc Japon emperyalizmi oraya buraya saldirip yuzbinlerce insani oldurmuştur, zulmetmiştir ama kendi insanlarini gerek yanliş politikalar gerekse paranoyak bir ideolojinin emri ile milyonlarla yok etmemiştir. Japon emperyalizmi igrenctir ama çin komunizmi, Mao'cu duşunce, emperyalizmden kat kat (insan hayati baz alinirsa 100-150 kat) igrenctir.







Tarihte vuku bulmuş en buyuk katliamlardan birinin adi. Turklerde genellikle saygi uyandiran japon kulturunun, hafizalardan silinmeyecek karasi. Koreli Comfort Women'dan yaptiklari gibi, çin den resmi ozur dilemeleri durumunda, japon ulkesini satsalar odeyemeyecekleri tazminatlar ve gelecek japon kuşaklari icin ebedi vicdan azabi soz konusu olacak. Onun icin olanlari yekten inkar yoluna gidiyorlar.

Almanlarin Avrupa'da yaptiklarinin hesabi mahkemelerde arandiysa da; Japonlarin Nanking'de ve Çin'in başka yerlerinde yaptıklarının hukuku aranmamiştir. Çunku Japonya teslim oldugunda, Amerika Birleşik Devletleri unit 731 ve benzer laboratuarlarda elde edilen bilgiler karşiliginda, sorumlulara hukuki bagişiklik vermiştir. Asil bombaysa şudur; Abd, bu birimlerde bizzat gorev yapmiş uzmanlardan bazilarini Amerika daki benzer unitelerinde istihdam etmiştir.
Anglosaksonlarla yahudilerin zafer, aci ve toplu katliam kavramlarini tekeline alip 50-60 yil boyunca sinema ve belgeseller yoluyla bu kavramlari taksit taksit satmasi yuzunden pek kimselerin bilmedigi(bende dahil) katliam(mis).
değil.
Küçük bir ayrıntıyı es geçmeyeyim. Japonlar, Çin işgalinin, dünyanın geri kalanını işgal etme operasyonunun ilk adımı olarak görüyorlardı. Çinden sonra sırası ile Güneydoğu Asya, Rusya, Hindistan, Orta Asya, Avrupa (Türkiye de tabii), .... Bu deli saçması amaçlarına ulaşsalardı diğer ülkelerde daha da şirin olacaklarını hiç sanmam. Çünkü o dönem Japon Savaş Stratejisi sivilleri terörize ederek sindirme üzerine kurulu idi.

Nanking tecavüzü (rape of nanking) ile ilgili en önemli ayrıntıya değinilmemiş. Oysa bu ayrıntı olmadan hikaye asla tam olamaz. Hikayemiz nanking güvenlik bölgesi: History Channel'daki bir belgeselde bu katliamda bulunmus bir japon subayi ile de roportaj yapiliyordu. O donemlerde japon ordusunun egitimlerinde kendi halkindan bile insan insan muamelesi gormeyen bu insanlara, dusmana karsi vahset uygulamak cok dogal geliyordu.

Yasli adam, o zaman cinli oldurmenin kopek oldurmekten farksiz geldigini anlatti. Onlarin gozunde hic bir degerleri yoktu. Tek dusundukleri kazanmak ve dusmani ezmek yok etmek icin ne gerekiyorsa yapilabilecegiydi. Gozleri doluyordu ve zor konusuyordu yasli adam, o zamanlarda colugu cocuguna donmek icin yalvaran bir ciftcinin kafasini umursamadan kestigini anlatirken.

İnsanlarin akli basina geliyor bir sure sonra. Masum insanlari katledenleri gectim, karsisinda kendisini oldurmek uzere duran dusmani oldurenler bile omurleri boyunca kabuslardan kurtulamiyorlar. Tabi hic birsey olani geri cevirmeye yetmiyor.

Nanking katliami, birbirini tarih boyunca kesip bicmis, hala da bicmeye devam eden insanoglunun onundeki, modern cagda yasanmis en vahsi orneklerden birisi. Ne yazik ki bu kadar kanli tarihe ragmen, hala kimin yasayip kimin olmesi gerektigine karar verebilecegini dusunenler var.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nanking, nanking tecavüzü, tecavüzü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özgüven Tecavüzü. Ein Merak Ettikleriniz 0 15 Şubat 2012 14:22
Tecavüzü önleyen ruj ! Hayal Ah Kadınlar 8 19 Aralık 2010 18:22
Bu Da Yapay Döllenme Tecavüzü MasteR06 Haber Arşivi 0 08 Kasım 2010 15:39
Tecavüzü kapattırmadı Lucifer Haber Arşivi 0 15 Haziran 2010 00:03
Tecavüzü önleyen ruj Feronia Ah Kadınlar 2 18 Ekim 2009 14:21