IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2012, 23:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Serbest İrlanda’nın “Serbest” Başkenti: Dublin!




İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin, canlılığı, gece hayatı ve turistik ilgi odakları ile son derece çarpıcı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başkent: Dublin
Para Birimi: Euro
İklimi: Ilıman bir deniz iklimine sahiptir. Temmuz ayında sıcaklıklar güneyde 16°C ile kuzeyde 14°C arasında değişir. Kışlar nispeten ılık geçer, Ocak ayında sıcaklıklar ortalama 4°C ile 7°C arasında değişir.

Din: Nüfusun yüzde 95’i Katolik, yüzde 5’i Protestandır.
Dil: İngilizce, İrlandaca.
Saat Farkı: 2 saat geri.
Ortalama Uçuş Süresi: 3 saat 45 dakika.
Vize: Schengen vizesi gerekiyor.
Liffey Nehri ile iki yakaya bölünmüş kentlerden biri olan Dublin, ülkenin geneline göre ölçüsüz şekilde büyük. Cumhuriyet’in toplam nüfusunun dörtte birinden fazlası başkent sınırları içinde yaşıyor.

Nasıl Gidilir?
Türkiye’den Dublin’e direkt uçuş seferleri sık aralıklarla bulunabiliyor. Dublin’e kent merkezinin 10 km. kuzeyinde tek terminalli bir havalimanı hizmet veriyor. Bu terminal hemen her zaman oldukça kalabalık. Şehrin iki merkezi tren istasyonundan Heust batı ve güney’e Connolly ise güneydoğu ve doğu sahillerine hizmet veriyor. Bu iki temel istasyonu birleşmiyor ama hafif tramvay ve otobüsle bağlanıyorlar.

Görülecek Yerler

Bram Stoker Müzesi
Drakula’nın yazarı Bram Stoker’ın hayatında ürkütücü bir gezinti ve gerçekten çok başarılı. Her yaştan insanı korkutabilir.
Aralarında kutsal metinler de bulunan çok eski kitaplar, el yazmaları bu kütüphanede yer alıyor.

Christ Kilisesi Katedrali
19. yüzyılda hayli kapsamlı bir restorasyondan geçmekle birlikte Dublin’in 11.yüzyıldan kalma en eski yapısı. Kilisenin kendisinden daha eski tarihli mahzeni özellikle ilginç.

Dublin Kalesi
Adı böyle ama aslında bir kaleden çok öte; İrlanda’nın çalkantılı tarihi boyunca ülkenin çeşitli yönetimlerinin merkez binası aslında. Görünüşüyle de kaleden çok devasa bir parlamento binasına benziyor.

Eski Trinity College Kütüphanesi
Olağanüstü güzel resimlenmiş “Book of Kells” burada sergileniyor. İrlanda’nın en değerli artefakt’ı olarak bilinen el yazması kitabın Orta Çağ sanatından bugüne dek kalabilmiş en önemli eseri olduğuna inanılıyor.

Kilmania Gaol
1916 isyancılarının idam edildiği hapishane. Kent merkezinin biraz dışında yer alıyor ama yerel otobüslerle ulaşılabiliyor. Tarihle ilgiliyseniz, kesinlikle görülmeye değer.
Leopardstown Hipodromu
Düzenli olarak kullanılan geniş hipodrom alanında ayrıca “Oynadığın Kadar Öde” bir golf sahası, restoranlar, barlar ve bir de gece kulübü var.

Phoenix Park
Avrupa’daki en büyük şehir parkı. Bir polo sahası ve Dublin Hayvanat Bahçesi’ni de barındırıyor.
Ulusal Tur
Ulusal Müze, Ulusal Galeri ve Ulusal Kütüphane; üçü de birbirine çok yakın; yürüme mesafesinde. Vaktinize, ilginize, merakınıza, azminize bağlı olarak hepsini yarım ya da bir günde görebilirsiniz.
Zozimus Deneyimi
Dublin’de 20. yüzyıl başları öykücüsü Zozimus’un rehberliğinde bir “Hayalet Turu”. Her akşam güneş batışıyla birlikte Dublin Kalesi önünden başlıyor.


Ne Yenir?
Çin, Asya ya da Hint restoranları tercih edilebilir
Dublin’de iyi yemek yiyebileceğiniz pek çok çeşit restoran var maalesef çoğu Avrupa’nın geri kalanına göre pahalı. Ana yemekler 10 €’dan daha lüks mekanlarda 40 €’ya kadar dahi çıkabiliyor. Bir rahatlatıcı bölge, Grafton’a paralel South Williams Street civarı. Bunlar eğer damak tadınıza uygunsa genellikle 10 € civarına kurtulabileceğiniz üç tabaklık Hint menüleri sunuyorlar. Benzer bir kültürel bölge de Çin ve Asya restoranlarının yoğunlaştığı Parnell Caddesi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkenti, dublin, irlanda’nın, serbest, İrlanda’nın, “serbest”


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık