IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By oMeN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Kasım 2018, 11:52   #1
Çevrimdışı
✰ ÖzeL..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avatar yolculuğu: Zhangjiajie Milli Parkı




Çin’de bulunan Zhangjiajie Milli Parkı'nın sıra dışı jeolojik oluşumları, tam anlamıyla ‘yükseklik’ ayarlarınla oynuyor. Parkın adı kadar sinir bozucu fakat eşsiz bir deneyim.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çin'e bir uçak bileti alman için çok iyi bilinen nedenler var: Çin Seddi, Toprak Askerleri, Cennet Tapınağı, Yasak şehri... Ölmeden önce görmen gereken yerlerin bir özetini yazmak zorunda olsaydık, birçoğu için Çin'e gitmen gerekirdi. Eğer dünya harikası denen bir doğadan bahsediyorsak; benim için o harikalar Zhangjiajie Milli Parkı’nda duruyor. Bu parkı gişe rekorları kıran Avatar filminden görmüş olman muhtemel. Sen ''Hee burası orasıı'' demeden ben söyleyeyim; Bu Avatar parkı Çin’in Hunan eyaletinde.

MASRAFLI AMA PAHA BİÇİLEMEZ

Tamam; belki Çin'e gitme fikri söylemesi kadar masrafsız bir olay değil fakat söz konusu bir doğa ve harikalarsa, değecek bir hedefin olmalı. Bir sonraki durağa gitme vakti geldi!

Rota, Yüz Ejderha (Bailong) Asansörü'ne giden ücretsiz servis otobüsüne bindiğin Wulingyuan Kapısı'nda (giriş) başlıyor. Parka giden ana yollardan geçen ücretsiz servis otobüsleri var. Şehir merkezindeki Zhangjiajie Long-distane Otobüs Terminali'nden uzun mesafeli otobüsler mevcut. Süre yaklaşık 40 dakika. Zhangjiajie yolculuğun basit bir otobüsle bitmiyor; bir süre sonra dünyanın en uzun açık hava asansörü ve devasa teleferikler de eşlik edecek. İşte eğlence burada başlıyor!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BİLİMKURGU DEĞİL, BURADA HER ŞEY GERÇEK

Parka girdiğin andan itibaren bir şeyi garanti ediyorum: Bu uzun sütunlara bakıp bakıp doğanın şakasının olmadığını göreceksin. Göğe doğru uzanan kuvartz ve kum direklerinin yüksekliği 1000 metreyi aşıyor. Baş döndüren dağlar ile çevrili bir orman yolunda nehri takip ediyorsun. Aklına sürekli bilimkurgu filmleri geliyor; inanılması güç bir yerde seyahat etmek insanı gerçekten geriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


YÜKSEKLİKLE ARAN NASILDIR?

Gerilim demişken; 430 metre uzunluğundaki Zhangjiajie cam köprüsünden bahsetmiş miydim? 1430 metre yükseklikte ve 60 metre uzunluğundaki bu cam köprüyü İnstagram hesabında görmeyen kalmadı. Uzun bir kaya sütunu dönen cam köprü yükseklikle iyi anlaşamayan insanlara göre değil. Kendine çok güvenmemelisin; senin de hoşuna gideceğine emin değilim... Zhangjiajie'ye bağlı Wulingyuan bölgesi, 1992'de Çin'den Dünya Mirasları Listesi'ne giren ilk yerlerden biri oldu. Nasıl olmasın… Altında yavaşça saklanan akarsu, yaylar, göller, şelaleler ve mağara sistemlerinin harika bir dizisi; Bu elemanlar tek başına bile burayı olağanüstü güzel bir yer yapar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BÜYÜK KANYON CAM TERAS: 1402 METRE

Bu arada, korkutucu yüksekliği ve büyüleyici manzarası ile 1402 metre yüksekliğindeki Zhangjiajie Büyük Kanyon Cam Köprü'sü, dünyanın en uzun ve en yüksek cam köprüsü.Tianmen Dağı'nı saran bu baş döndürücü platform, aylarca sayısız kontrole tabi tutuldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cam köprü demişken,

DÜNYANIN EN UZUN AÇIK HAVA ASANSÖRÜ

Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı'nda bir Guinnes rekoru daha var; dünyanın en yüksek açık hava asansörü. Bailong asansörü bir uçurumdan 1.070 metre aşağıya koşuyor ve tekrar yukarı çıkması bir dakika alıyor. Kendisi 335 metrelik (1099 feet) bir makina. Tek seferde 50 yolcu taşıyabilir. Saniyede 5 metre yukarı çıkan asansörün inip çıkması 66 saniye sürüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AVATAR HALLELUJAH DAĞI

Avatar filmini izlediğini varsayıyorum. 2009 yılında çekilen filmdeki puslu zirveler, ejderha kuşlarının bulunduğu yüzen dağlar bu bölgeden esinlenilerek tasarlandı. Turizm pazarlamacıları filmin ses getirmesinin ardından daha çok turist çekebilmek adına Ocak 2010’da parkın en uzun sütununa Avatar Hallelujah Dağı ismini verdiler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ARKA BAHÇE

The Backyard Garden, yani arka bahçe, ayaklı dikilitaşlar, derin uçurumlara uzanan devasa bloklar üzerinde duran yoğun ağaç örtüsüyle, her türden bitki örtüsünü üzerinde taşıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"Altın Kırbaç" olarak da adlandırılan Baofeng Gölü'nü ziyaret etmeden önce yerel bir Çin restoranında yöresel yemeklerin tadına bak. Daha sonra yola devam edersin; Yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki derenin iki yakasında 400'den fazla kayalık var. Burası, Zhangjiajie'deki kuvarsit vadi manzaralarının tipik örnekleriyle dolu. Vadi aynı zamanda, içerdiği zengin oksijen nedeniyle "doğal oksijen deposu" olarak da biliniyor.

SARI EJDERHA MAĞARASI

Sarı Ejderha Mağarası, kuşkusuz Zhangjiajie'deki en ünlü manzaralardan biri. Rivayete göre Sarı Ejderha Mağarası ismi, burada saklanan sarı bir ejderhadan kaynaklanıyor. 1983 yılında sekiz genç tarafından keşfedilen mağara, 1984 yılında resmen ziyarete açılmış. Mağaraya gelince, iki kapı görülür. Kapılardan geniş olanı "uzun ömür" kapısı, dar olanı ise "mutluluk" kapısı; mağara içine girmek için iki kapıdan birini seçmek zorundasın. Bir şey fark ettiğinden değil; iş olsun...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Huangshi Teleferiği, doğal alandaki ziyaret yollarının yeniden inşası nedeniyle 25 Ocak 2019'a kadar kapalı olacak. Bunun yerine Yangjiajie, Sarı Ejderha Mağarası veya Baofeng Gölü'nü ziyaret etmeniz önerilir.



Selen KALDIRIM / ensonhaber

__________________
Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..






Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avatar, bailong asansörü, baofeng gölü çin, cennet tapınağı, cin, Çin seddi, hallelujah dağı, huangshi teleferiği, sarı ejderha mağarası, the backyard garden, tianmen dağı, toprak askerleri, yasak şehri, yüz ejderha (bailong) asansörü, zhangjiajie büyük kanyon cam köprüsu, zhangjiajie cam köprüsü, zhangjiajie long-distane otobüs terminali, zhangjiajie milli parkı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nemrut Dağı Milli Parkı AftieL Tarih 0 27 Mayıs 2014 23:21
Los Glaciares Milli Parkı/Arjantin Afrodit Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 09 Mayıs 2012 00:46
Niğde - Aladağlar Milli Parkı Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 30 Ağustos 2011 00:08
Konya Beyşehir Gölü Milli Parkı Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 28 Ağustos 2011 02:48