IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Coder

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2019, 13:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Melis’i DEAŞ’tan babası kurtardı




Melis’i DEAŞ’tan babası kurtardı

Hollanda’dan DEAŞ’a katılan Melis Atıcı’yı (23) gizlice Suriye’ye geçen babası kurtarıp at sırtında Irak’a kaçırdı. Hollanda konsolosluğu kimlik için DNA isteyince baba-kız iki ay hapis yattıktan sonra Hollanda’ya uçtu. Hollanda’da tutuklanan Melis, önceki gün elektronik kelepçeyle serbest bırakıldı.

HOLLANDA’nın Rotterdam kentinde mahkeme, terör örgütü DEAŞ’a katılmak için iki yıl önce Suriye’ye giden Türkiye kökenli Melis Atıcı’yı, ayak bileğine kelepçe takılmak koşuluyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Yaklaşık 6 aydır Hollanda’nın en sıkı cezaevlerinden bir olan Vught’te kalan 23 yaşındaki Melis’in, babası Faruk Atıcı’nın çabaları sonucu cihatçıların elinden kurtulduğu ortaya çıktı.



SEVGİLİSİNİN PEŞİNDE

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, Faruk Atıcı, kızı Melis ile 5 aylık bebeğini kurtarmak için verdiği mücadeleyi Hollanda televizyonuna (NOS) anlattı. Melis’in öyküsü, erkek arkadaşı Yusuf’un birkaç yıl önce DEAŞ’a katılmak için Suriye’ye gitmesiyle başlamış. 20’li yaşların başındaki genç kadın, Yusuf’a âşık olduktan sonra giderek radikalleşmiş. Yaklaşık iki yıl önce de, “Cennete gideceğim” diyerek Hollanda’daki evinden kaçıp, Suriye’ye geçmiş. Faruk Atıcı, polise haber vermiş. Aile, uzun bir süre kızlarıyla bağlantı kuramamış. Yusuf’tan bir erkek çocuk sahibi olan Melis, örgüte yönelik operasyonların yoğunluk kazandığı günlerde ailesini arayarak Hollanda’ya dönmek istediğini söylemiş. Bu sırada Yusuf, hava saldırılarında ölmüş. Melis, bebeği ile Türkiye’ye kaçmak isterken Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin denetimindeki bir kampa götürülmüş.

VARINI YOĞUNU SATTI

Suriye’de Hollanda diplomatik temsilciliği olmadığı için Melis’in eve dönüş çabası boşa çıkmış. Bu arada birkaç kez Türkiye’ye gelen Faruk Atıcı, insan kaçakçıları ile iletişim kurmuş. Gerekli parayı sağlamak için evini satan ve varını yoğunu harcayan Faruk Atıcı, geçen yaz zorlu bir yolculuğa çıkmış. Kimi zaman taksi ve tekne ile kimi zaman da yaya veya at sırtında Türkiye’den Irak’a, oradan da Suriye’nin kuzeyine ulaşmayı başarmış. Kızının tutulduğu kampı bulan Atıcı, insani nedenlerle Melis’in serbest bırakılmasını sağlamış.

Faruk Atıcı, kızıyla karşılaşmasını, “Çok güzel bir andı” diye anlatıyor. Gece yarısı baba, kız ve 5 aylık bebek insan kaçakçıları eşliğinde at sırtında Suriye’den Irak’ın kuzeyine gitmek için yola çıkmışlar. Atıcı, “Bu çok tehlikeliydi. Resmi evrakımız yoktu. Çok büyük bir risk aldık. Neyse ki şanslıydık, her zaman ağlayan bebek o gece hiç ağlamadı” diyor.

ASLINDA YAPTIĞIM DELİLİKTİ ÖLEBİLİRDİM


Zorlu bir yolculuk sonrası Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentine ulaşan Atıcı ile kızı ve torunu, doğruca Hollanda konsolosluğuna gitmiş. Ancak konsolosluk, anne ve çocuğa DNA testi yapılmasını istemiş. Bu arada Faruk Atıcı ile Melis ve bebeği, “ kaçak yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle” Irak makamlarınca tutuklanmış. Melis, yaklaşık 6 ay önce Amsterdam Schipol Havalimanı’nda “terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle” gözaltına alındı. Vught Cezaevi’nde bir hücreye konulan Melis Atıcı, pazartesi günü yapılan duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Faruk Atıcı, kızı ve torununu Hollanda’ya getirmek için verdiği mücadele için, “Aslında yaptığım delilikti. Ölebilirdim de” diyor.

Hurriyt

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Ocak 2019, 17:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Melis’i DEAŞ’tan babası kurtardı




Allah akıl versin gençlerimize parayla daha iyi yaşam hayalleri ile kandırıyorlar.

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
baba, deaŞ, kurtardı, melis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'da DEAŞ operasyonu AttackMan Haber Arşivi 0 11 Ocak 2018 14:27
33 Deaş'lı öldürüldü Wizard Haber Arşivi 0 12 Kasım 2016 18:18
Kısmetse Olur Melis Buse Betyakan Kimdir, Kısmetse Olur Melis Buse Betyakan Biyografisi Bozkurt Biyografiler 0 01 Nisan 2016 12:00
ABD'den DEAŞ açıklaması Desmont Haber Arşivi 0 28 Aralık 2014 23:23
Melis Birkan Resimleri, Melis Birkan Fotoğrafları Violent Yerli Ünlü Resimleri 0 03 Aralık 2013 13:55