IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2018, 06:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lizbon Seyahat Rehberi




Lizbon’a Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Portekiz Avrupa Birliği üyesi olduğu için şehre gitmeden önce Schengen vizenizin olması gerekiyor. Para birimi de Euro (Avro). Batı Avrupa’daki Fransa, Almanya gibi ülkelere göre yine de daha ucuz bir şehir ama tabii ki de söz konusu Euro olunca ucuzluk da göreceli oluyor. Lizbon’a gitmeden önce saatleri de 3 saat geriye almayı unutmayın. İstanbul’da saat 12 iken Lizbon’da sabah 9 oluyor.

Lizbon İklimi ve Hava Durumu
Şehir Gulf Stream sıcak su akıntısından etkilenen bir Akdeniz iklimine sahiptir. Bu yüzden belki de Avrupa’nın en sıcak şehirlerinden biri. Şehirde hava sıcaklığı sene içerisinde en fazla 5 dereceye kadar düşüyor. Kar nadiren görülüyor. Yaz zamanında ise sıcaklıklar 35-40 dereceleri görüyor.

Gezilecek yerler

Şehrin Baixa adı verilen merkezi 2004 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almak üzere önerilecek kadar hoş bir mimariye sahip. 1755 yılında yaşanan deprem sonrasında büyük bir kısmı yıkılan şehir merkezi sonradan yeniden inşa edilmiş. Birçok meydan ve birbirini dik kesen cadde ve sokaklarda kaybolup şehri keşfetmek gibisi yok.

Şehir barok, gotik ve Roma dönemine ait birçok unsuru bir arada taşıyan çok zengin bir mimariye sahip. Avrupa’nın birçok şehrinde olduğu gibi Lizbon’da da eski mimari eserler ile modern yapıların yan yana geldiği örnekler görebiliyorsunuz. Şehirdeki birçok binada farklı renk kontrastları ve desenler dikkat çekiyor. Şehrin mimarisi ülkedeki krize rağmen Lizbon’un Avrupa’nın zengin şehirlerinden biri olduğunu gösteriyor.

Mimarisinin aksine şehir coğrafi açıdan İstanbul’u andırıyor. Aynı İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulu. Bu tepelerden birinde kurulu olan São Jorge Kalesi ve Lizbon Katedrali görülmeye değer yerler arasında.

Şehirdeki eski İngiliz tramvayları ulaşıma nostaljik bir hava katıyor. Tatiliniz esnasında muhakkak bu tramvaylarla bir tur yapmalısınız.

Lizbon Lezzet Durakları

Akşam güzel bir yemek yemek için yat limanı çevresindeki restoranları deneyebilirsiniz. San Francisco’yu andıran bir köprü manzarasında birçok farklı lezzete uygun restoran bulmak mümkün.

Daha çok şehrin yerel lezzetlerini tatmak ve akşam da eğlence hayatını deneyimlemek isterseniz Bairro Alto bölgesini de ziyaret etmelisiniz.

Lizbon’a Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Portekiz’in başkentine yaklaşık 4 buçuk saatlik bir uçuşun ardından ulaşabiliyorsunuz. Haritada çok da uzak gibi gözükmese de aslında şehir, İstanbul’dan Avrupa’ya uçacağınız en uzak destinasyonlardan biri. Bu konuda Londra, Amsterdam gibi başkentlerle ciddi bir de rekabet içerisinde denebilir.

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
lizbon, portekiz, seyahat rehberi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzlanda’da Gezilecek Yerler: İzlanda Seyahat Rehberi Funda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 30 Mart 2018 06:50
Astral Seyahat-Astral Seyahat Nedir - Astral Seyahat Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 1 25 Ekim 2014 21:16
Rohan Online Rehberi - Yarım Elf Class Rehberi - Ranger Yapı KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:54
Rohan Çevrimiçi Rehberi - Dhan Sınıf Rehberi - Avenger Oluştur KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:51