IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2020, 21:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD başkanlık yarışında Yahudi toplumunun yüzde 75'i Biden'ı destekliyor




NEW ABD'de yaşayan Yahudi toplumu arasında yapılan ankette, Yahudi seçmenlerin yüzde 75'inin Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden'ı destekledikleri bildirildi.
NEW ABD'de yaşayan Yahudi toplumu arasında yapılan ankette, Yahudi seçmenlerin yüzde 75'inin Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden'ı destekledikleri bildirildi.Ülkenin önde gelen Yahudi kuruluşlarından Amerikan Yahudi Komitesince, (AJC) SSRS anket şirketine yaptırılan ankette, 3 Kasım başkanlık seçimlerine yaklaşık iki hafta kala Yahudi seçmenin görüşü soruldu.

Ankette, katılımcıların yüzde 75'i sandıkta Biden'ı destekleyeceğini belirtirken yüzde 22'si ABD Başkanı Donald Trump'a oy vereceğini, yüzde 3'ü ise kararsız olduğunu ifade etti.Katılımcılar, seçimlerde en önemli iki konunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve sağlık sistemi sorunu olduğuna işaret ederek Biden'a, Trump'tan daha iyi iş yapacağı konusunda güvendiklerini dile getirdi.Pew Araştırma Enstitüsünce geçen hafta yapılan diğer bir ankette de Yahudi katılımcıların yüzde 70'i Biden'ı, yüzde 27'si de Trump'ı destekleyeceğini bildirmişti.

Ortodoks Yahudilerinin tercihi "Trump"Biden, Amerika'daki Yahudi toplumunun içindeki reformist, seküler ve muhafazakar kesimlerin desteğini arkasına alırken; Ortodoks Yahudilerinin ise ağırlıklı olarak Trump'ı desteklediği kaydedildi.Ankete katılan ve ülkedeki Yahudi toplumunun yüzde 10'unu temsil eden Ortodoks Yahudilerinin yüzde 74'ü seçimlerde Trump'a oy vereceklerini açıkladı. Biden'ı destekleyenlerin oranı da yüzde 18'de kaldı.Ankete göre, ABD'deki Yahudi seçmenlerin yüzde 53'ü kendisini Demokrat Partili, yüzde 14'ü Cumhuriyetçi, yüzde 25'i de bağımsız olarak tanımlıyor.2016 Başkanlık seçimlerinde, Yahudi toplumunun yüzde 62'si Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'a, yüzde 16'sı da Cumhuriyetçi aday Trump'a oy vermişti.

Yüzde 22'nin ise oy kullanmadığı veya diğer adaylara oy verdiği kaydedildi.AJC tarafından 6 Eylül-4 Ekim tarihlerinde 1334 yetişkin Yahudi seçmen üzerinde telefonla yaptırılan anketin, ülkedeki Yahudilerle ilgili en kapsamlı siyasi çalışma olduğu öne sürüldü.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaynak: Anadolu Ajansı / Islam Doğru

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkanlık, toplumun, yarışında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maide Suresi 50. Ayet. Cahiliye Toplumunun Yanlışlarını Yapmak İstemiyorsak. halukgta Genel İslami Konular 1 22 Mayıs 2018 21:35
Resulullah’ın (s.a.v) İslami Hükümeti ve Toplumunun Özellikleri Lcia İslamiyet 0 16 Mart 2015 16:53
Atatürk Türk Toplumunun Yaşantısını Nasıl Değiştirmiştir Liaaa Tarih 0 12 Mayıs 2012 00:22