IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Demir

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Demir
Demir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Bir Ütopik Düşünce
Yazan; Demir 15 Ekim 2011, 23:57

Merhabalar,

okul için hazırlamam gereken bir ödev hakkında araştırma yaparken, geçmiş dönemlerde,çağlarda ki dünya haritalarına baktığım zaman o dönemlerin en güçlü devletleri asker,teşkilati,hukuki olarak genellikle Türkler'in oluşturduğu devletler olduğunu gördüm. Bunlar gurur verici şeyler olmasından ziyade, tarihe baktığımızda dünyanın önünde titrediği bu devletler nedense cihan hakmiyeti yahut islamiyeti yaymak yerine birbirlerinin üzerinde güçlerini denemeyi seçmişler ve hem müslümanları birbirlerine kırdırmışlar hemde kendi milletinden olan ırkdaşlarını kırarak dünya dengeleri altüst etmişler. Benim merak ettiğim örneğin;

Doğuda ki süper güç Timur ile batıda ki deha olan Yıldırım'ın birleşerek ülküleri olan islamiyeti dünyada yayıp küffarla savaşmak yerine, güçlerini birbirlerine karşı kullanmalarını örnek gösterebiliriz. Elbette ki, bu devletleri yönetenlerinde bir insan olduğunu düşünürek bunlarında çeşitli duyguları(kibir,duygu vb.) olduğunu gözardı etmeden tarafsız kalmaya çalışsamda bu büyük cihangirlerin diğer insanlardan üstün yaradışlı olduklarına inananlardanım.Burada ki üstün yaradılıştan kastımız, aldıkları eğitim,din konusunda ki hassiyetleri ve ayrıca liderlik özelliklerinin yanı sıra o döneme göre büyük olan fikirleridir. Eğer Timur, Yıldırım'a kendisine biat etmesini istemeseydi, ikisi de kendilerine sığınan düşmanları birbirlerine teslim edip, hem hak ve adalet için hemde Allah'ın dinini yaymak için birbirlerine yardım edebilirdi.Mesala Yıldırım'ın o düzenli ordusuyla Timur'la birlikte Çin'e girdiğini düşününüz, yahut Timur'un ordusuyla Yıldırımla birlikte Roma'ya girdiğini. Belki bu düşündüklerim size ütopik gelebilir ama insan düşününce neden olmasın diyor. Haçlılar'ın birlik kurarak İslam ülkesine saldırmaları gibi bizde bir dünya İslam Devletleri Ordusu kurup, Allah'ın cihad emrini yerine getirip bütün dünyada Hindistan,Çin,Turan,İran,Macaristan,Venedik,Roma,B erlin,Viyana,Madrid vb. gibi yerlerde Büyük Türk İslam İmparatorluğu adı altında dünyada huzurla yaşayabilirdik.

Bunu, ütopik düşünce olarak algılasınızda, sonuçta bir Ademoğlundan çıkan düşünce olarak bakınız.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 421 Yorumlar 3
Toplam Yorum 3

Yorumlar

Alt 16 Ekim 2011, 00:29   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir Ütopik Düşünce




Bence;
İnsan egosunun etkisini en aza indirecek olan tek olgu tevhid inancıdır!
Yazınızda bahsettiğin iki ismin, aynı kulvarda yürümelerine rağmen düşman oluşları,tevhid inancı benimsememek ,hırsları ve şehvetlerine yenik düşmek , Allah'ın kanununu (şeriatı) hiçe saymaktır! Yeryüzünde var oluşundan bugüne kadar ki bozgunun da tek sebebi bu iki ismi birbirne düşüren sebeple aynıdır.Saygılar

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Ekim 2011, 12:54   #3
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir Ütopik Düşünce




Bahsettigin şeyi olması cok zor bir ihtimaldi. Timur Yıldırım'ın kendine katılmasını isterken haklıydı malum Türklerin siyasi merkezi hep Dogu'da dır Batı ikincil merkez olmuştur. Yıldırımda bu düşünceye çıkarken haklıydı, çünkü Osmanlı devleti kurulurken farklı idealler üzerine kuruldu ve bu yolda sadece Allah'ın emirlerine uydular hiç bir kula kul olmadılar.. Bu iki hükümdar arasında savaş cıkmazdı eger ki Beyazıd sivri dilini kullanmasaydı ama savaşın cıkması Osmanlılar için iyi oldu daha güçlü ve daha büyük idealleri olan Osmanlı devleti ortaya cıktı..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Ekim 2011, 05:06   #4
X
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bir Ütopik Düşünce




Maalesef bahsedilen ihtisamli gucleri elde ettikten sonra, gururlanmamak elde degildir. Olsaydi ne olurdu bilinmez, olmadi Osmanli icin belkide daha hayirli oldu sonu ki bu iki hukumdar sonrasi devletlerin gidishatina baktigimizda bunu daha net anlayabiliriz.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ütopik


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Düşünce Rodrigo Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Temmuz 2011 00:40
Ülkeler hangi kriter esas alınarak kurulmalıdır? (Ütopik) Lilith Felsefe 0 09 Ocak 2011 18:56
Düşünce stonecypher Serbest Kürsü 0 15 Temmuz 2010 02:26
Düşünce tarzı Slipknot Fıkra 1 07 Mayıs 2010 15:27