IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2013, 19:22   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarımsaklı - Cunda - Ayvalık - Balıkesir




Türkiyede tatil önerileri.2013 tatil sezonun da görülmesi gereken yerler


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ege denizinin kuzeyindeki yerlerden olan Ayvalık, denizi en ılık ve sakin olan bÖlgelerden biridir. Sakin, ılık ve ince kum plajı olan denizi seviyorsanız kesinlikle Ayvalık size gÖre bir yer. Ayrıca fazla hareketli olmayan bir yer olduğundan sakinliği sevenlere veya ailelere uygun bir tatil bÖlgesi Ayvalık. Denizi bir havuz kadar berrak. Ayağınıza kaya veya başka birşey batacak korkusu yaşamadan denize girebilirsiniz. üstelik uzak açılmalarınıza rağmen denizin sığ olması yüzme bilmeyenler için tercih edilebilir bir yer yapıyor Ayvalık ve bÖlgesini. Ayvalıkta bilinen 2 büyük tatil bÖlgesi vardır : Bunlardan birisi Sarımsaklı (YenikÖy), dİğeri ise Cunda Adası (AlibeykÖy). Sarımsaklı tam bir tatil beldesi denebilecek türden biryer. Sokaklarda insanların denize gelip giderken dolaştığı, geceleri sahil kıyısına yakın caddelerde dondurma ve çekirdek yiyerek dolaşan kalabalığın olduğu klasik bir tatil beldesi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ailenizi alıp Sarımsaklıya gidebilirsiniz. Kendinize uygun bir otel mutlaka bulacaksınız. En son gittiğimde yalnız başıma olmama rağmen rahatça otel bulup gezebildim. Nil otel isimli Kendi plajı da olan küçük ama güzel bir aile otelinde kaldım. Haziran sonu temmuz başı olduğundan fiyatlar daha uygundu Yarım Pansiyon 40YTL idi. Odalarda klima, tv, buzdolabı bulunuyordu. 3 km yakınında yer alan Şeytan Sofrası denilen bÖlgeye hakim bir tepe bulunuyor. Buradan denizin ve uzak yunan adalarını rahatça gÖrebilir güneşin batışını izleyebilirsiniz. Ama Şeytan sofrasında yer alan restoran için pek güzel şeyler sÖyleyemeyeceğim. çünkü her yerde olduğu gibi hizmet üreterek kazanç sağlamayı düşünmek yerine girişte yer alan boşluğa park eden arabalardan park parası almak için koşturan gençlerin dolu olduğu bir rant bÖlgesi olmuş. Arabanızı park alanından 10 metre aşağı yol kenarına bırakırsanız park parası Ödemiyorsunuz. Restoran çekici olup hizmet ile para kazanmaya çalışsın ve lütfen park parasından kÖşeyi dÖnmek gibi ilkel rant olaylarına girmesin. Ayrıca Sarımsaklıdan şeytan sofrasına çıkarken gidilen 3 km lik yol neden şeytan sofrası dendiğini kanıtlarcasına bozuk. Sanki gÖk taşları yağmış ya da 2. dünya savaşında bombardıman yapılmış gibi büyük çukurlarla dolu bir asfaltta gitmek zorunda kalıyorsunuz.
Sarımsaklı da sakin bir tatil yaparken gezmek isterseniz Şeytan sofrası dışında da alternatifleriniz var. Tabiki ayvalık ve Cunda adası. Klasik ayvalık sokaklarını ve evlerini gezmek sizi çok uzaklara gÖtürebilir. En tepedeki eski kiliseye kadar ayvalıkta dolaşmanızı tavsiye ederim. Ayrıca zeytini meşhur bÖlgenin. YÖreye has zeytin yağları ve zeytinlerinden mutlaka satın alın.
Gelelim Cumda adasına. Ayvalık merkeze çok yakın bu yarım ada aslında ada olup bir kÖprü ile ayvalık'a bağlanmış. Bu kÖprü de türkiyenin ilk boğaz kÖprüsü olarak biliniyor. Cunda adası daha orjinal evleri ve sokakları ile ayvalıktan bile daha çok sevdirecek kendini size. Ayvalıktan arabanızla gelirken yol ayrımına geleceksiniz sol ve sağa giden bir ayrım. Buradna sol tarafa giderseniz restoran, otel ve yerleşimlerin olduğu merkeze gidersiniz. Sağ tarafta ise çok az yerleşim var. O yerleşimleri de geçip devam ederseniz Patriça plajı denilen ıssız kumsallara varabilirsiniz. Buralarda sessizden daha sessiz saatler geçirebilirsiniz.
Cunda merkezde ise restoranlar mevcut. Buralarda güzel balık yiyebilirsiniz. Ama fiyatları istabulu aratmayacak kadar pahalı. O yüzden fiyatı kontrol ederek girmenizi tavsiye ederim.
Gitmemiş olsam da dalış yapmak isteyenler içinde ayvalık güzel koyları ile en uygun yerlerden birisidir. Araştırmanızı tavsiye ederim.
Cundaya girerken sol tepe üzerinde tarihi taş bir değirmen göreceksiniz. Müze ve Cafe olarak hizmet vermektedir. Manzarası da eşsizdir. Mutlaka ziyaret edin. Kaliteli ürünlerini tadın. Rahmi M.Koç Müzesi tabelasını takip ederek ulaşabilirsiniz.
Ayvalık merkez de sahile yakın bir yerde ise Cafe La Petit nezih ortamı ve kaliteli yemekleri ile tavsiye olunur.
Farklı güzergahlardan Ayvalık'a mesafeler :
İstanbul - Tekirdağ - çanakkale - Ayvalık 488 km
Bandırma - Ayvalık 223 km
Yalova - Ayvalık 340 km
İstanbul - İzmit - Bursa - Ayvalık 520 km
Ankara - Eskişehir - Bursa - Ayvalık 675 km
Ankara - Afyon - İzmir - Ayvalık 738 km
Balıkesir - Ayvalık 127 km
İzmir Ayvalık 156 km
Bergama - Ayvalık 45 km
Efes - Ayvalık 240 km
Behramkale ( Asos ) - Ayvalık 115 km
Truva - Ayvalık 115 km


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



yukarıdaki haritaya basarak büyük boy Ayvalık, Sarımsaklı, Cunda haritasına bakabilir. üzerinde Plaj bÖlgelerini gÖrebilirsiniz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cunda Adası'ndaki yangın Cemalizim Haber Arşivi 2 16 Haziran 2012 13:12
Balıkesir Ayvalık İlçesi efLatun Marmara Bölgesi 0 27 Aralık 2011 21:40