IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2014, 00:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İspanyol Merdivenleri - Roma




İspanyol Merdivenleri - Roma

İspanyol Merdivenleri Roma’da gezilecek yerlerin başındadır. İspanyol merdivenleri tarihi ve hikayesi de çok ilginçtir. İspnyol merdivenlerine nasıl gidilir ve ulaşım sorularına burada yanıt bulabilirsiniz.

İspanyol Merdivenleri
İspanyol merdivenleri Francesco de Sanctis tarafından 1725 yılında açılan ve Trinita dei Monti Kilisesine çıkan merdivenlerdir. İspanyol merdivenlerine gittiğinizde aslında göreceğiniz upuzun merdivenler olacak. Bu merdivenlerin en tepesinde Trinita dei Monti Kilisesi yer alır.

Bu upuzun merdivenlerde yaz, kış, gece, gündüz hiç fark etmeksizin bir sürü insan kalabalığı görürsünüz. Merdivenlerde oturanların çoğunu turistler oluşturur. Şarabını ya da sandviçini alan burada alır soluğu. Merdivenlere oturup bir yandan şarabını yudumlayıp, bir yandan muhabbet eden, bir yandan da aşağıdaki kalabalı seyreden bir sürü insan topluluğu vardır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İspanyol merdivenlerinde zar zor kalabalığı aşıp yer bulup oturduğunuzda hemen aşağıda bir deniz botunu andıran çeşme göreceksiniz. Bu çeşmenin adı da barcaccia çeşmesidir. Bu çeşme Pietro bernini ve gian lorenzo tarafından inşa edilmiştir. Bu merdivenler sadece Romalıların değil aslında tüm dünyanın göz bebeğidir. Senede bir kez yaz ayında ünlü bir catwalk defilesine ev sahipliği yapar.

İspanyol merdivenlerini ilk gördüğünüzde bu mudur yani diyebilirsiniz. Ama merdivene geçip de oturduğunuzda uzun süre kalkmak istemeyeceksiniz. Etrafı çiçeklerle süslü bu merdivenlerde vakit geçirmek gerçekten yaşayacağınız en güzel tecrübelerden biri olacak.

Merdivenlere yeterince vakit ayırdıktan sonra eğer alışveriş için iyi bir bütçe ayırdıysanız, merdivenlerin hemen karşısında yer alan ve çok önemli markaların bulunduğu mağazaların olduğu ünlü caddeyi de gezmenizi tavsiye ederim. Bu caddede gucci, prada, valentino gibi çok önemli markaların mağazaları yer almaktadır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İspanyol merdivenlerine ulaşım
İspanyol merdivenlerine metro ile çok rahat ulaşabilirsiniz. Metroya bindiğinizde spagna istasyonunda iniyorsunuz. Bunun yanında hop on & hop off otobüsleri ile de buraya ulaşabilirsiniz. Ancak hop on & hop off otobüslerinin İspanyol merdivenlerinde durağı yok. Siz trevi çeşmesinde inip buraya rahatlıkla yürüyebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İspanyol merdivenlerine yakın önemli yapılar
İspanyol merdivenlerinin karşısındaki cadde via condetti caddesi merdivenlerinin hemen karşısında yer alıyor. İspanyol merdivenlerine yakın olan diğer bir önemli yapı da trevi çeşmesi. Trevi çeşmesi İspanyol merdivenlerine sadece 10 dakikalık yürüme mesafesinde. Piazzo del popolo, villa borghese, mouselo agusto ise İspanyol merdivenlerine yakın olan diğer yapılardır.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
merdivenleri, roma, İspanyol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanyol Mutfağı'ndan Tortilla De Patata (İspanyol Omlet) Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:40
İspanyol Böreği - İspanyol Mutfağı Sevda Dünya Mutfakları 1 21 Temmuz 2013 00:36
Roma Mitolojisi (Roman Mythology) Roma Mitolojisine Ait Bilgiler..(Resimler.) Sevda Felsefe 0 05 Kasım 2011 05:54