IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2021, 21:42   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avustralya’da sel sularında mahsur kalan kişi arabasında ölü bulundu




Avustralya’da sel sularında arabasında mahsur kalan kişi yaşamını yitirdi. Ülkenin doğu ve kuzeydoğusunda etkili olan sel felaketlerinde kaydedilen ilk ölümlü vakanın ardından tahliye çalışmaları hızlandırıldı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Avustralya’da 1 haftadır etkili olan sağanak yağışlar ülkenin çeşitli bölgelerinde sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Yüzyılın en büyük sel felaketlerinden birini yaşayan Avustralya’da evler ve tarım arazileri sular altında kaldı. On binlerce kişi için tahliye kararı verilirken sular altında kalan çiftliklerdeki hayvanların tahliyesi için de ordu seferber oldu.


Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerinde hayatı olumsuz etkileyen şiddetli yağış can kaybına neden oldu. Sydney’de bir kişi sel sularında mahsur kalarak can verdi. Sydney’in kuzeybatısında sabah saatlerinde acil servisler, bir kişinin tehlikede olduğuna dair ihbar aldı. Olay yerine giden arama kurtarma ekipleri 25 yaşındaki adamın cansız bedenine ulaştı. Yetkililer, vakayı “trajik bir kaza” olarak rapor etti. Olay ilgili soruşturma başlatıldı.

TEHDİT SÜRÜYOR
Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletinde birçok bölgede daha sel uyarısı verildi. Yetkililer, sel tehdidi altındaki bölgelerde bulunan nehirlerin bazı kısımlarında 13 metre derinlikte su seviyesi öngördüklerini, felaketin boyutunda henüz zirveyi görmediklerini belirtti. Meteoroloji verilerinin yağışların azalacağını işaret ettiğini kaydeden yetkililer, buna rağmen çeşitli havzalarda biriken suların sel tehdidini sürdürdüğünü kaydetti. Yeni Güney Galler Eyaleti Başbakanı, nehirlerin akış ve derinliğini takip ettiklerini her türlü tehlikeye karşı hazırlıklı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ülkenin doğu ve kuzeydoğusunda etkili olan sel felaketlerinde kaydedilen ilk ölümlü vakanın ardından tahliye çalışmaları hızlandırıldı. Tedbir kapsamında 20 binden fazla kişi için tahliye emri


SEL NEDENİYLE EĞİTİME ARA
Avustralya’daki sel felaketi eğitimi de olumsuz etkiledi. Su baskınları nedeniyle 160’tan fazla okulun kapalı olduğu Yeni Güney Galler eyaletinde, bu sayının artacağı öngörülüyor. Öğrencilerin online eğitime yönelmesi tavsiye edilirken okullardaki hasar tespit çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi. Öte yandan Avustralya’daki sel felaketine arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra asker ve polis de dahil oldu. Botlar ve helikopterlerle sürdürülen faaliyetlerde kolluk güçlerinin tahliye çalışmalarına katkıda bulunduğu belirtildi.

Avustralya’da 2 eyalette etkisini sürdüren sel felaketlerinin hafta boyunca devam etmesi bekleniyor.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
dunyadan haberler, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Issız adada mahsur kalan 3 kişi 33 gün sonra kurtarıldı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 11 Şubat 2021 15:03
Telesiyejde mahsur kalan 45 kişi kurtarıldı Desmont Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 13:49
Karda mahsur kalan 32 kişi kurtarıldı Seth Haber Arşivi 0 28 Kasım 2014 00:34
Rize'de 6 gündür mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 18:03
Uçurumda mahsur kalan kişi hala kurtarılamadı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 19:24