IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2011, 03:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hawaii Adaları.. İsland (Hawai Tanitim Videosu)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[YT]hmpLYGX1Kzg&feature[/YT]
Hawai Tanitim Videosu

Ruh hali değişken bir yer burası. Hawaii'de kumsalın rengi bile her saat değişiyor. Bazen şeker beyazı, bazen kırmızı. Canı istediğinde yeşil, hatta bazen siyah.. Ruhunuz bu duruma ayak uydurabilecek mi? Evet diyorsanız, Oahu ve Maui adaları Hawaii'yi yaşamak için ideal. Lauai ise gökkuşağı adası olarak tanınıyor. Kendine has bir iklimi var.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Laui, Hawaii'deki en yağmurlu ada. Kısa ama yoğun yağmur sonrası yeşilliklerin arasından fışkıran suların yarattığı şelaleleri ve onlarca gökkuşağını görmek için tropik adanın üzerinde en az yarım saatlik bir helikopter gezisi yapmak gerekiyor. Bu arada, sahile hırçınca vuran dalgaların arasından yükselerek sizi selamlayan balinaları izlemek benzersiz bir deneyim!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Maui
Uçsuz bucaksız bir kumsala sahip olan Maui adasında güneşlenmenin ve denize girmenin dışında yapılacak çok şey var. Çünkü burası dağlık arazilerin, derin vadilerin ve ormanların bulunduğu bir ada. Dünyanın en büyük uyuyan volkanı Haleakala ve astronomi araştırma merkezi Science City'de yapılacak bir tur, balayına farklılık getirebilir. West Maui Dağları'nda mecaralı bir yürüyüş ya da Honolua Koyu'nda şnorkelle dalış adanın sunduğu aktiviteler arasında. Hana'daki yağmur ormanlarını ve rodeo için Makawao'da biraraya gelen kovboyların gösterilerini kaçırmayın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hawaii Adası
Ateş Tanrıçası Pele'nin adası olarak anılıyor. Diğer bir adıyla da, Büyükada. Volkanik lavlarla yeşilin içiçe geçtiği bir mekan. Geri kalan yedi Hawai adasının toplamının iki katı büyüklüğünde. 800 bin yıl önce beş volkanın patlamasıyla oluşmuş. Burada deniz ve güneşle yaşanacak birlikteliğin dışında görülecek ilginç yerler var. Volcanic Art Center, Hawaii'li sanatçı ve fotoğrafçıların eserleriyle görülmeye değer bir müze.

Hamakua Coast Highway, sizi yemyeşil vadilerin olduğu, "krallar vadisi" olarak bilinen Honokaa ve Waipio kasabalarına götüyor. Bir cip kiralayıp yola çıkın, yıllar önce savaştan kaçanların sığındığı Puuhonua o Honaunau'yu görmeden gelmeyin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İklim
Hawaii iklimi tipik bir tropikal iklimine benzemez. Okyanusla kaplı ve kıtalardan uzak olduğundan dolayı, sıcaklık yıl genelinde fazla değişiklik göstermez. Sıcaklık genellikle 27°C ve 16°C arasıdır. Kar fazla bulunmaz, fakat Büyük Ada'nın (Big Island'ın) Mauna Loa ve Mauna Kea dağlarının tepelerinde zaman zaman kar görülür. Hawaii'de yağışlar bol ve tahmin edilemezdir. Aynı günde bol yağışlı ve sonra güneşli bir hava görülebilir. Kaua'i adasındaki Waialeale dağı, dünyadaki en fazla yağış alan ikinci yerdir.

Her adada iki iklim bulunur. Yüksek dağlardan dolayı bulutlar adanın bir tarafında kalırken, öbür taraf fazla bulut almaz. Bu nedenle her adanın bulutlu yanı bol yağışlı ve yeşildir. Diğer taraf ise güneşli ve kuraktır. Örneğin Büyük Ada'nın (Big İsland'ın), Mauna Loa ve Mauna Kea dağları doğudan gelen bulutları bloke eder. Bundan dolayı doğudaki Hilo şehri bol yağış alırken, batıdaki Kona şehri bol güneş alır. Tüm oteller ve yüzme tesisleri güneşli Kona'dadır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Önemli Şehirler
O'hau adasındaki Honolulu şehri Hawaii'nin başkenti ve en büyük şehiridir. Burada uzun binalar, apartmanlar, ve büyük otoyolları görülür. Bazıları bu sanayileşmeyi ve kentleşmeyi adanın doğallığını ve güzelliği suistimal ettiğini düşünür. Fakat diğer şehirlere bakıldığında doğa korunmuş ve ona özen gösterilmiştir. Bu şehirlerden en önemlilerinden bazıları Hilo, Kane'ohe, Kailua, Pearl City, Waipahu, Kahului, Kailua-Kona, Kihei ve Lihu'e'dir.

Resmi Dil
Hawaii eyaletinin iki resmi dili vardır. Çoğu Hawaii doğumlu insanlar Hawaii Creole İngilizcesini konuşurlar. Bu eski Hawaiice ile İngilizce'nin bir karışımı olup, genelde konuşulan dildir. Fakat ülkede İngilizce bilen turistler hiç zorluk yaşamazlar. Çünkü şehirlerdeki tüm yol işaretleri İngilizcedir ve çoğu insanlar İngilizceyi sorunsuz konuşabilirler.

Kaptan James Cook Hawaii adasını bulmadan önce Hawaiice'nin yazısı yoktu. Avrupalı misyonerler buraya Hıristiyanlığı yaymak için geldiklerinde Latin alfabesiyle kendi Hawaii yazılarını üretmişlerdir ve bu yazı tarzı bügün de devam etmektedir.

Bu yazı aynı Türkçe gibi okunur. Sadece kesme işaretinde bir duraksanır, sonra kelime devam ettirilir. Örneğin Kane'ohe söylenirken kesme işaretinde kısa bir duraksama olur. Ya da Hawai'i de, son iki "i" arasında duraksanır.

Ayrıca tüm adalarda yerliler turistlere Hawaiice öğretmek isterler. Genelde öğretilen iki kelime aloha (merhaba) ve mahalo (teşekkürler)'dur. Bu kelimeler tüm restoranlarda, otellerde, havalimanında, ve hatta topluma açık tuvaletlerde bile görülebilir.
..
Toplumsal İstatistikler
2005'den itibaren Hawaii'nin nüfusu 1.275.194 olarak tahmin ediliyor. O'ahu adası da en kalabalık adadır.


Resmi Dil
Hawaii eyaletinin iki resmi dili vardır. Çoğu Hawaii doğumlu insanlar Hawaii Creole İngilizcesini konuşurlar. Bu eski Hawaiice ile İngilizce'nin bir karışımı olup, genelde konuşulan dildir. Fakat ülkede İngilizce bilen turistler hiç zorluk yaşamazlar. Çünkü şehirlerdeki tüm yol işaretleri İngilizcedir ve çoğu insanlar İngilizceyi sorunsuz konuşabilirler.Kaptan James Cook Hawaii adasını bulmadan önce Hawaiice'nin yazısı yoktu. Avrupalı misyonerler buraya Hıristiyanlığı yaymak için geldiklerinde Latin alfabesiyle kendi Hawaii yazılarını üretmişlerdir ve bu yazı tarzı bügün de devam etmektedir.Bu yazı aynı Türkçe gibi okunur. Sadece kesme işaretinde bir duraksanır, sonra kelime devam ettirilir. Örneğin Kāne'ohe söylenirken kesme işaretinde kısa bir duraksama olur. Ya da Hawai'i de, son iki "i" arasında duraksanır.Ayrıca tüm adalarda yerliler turistlere Hawaiice öğretmek isterler. Genelde öğretilen iki kelime aloha (merhaba) ve mahalo (teşekkürler)'dur. Bu kelimeler tüm restoranlarda, otellerde, havalimanında, ve hatta topluma açık tuvaletlerde bile görülebilir.

Kültür
Hawaii kültürü adanın sahillerinden, yeşil ormanlarından, büyük dalgalarından ortaya çıkmıştır. Herkeste bir yazlık havası, bir telaşsızlık vardır. Rahat oldukları kadar çok sıcak ve misafirperverdirler. Avrupa'nın ve diğer ülkelerin himayesi olmalarına rağmen kültürlerini koruyabilmişler, hatta kültürlerini yabancılara bile özendirmişlerdir. Fiziksel olarak aktif oldukları, stresten uzak durdukları için Amerikanın en uzun ömürlü insanlarıdır.Deniz bir Hawaii yerlisinin en önemli parçasıdır. Spor olarak yüzme ve sörf dallarında birçok olimpiyat madalyaları almışlardır. Dünyanın en iyi sörfçüleri Hawaii denizinin kızgın dalgalarında yetişmişlerdir. Duke Kahanamoku isimli bir Hawaiili yüzme dalında Olimpiyat Madalyası kazanmış ve sörfü yaygınlaşmıştır. Böylece sörf onun sayesinde dünyaca yapılan bir spordur. Heykeli başkent Honolulu'dadır.Bunların yanı sıra Hawaiililer adaların doğal güzelliğine karşı çok saygılıdırlar. Uzun otoyolların, yüksek binaların, ve fabrikaların kurulmalarına karşı olup doğayı kirletmemeye özen gösterirler..

Kaynak: Alıntılar

_______________________________


Dünya'nın en yağışlı yeri


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yağmurlu gün sayısının en fazla olduğu dünyanın en yağışlı bölgesi, Hawaii’deki kauai adasında bulunan Wai-‘ale-‘ale Dağı. Bu bölgeye, her yıl 350 gün boyunca yağmur yağıyor. Hawaii Adaları, Büyük Okyanus’ta bulunuyor. Bu bölgede her yıl sıcak ve nemli güneydoğu alizeleri eser. Wai-‘ale-‘ale Dağı’nın üzerinden yükselmeye zorlanan rüzgârlar soğur. Yoğun bulutlar ve dağın rüzgârlı tarafına sağanak yağmur yağar. Bu bölgeye düşen yıllık ortalama yağış miktarı 11.455 mm’dir. Dağın rüzgârdan korunan tarafıysa, yılda yalnızca 250 mm yağış alır. Bunun nedeni, rüzgârların alçalırken ısınması ve daha az su buharı içermesi..


kaynak: Alıntı - bilim ve teknik dergisi



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adaları, hawai, hawaii, tanitim, videosu, İsland


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lauai – Maui Adaları / Hawaii InTheDarK Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 06 Nisan 2012 16:41
Mauritius İsland Afrodit Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 10 Şubat 2012 11:33
Faroe İsland Afrodit Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 16 Eylül 2011 16:44