IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dünyadan Haberler (https://www.ircforumlari.net/dunyadan-haberler/)
-   -   Petrol fiyatına Suud dopingi! Üretim kısma kararı piyasayı ateşledi!! (https://www.ircforumlari.net/dunyadan-haberler/1018863-petrol-fiyatina-suud-dopingi-uretim-kisma-karari-piyasayi-atesledi.html)

İpek- 06 Eylül 2023 21:10

Petrol fiyatına Suud dopingi! Üretim kısma kararı piyasayı ateşledi!!
 
Petrol fiyatına Suud dopingi! Üretim kısma kararı piyasayı ateşledi!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Rusya ve Suudi Arabistan'ın üretim kısıntılarını uzatmaları petrol fiyatlarını yükseltti. Brent petrol, OPEC+'ın önde gelen ülkeleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın yılın geri kalanında gönüllü arz kesintilerini uzatmasıyla bir önceki oturumda on ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve varil başına 90 doların üzerinde seyrediyor. Türkiye'de 40 TL'leri zorlayan akaryakıt fiyatları diken üstünde.

06.09.2023

Suudi Arabistan, petrol piyasalarını istikrara kavuşturmak ve dengelemek amacıyla günlük 1 milyon varillik gönüllü üretim kesintisini Aralık ayı sonuna kadar üç ay daha uzatacağını duyurdu. Rusya ayrıca petrol ihracatındaki gönüllü kesintiyi yıl sonuna kadar günde 300.000 varil kadar uzattı.

Her iki ülke de, piyasa koşullarına bağlı olarak kesintilerin derinleştirilmesi veya üretimin artırılmasının değerlendirilmesi için kararları aylık olarak gözden geçireceklerini söyledi. Öte yandan, önemli ekonomilerdeki zayıf imalat ve hizmet verilerinin etkisiyle küresel ekonomik belirsizlikler talep görünümü üzerinde baskı yaratmaya devam etti.

Suudi Arabistan ve Rusya'nın gönüllü yaptıkları arz kısıntılarını yıl sonuna kadar uzatacaklarını açıklamalarının ardından petrol fiyatları Kasım ayından bu yana görülen en yüksek seviye çıktı.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü dün yüzde 1,3 artışla 87 dolar/varil civarında işlem gördü.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 91,109 dolara kadar yükseldi ve ilk kez 90 doların üzerinde kapandı.

Alıntılar

CNN
TÜRK


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net