IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2018, 14:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Osmanlı'nın parmak izini' 1 milyon kişi gördü




UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesini, yılın 10 aylık döneminde günübirlik ziyaretçilerle birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi ziyaret etti. Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan Safranbolu, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







74 ülkeden ziyaretçinin ağırlandığı Safranbolu, özellikle Uzak Doğu ülkelerinden gelenlerin ziyaret ettiği ilk yerler arasında yer aldı.

Safranbolu'ya en çok turist 41 bin ile Çin'den geldi. Çin'i, 22 bin ziyaretçiyle Tayvan izledi. İlçeye en çok turistin geldiği diğer ülkeler ise Amerika, Suudi Arabistan, Almanya, Endonezya, Japonya, Tayland, Singapur ve Kuzey KıbrısTürk Cumhuriyeti olarak sıralandı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılın aynı dönemini 800 bin yerli ve yabancı turistle kapattıklarını söyledi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Türkiye'de "kültür turu" denilince akla Safranbolu'nun geldiğini ifade eden Ürkmezer, "Safranbolu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde olması dolayısıyla yabancı turistlerin de cazibe noktası. Uzak Doğulu turistler Safranbolu'yu çok tercih ediyor. 2018'de Çin Halk Cumhuriyeti'nden gelen misafirlerimiz yoğunlukta. Ondan sonra Tayvanlı turistler geliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden gelenler de üçüncü sırada. Ürdün'den, Kore'den, Tayland'dan, İngiltere'den, Danimarka'dan her yerden Safranbolu'ya turist geliyor, bunlar konaklamalı turistler." diye konuştu. Safranbolu'nun sadece konaklarıyla değil; doğasıyla, kanyonlarıyla, Kristal Terası'yla bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Ürkmezer, "Yerli ve yabancı turistlerin burada en iyi hizmeti alması için kaymakamlık, belediye ve tüm sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışmaya gayret ediyoruz. Esnafımızı eğitimlere tabi tutuyoruz, Halk Eğitim Müdürlüğü ve belediyemiz yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayıcı eğitimler veriyor. Vatandaşlarımızın kendi el ürünlerini satması için de teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.








İlçenin tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını anlatan Ürkmezer, "Safranbolu'nun yazılı, görsel ve sosyal medyada daha da fazla tanıtımıyla 1 milyon 200 bin turist sayısının, önümüzdeki yıllarda 1,5 milyonu geçeceğine inanıyoruz. İster günübirlik ister yatılı yerli ve yabancı, özellikle yerli turistlerin mutlaka Safranbolu'yu görmelerini istiyoruz." dedi.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.









alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
osmanlı, safranbolu, unesco


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
350 milyon kişi depresyonda Zen Sağlık Köşesi 0 14 Kasım 2012 17:23
1 Milyon 400 Bin Kişi İş Buldu Aze Haber Arşivi 1 16 Eylül 2011 18:06
Osmanlı izini silmeye çalıştılar.. Lee Haber Arşivi 1 25 Kasım 2007 21:44