IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2013, 12:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Guizhou - Çin





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çin'in güneybatısında yer alan ,Guizhou kuzeyde Sichuan Eyaleti ve Chongqing Belediyesi, batıda Yunnan eyaleti, güneyde Guangxi eyaleti, doğuda ise Hunan eyaleti ile komşudur. eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra, Miao ve Buyi gibi etnik gruplara ait gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla ünlüdür. Çin'de "Yüksek dağlarda Miaolular, güzel sularda Buyililer yaşar" şeklinde yaygın bir deyiş vardır. Bu iki etnik grup, farklı coğrafi koşullarda yaşamalarına rağmen, misafirperverliklerini aynı şekilde sürdürmektedir. Bunun yanında, iki etnik grubun bir ortak özelliği de gizemli dans kültürlerini günümüze taşımış olmalarıdır...

Guizhou eyaletindeki coğrafi şartlar, son derece çetindir. Yüksek dağlar ve derin nehirlerle çevrili olan eyalette gezen turistler, sık sık sarp dağlar arasında inşa edilen otoban ve tünellere rastlar. Kimi zaman, turistleri taşıyan araçlardan, tünellere girildiğinde aniden bastıran karanlığın korkusuyla yükselen güçlü çığlıklar araziyi inletir. Kimi zaman da bu araçlar, yüksek dağları birbirine bağlayan köprüler üzerinden geçer. Böylelikle, zorlu doğa koşullarında kurulmuş olan birçok yapıya tanık olursunuz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beipan Köprüsü, işte bu yapılardan biri. Köprü, büyük bir vadide yer alır ve vadinin iki yakasını birbirine bağlar. Altından Beipan nehrinin geçtiği köprünün genişliği 388 metre, yüksekliği ise 486 metredir. Köprü, genişlik ve yükseklik açısından Çin'de ilk, Asya kıtasında ise ikinci sırada yer alır. Köprünün yüksekliği o kadar dikkat çekicidir ki, bazı turistler tarafından burada "bungee jumping" sporu yapılması için yerel yönetime öneride bulunulmuştu. .
Beipan Köprüsü'nü biraz geçtiğinizde, Shuangru adlı dağı karşınızda bulursunuz. 1266 metre yüksekliğindeki dağ, Guizhou eyaletinin Zhenfeng bölgesinde yer alır. Shuangru dağına uzaktan baktığınızda, dağın heybetinin büyüsüne kapılırsınız.

Dağın çevresini gezdiğinizde, "anne" ile ilgili çok sayıda tanıtım sloganları dikkatinizi çeker. Örneğin, "Anne sevgisi, uçsuz bucaksız bir deniz gibi sınırsızdır" ve "Memleketinden ayrılan insan, annesini hep yüreğinde taşır" gibi. Yerel halkın annelerine duyduğu büyük saygıyı bize gösteren bu tablo, dağdaki eşsiz manzarayla birlikte ziyaretçilere duygusal anlar yaşatır.

Shuangru dağının biraz ilerisinde Nihan köyü bulunuyor. Nihan köyünün, Çin'in yakın tarihinde önemli bir yeri bulunuyor. Milliyetçi Çin döneminin ünlü siyasetçisi ve askeri lideri He Yingqin, bu köyde yaşamıştı. Nihan köyünde 1890 yılında dünyaya gelen He Yingqin, içinde başbakanlığın da yer aldığı farklı görevlerde bulunmuştu. Ancak, He'nin kariyerindeki en parlak sayfa, başbakanlık dönemine ait değil; Çin hükümetinin temsilcisi olarak, 1945 yılının 9 Eylül gününde Japon saldırganların teslim oluşunu resmen kabul ettiği gündür. Bu tarihi olayı anlatan fotoğraflar, Çin'deki ders kitaplarında yerini almıştır.

Dönemin başbakanı olduğu için He'ye son derece lüks bir konut yaptırılmıştır. Büyük bir bina ve avludan oluşan konut, köyün en ilgi çekici yapılarındandır.

He Yingqin'in eski konutunu gezdikten sonra, Çin'in devlet düzeyinde doğa koruma bölgesi olan Wanfeng Doğal Alanı'na gidiyoruz. Wanfeng, Çince'de "on bin tepe" anlamına geliyor. Aslında burada on bin değil, 20 binden fazla karstik tepe bulunuyor. Çin'de "Karstların müzesi" olarak adlandırılan bölge, doğu ve batı olmak üzere iki alandan oluşuyor. Burada art arda sıralanan tepeler, karşıdan bakıldığında, bir sonunun olmadığını düşündürüyor.

Bölgede halka açık alan, Xiawutun kasabasının ortasından geçen Nahui nehrinin iki kıyısında yer alıyor. Tüm alan, atlı askerlerin yoğun olarak bulunduğu bir savaş alanını andırıyor. Bunun yanında, bambu filizi şeklindeki karstik tepelerin çevresindeki farklı renklerdeki tarlalar da dikkat çekiyor. Bölge, gizemli tepeleri, koyu yeşil tarlaları, zikzak yaparak uzanan köy evleri ve uçsuz bucaksız ormanlarıyla ender rastlanabilen otantik bir manzara oluşturuyor. Eğer zamanınız varsa, biraz ileride bulunan Çin'in ünlü şelalesi Huang Guoshu'yu da ziyaret edebilirsiniz. Burada, Batı'ya Yolculuk adlı televizyon dizisinin en önemli sahnelerinden birini hatırlayabilir, Su Perdesi Mağarası'nın gizemini yakından keşfedebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu doğal güzellikleri gezdikten sonra, özgün gelenek ve göreneklere sahip olan Miao ve Buyi etnik gruplarının yerleşim merkezlerini de ziyaret etme fırsatı bulabilirsiniz. Miao köyüne girer girmez, sizi misafirperver Miaolu kızlar karşılar. Hoşgeldiniz şarkısını seslendiren Miaolu kızlar, konuklara kendi elleriyle yerel içkilerden tattırır. Günlük yaşamlarında içkiden uzak duran turistler bile, Miaolu kızların içtenliğine dayanamaz ve içkilerini sonuna kadar içerler.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kendi etnik grubunun kıyafetini giyen birbirinden güzel kızların vücutları, parlak ışıklar saçan gümüş takılarla çevrilidir. Bu kıyafetlerin en belirgin özelliği ise yerlere kadar uzanan kıvrımlı eteklerdir. Bu etekler, kızların narinliğiyle canlılığını bir arada gösterir. Gün batımından sonra konuklar, köy merkezinde düzenlenen akşam şenliğine davet edilir. Şenlik sırasında odunların alevlendirdiği sıcak hava içinde, yerel yemeklerin tadına bakar vel bölgeye özgü koltuk dansı ve bambu çubuğu danslarında Miaolulara eşlik eder. Bu keyifli ortamın tadına varan turistler, evlerine dönmeyi unuturlar.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Ağustos 2013, 12:07   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Maling Nehri Kanyonu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Maling Nehri Kanyonu, "Yeryüzünün en güzel yarası" olarak adlandırılıyor. Guizhou sınırlarının Yunnan Eyaleti ve Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'yle kesiştiği noktada yer alan kanyon, ulaşım zorluğu nedeniyle yerli ve yabancı turistler için gizemli cazibesini korumaktadır.

Yaklaşık 450 kilometrekarelik bir alanı kapsayan Maling Nehri Kanyonu turistik bölgesi, büyük nehir kanyonu, Wanfeng Gölü ve Wanfeng Ormanı olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Uzunluğu 74.8 kilometre olan, genişliği 50-150 metre arasında değişen Maling Nehri Kanyonu'nun derinliği, 120-280 metre arasında değişiyor. Dibi yer seviyesinin 300 metre altında kalan kanyondaki akıntının yükseklik farkı bin metreyi buluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yunnan-Guizhou Yaylası'ndaki karstik görünümlerin bütün özelliklerini bir arada toplayan Maling Nehri Kanyonu, dağların oluşum sürecinde meydana gelen derin bir çatlaktır. Bir zamanlar bir yer altı nehri olan Maling, kaya tabakasının yer kabuğunun hareketleri ve erozyonun etkisi sonucunda çökmesiyle bir yer üstü nehri haline gelmiştir. Bu süreçte nehir boyunca çok sayıda şelale de oluşmuştur.

Maling Nehri Kanyonu'nun iki yanında karstik yapıya özgü tepeler, taş ormanlar, şelale toplulukları, mağaralar ve sarkıtlar, geçirdikleri evrimlere göre sıralanmıştır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kanyon bölgesindeki en güzel manzara, kuşkusuz şelalelerdir. Yerliler, kanyonun iki yanında toplam 72 şelale bulunduğunu söylüyor. Bunların 20'si, kanyonun turistlere açılan ve Tianxing adı verilen 1.7 kilometre uzunluğundaki bölümünde yer alıyor. Yükseklikleri 100 metreden 280 metreye kadar değişen bu şelalelerin bazıları, yere inmiş Samanyolu'nu andıracak kadar görkemli, bazıları tüy gibi ince, bazıları ise balık pulları gibi pürüzlüdür. Böyle farklı manzaralar oluşturan şelaleler, dünyanın en güzel şelaleleri arasında yer alır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Binlerce yıldır akıp giden suların ve bitkilerin ortak etkisiyle, kanyonun iki yanındaki uçurumlarda kocaman balık pullarını andıran kaya tabakaları oluşmuştur. Havada metrelerce uzanan bu tabakalar, su perdelerini andırır. Güneşin altında şelalelerde sıkça görülen gökkuşağı, kanyona efsanevi bir görünüm kazandırır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kanyonun dibinde açılan daracık yolu izleyerek şelalelerin altından geçmek, bambaşka bir duygu yaşatır. Bu yolda yürürken, uçurumlarda yetişen bambu ağaçları, orkideler ve çeşit çeşit çiçek ve ağaçlardan oluşan eşsiz tabloya hayran kalmamak elde değildir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Maling Nehri Kanyonu, güzel doğasının yanı sıra, ideal bir rafting yeri olarak da ün salmıştır. Kanyonun 47.8 kilometrelik bölümünde bugün rafting sporu yapılıyor. Yükseklik farkı 200 metreyi geçen kanyonda, 18 alçak, 20 virajlı ve 30 derin su alanı bulunuyor. Dolambaçlı kanyonda rafting yapmak, son derece heyecan vericidir. Üstelik şişme botla rafting yaparken, kanyonun iki yakasında bulunan eski tapınakları, savaş alanlarını ve eski kervan yolu ile kanyon üzerine kurulmuş eski köprüleri görmek de mümkün. Raftinge 1993'te açılan Maling Nehri Kanyonu'nda 1997'de Çin'in ilk uluslararası rafting turnuvası yapıldı. Dolayısıyla burası bu sporu sevenler için bir cennet sayılır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık