IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2021, 20:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan küstah sözler: ABD, Türkiye'nin itirazlarını dikkate almadı




Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ABD ile güncelledikleri savunma anlaşmasına ilişkin tepki çekecek açıklamalarda bulundu. Dendias, "Türkiye'nin tepkileri ABD için çok önemli olsaydı askeri güçlerin kullanımı için Meriç sınır bölgesinden birkaç kilometre ötedeki Dedeağaç'ı ya da Doğu Akdeniz'in kalbindeki Suda Deniz Üssü'nü seçmezdi" dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Kathimerini gazetesine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile güncelledikleri savunma anlaşmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin itirazlarının dikkate alınmadığını iddia eden Dendias, "Türkiye'nin tepkileri ABD için çok önemli olsaydı askeri güçlerin kullanımı için Meriç sınır bölgesinden birkaç kilometre ötedeki Dedeağaç'ı ya da Doğu Akdeniz'in kalbindeki Suda Deniz Üssü'nü seçmezdi" ifadelerini kullandı.
"ABD'NİN ÜLKEMİZE ÖNEM VERMESİ ÇIKARLARIMIZ AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] türk'te yer alan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]e göre Dendias, "ABD'nin ülkemize özel önem vermesi ulusal çıkarlarımız açısından son derece olumludur. Yunanistan'ı Batı Balkan ülkelerinin AB'ye katılımında öncü rol oynayabilecek bir ülke olarak görüyorlar. Ayrıca bize Ortadoğu ve Körfez'i Avrupa ile bağlayacak bir köprü gibi davranıyorlar. İsrail ve büyük Arap ülkeleriyle son yıllarda geliştirdiğimiz iyi ilişkiler kilit bir rol oynuyor" dedi.
ABD-YUNANİSTAN SAVUNMA ANLAŞMASI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 14 Eylül'de ABD'nin Yunanistan'daki faaliyet alanını genişleten güncel ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı.
Yenilenen Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması'na da değinen Blinken, "Bu yenileme, anlaşmanın süresiz olarak yürürlükte kalmasını sağlayacak ve ABD güçlerinin Yunanistan'daki mevcut üslerin dışında ek olarak başka üslerde de eğitim ve faaliyet göstermesine olanak tanıyacak. Bugün savunma iş birliğimizi daha da güçlendiriyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
haberler.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
haber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Cumhurbaşkanı Erdoğan çok şeyi başarmış önemli bir lider NurSima Dünyadan Haberler 0 11 Temmuz 2021 14:13
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias: Türkiye eski Türkiye değil NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 11 Ocak 2021 12:26
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Netanyahu ile görüştü CORDON BLEU Dünyadan Haberler 0 13 Ağustos 2020 18:56
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov görüştü AttackMan Haber Arşivi 0 27 Ocak 2018 20:58
İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler AngeL Haber Arşivi 0 15 Ocak 2015 01:16