IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2020, 08:58   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çinli bilim insanları koronavirüsün en bulaşıcı olduğu zamanı belirledi




Çinli bilim insanları, korona virüsünün, semptomların görülmesinden 1-2 gün önce bulaşıcılıkta doruk noktasına çıktığını tespit etti. Bulaşma oranı hastalığın başlangıcından sonraki 10 gün içinde hızlı biçimde düşüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Nature Medicine dergisinde yayınlanan çalışmaya göre Covid-19 virüs bulaşma vakalarının yüzde 44’ü hastalığın belirtilerini göstermeyen taşıyıcılar üzerinden gerçekleşiyor, semptomların görülmesinden 1-2 gün önce ise bulaşıcılık doruk noktasında ulaşıyor.

Çinli uzmanlar, çalışma için 21 Ocak-14 Şubat döneminde Çin’in Guangzhou kentindeki 8 no.lu halk hastanesine yatırılan 94 hastanın, semptomların ortaya çıktığı tarihten itibaren 32 gün boyunca burun ve ağızlarından aldıkları örnekleri araştırdı.

Enfeksiyon kaynağının ve virüsün bulaştığı kişinin kesin olarak bilindiği 77 vakanın analizi, insanların ne zaman en fazla virüs bulaştırdığının hesaplanmasını sağladı. Bilimcilere göre bulaşıcılık semptomlar ortaya çıkmadan 2.3 gün önce başlıyor ve hastalık kendisini göstermeye başlamadan 0.7 gün önce doruğa ulaşıyor.

Bununla birlikte bilimciler, hastaların ağız ve burunlarından alınan örneklerin muazzam miktarda virüs içerdiğini, bunun akut solunum viral enfeksiyonu olan hastalara göre yaklaşık 1000 kat daha fazla olduğunu ifade ediyor. Bu durum yeni tip korona virüsünün neden bu denli bulaşıcı olduğunu kısmen açıklayabiliyor.

10 Gün Sonra Sert Düşüş

Umutlandırıcı bilgiler de veren araştırmacılar, hastalığın başlangıcından yaklaşık 10 gün sonra hastaların salgıladığı bulaşıcı virüs sayısında sert bir düşüş görüldüğünü, bununsa bağışıklık sisteminin SARS-CoV-2’ye karşı geliştirdiği antikorların çoğalan virüsleri öldürdüğünü anlattı.

Varılan sonuçlardan biri de, hastalığın semptomları çok belirgin olan Covid-19 hastalarının, semptomların görülmediği taşıyıcılara göre daha fazla bulaşıcı virüs salgılıyor olması.

Hastalar için pekte iyi sayılmayacak sonuçlara göre ise virüs, sadece hastalığın erken aşamalarında ağız ve burundan salgılanıyor. Belirgin semptomlar ortaya çıkmaya başladığı zaman enfeksiyon sıklıkla akciğere ulaşmış oluyor.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çinli bilim insanları koronavirüsün en bulaşıcı olduğu zamanı belirledi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bilim insanları korona taşıyıcısının hastalığı en fazla bulaştırdığı zaman dilimini belirledi GeN Sağlık Haberleri 0 21 Nisan 2020 08:57
Çinli bilim insanları açıkladı: İki tip koronavirüs var xena Bilim Dünyasından Son Haberler 6 17 Mart 2020 16:53
Türk bilim insanları geliştirdi aLya Bilim Dünyasından Son Haberler 2 06 Şubat 2020 15:42
Çinli bilim insanları maymunlara insan beyninden gen aktardı, zeka ve hafıza arttı xena Bilim Dünyasından Son Haberler 12 06 Temmuz 2019 14:46
Bilim insanları düşünceyi görüntüledi! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 28 Eylül 2011 13:04