IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Düşünen Beyinler (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/)
-   -   İnsanlardaki farklı görünme çabası. (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/501974-insanlardaki-farkli-gorunme-cabasi.html)

Adem 28 Ağustos 2012 11:53

İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
Öncelikle; Konu sosyal psikoloji baz alınarak yazılmıştır. Herhangi bir bireye atfen yazılmamıştır. Kısa süre içerisinde samimi bir arkadaşımla aramızın açılmasından dolayı bu bildirimi yazma gereği duydum. :) İstem dışı birilerinin bana kırılmasını istemem.

Farklı sandıklarının, farklı sandığın taraflarının; herkese karşı aynılığı olduğunu keşfettiğin an acı verici olabiliyormuş. cümle anlamsız olsa da kendi kurgumda, kendi düşüncemde anlamlı esasında. anlamlandırmaya çok uğraştığın bir mevzuyu aklında çözsen de kelimelerle aksettirmek güç bazen.

her dediğine şaşırırsın, heyecanlanırsın, marjinal gelir her fikri ve zikri. sonra onun sana farklı gelen kısımlarının, kendisinin en sıradan hali olduğunu görürsün. işte tam bunu keşfettiğin an büyünün bozulduğu an. diyelim ki karşındaki görüp görebileceğin en enteresan kişi, bu enteresanlığı onun her insanoğluna davranışıysa, sana ilginç gelen taraf onun sıradanlığıysa, sen ve senden bağımsız herkese muamelesi aynıysa; nerde bu kişinin cazibesi?

türk filmlerinin bir banal repliği vardır hani; "karşınıza çıkan her kadına aynı şeyleri mi söylersiniz?" gibi bir şeyler söyleyip tribe girer başrol hatun. o kadın haklı işte. herkese aynı cümleleri telaffuz ediyor bazısı, herkese aynı davranıyor, aynı bakıyor ve bunu her farklı kişide ilk kez ona yapıyormuş gibi yapıyor.

İnsanların ritüeli bazen insanları basitleştiriyor, insanlığın mayasına kapak gibi dipten ve derinden olan bir cümle var ya hani, "ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" işte bu narayı atmak bu konuya binaen tamda yerinde. Bir çok insanda aşikar bir durum bu zaten, anlayana tabii ki. Bu söylediklerim zamanin ötesindede anlaşılır, empati yaparak da, yaşanılarakta.

İnsanları iyi tanımak gerekiyor, hem arkadaş olarak hemde dost olarak nitekim bir duygu yıkılması istem dışı meydana gelebiliyor, teşekkür ediyorum okuyan arkadaşlara; içimde bir duygu depreşmesi idi, makale şeklinde paylaşmak istedim. sağlıcakla kalın.

Noyan 28 Ağustos 2012 12:16

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
"Farklı görünme telaşı içerisindesin" yorumuyla sayısızca karşılaşmış biri olarak konunun içerisindeki şu cümle ana fikirdir;

Alıntı:

İnsanları iyi tanımak gerekiyor.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], konunun uzmanı sensin.

Pentagram 28 Ağustos 2012 17:47

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
sosyal psikoloji dersinde bunları öğretmediler bize hocu :/ yani ben alaka kuramadım. ve anlamakta da epey zorlandım o yüzden yanlış bir şey demek istemiyorum. Adaşım belli ki içinde biriken duyguları bir şekilde yazıya dökmüş. Yazmak iyidir güzeldir. Boşalırsın böyle lıkır lıkır bardaktan boşalırcasına. Rahatlarsın, gevşersin. Üstüne bir de sigara yaktın mı (tamam tamam kızmayın hemen naapiyim allah allah :/ ( ohhhh miss miisssss

Envy 28 Ağustos 2012 20:41

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
Sanki sen farklı görünme çabalarına değil de aynılık ve özel olmama durumuna sitem etmişsin gibi, ya da ben öyle anladım, ya da kahveyle sigarayı çok kaçırdım bilmiyorum. Her neyse.

Tanıdığım, bildiğim insanların bile böyle çabalar içerisine girdiğini gördüğüm günden beri pek takılmıyorum galiba bu durumlara, takılamıyorum. İnsanları gerçekten tanımanın artık imkansız olduğunu düşünenlerdenim. Ama orada bir kelime kullanmışsın, belki de işin özü: "empati"

efLatun 28 Ağustos 2012 21:53

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
Başlık bugünümün anlam ve önemini özetleyen hatta 12'den vuran bir cümle olmuş. Konunun içeriği biraz farksız olsa da farklı görünmeye çalışan ve bunu hangi durumla özetleyebileceğini bilemesemde yalanının ortaya çıkacağını bile bile yalan söyleyen kendi durumunu olduğundan farklı yansıtmaya çalısan bir arkadasım var.Yalan söylemeyen insan yoktur heralde, bazı durumlarda hepimiz yalan söylemek zorunda kalmışısızdır ama durumun gereksizliğini düşününce karşımdaki kişi bütün çekiciliğini, insanı saygısını yitirdi gözümde.Basit işlerle uğraşanlar basitleşiveriyor bir anda gözümde.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konunla alakasız oldu biraz kusura bakma aslında daha uzar giderdi söyleyeceklerim ama saptırmayayım konunu, o kadar doluymuş meğerse içim fırsat verdiğin için teşekkürler.
Bu sözlerim gitmesi gereken yere ulaşmıştır inşallah.

dreamy 28 Ağustos 2012 22:05

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
Farklı olmak insanların fotokopisi olmamak tabi ki güzeldir. Hayata farklı açılardan bakmak, farklı giyinmek, farklı konuşmak, farklı şeylerden hoşlanmak, farklı hayat koşulları içerisinde olmak belki de. Tabi bunlar herhangi bir çaba ile yapılmadığı sürece güzeldir bana göre. Diğer türlüsü özentilik ve dikkat çekmekten başka bi şey değildir çünkü benim gözümde.

Adem 29 Ağustos 2012 01:50

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
Konuya, konuyla alakalı yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bir arkadaşımız, anlamakta zorlandığını sosyal psikoloji dersinde; böyle birşey görmediğini beyan etmiş. Gündelik yaşantılarda da insanların uyma, inanma, inandirma, önyargı, tutum vs gibi davranışlarıda, sosyal psikolojidir. Bunu anlamak için özel bir ders almak gerekmiyor.

Düşüncelerimizde, hayatı bazı yerlerde kolaylaştırabilecekken bu ülkede zorlaştıran psikoloji ile yaşamayı artık hayatımızın temel unsurları haline getirmişiz asıl konu bu. S. Kierkegaard ın dediği gibi "anlaşılacak ilk şey anlayamadığımızdır." Ama en azından birşeylere empati yapılarak anlamaya çalışmak gerekir. veyahut, durumun içinde bulunmanız ya da o duyguyu yaşamanız, ancak benzerlikleri o zaman anlayabilirsin(iz).

robben44 29 Ağustos 2012 13:36

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
Dediğin gibi abı yapmacık olmamalı ınsan neyse o olmalı ama birilerine kendilerını dedıgın gıbı farklı göstermek isteyen insanlar fazlasıyla var çevremizde ailemizde bile duygularıma tercüman olmuşsun her zamanki gibi abi. istanbuldayım geldım abı görüselim kısa süre içinde o güzel sohbetlerini özledim:)

AngeLus 29 Ağustos 2012 15:21

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
Herkesin bir geçiş dönemi olduğunu düşünüyorum. O yüzden biraz hoşgörülü davranıp oldukları gibi kabul etmek gerekir bana göre. Çoğumuzun başına gelmiştir. Kiminin ergenlik döneminde, kiminin bulunduğu ortamda iş okul vs, biraz da ortama ayak uydurmak adına farklılık göstermek gerektiğini gözlemledim. (Uzaktan insanları izlemeyi, onları anlamaya çalışmayı severim;s7)
Karşıda ki olduğundan farklı olmaya mı çalışıyor bırak olsun sen kendin değişme, sen kendini bil, gerisi önemli değil. Her insan kendisinden sorumludur. Çevresinde illa belli eder kendini, işte seni de diğerlerinden farklı kılan da bu olur.

yoSun 01 Eylül 2012 12:28

Cevap: İnsanlardaki farklı görünme çabası.
 
Malesef günümüzde bu tür örnekler çok benim anlamadığım şey hadi yalanları boşverelimde şu kendini beğenmeyen başkasının resimleriyle milleti kandıran kızlara ne demeli bunun örneği var hala ve utanmadan herşeyi kanıtlanan eski bi arkadaşım var şuan burda değil ama kız hala başkasının resimleriyle herkesi kandırıyor yazık ki kendisine saygısı olmayana ben saygı duymam.. Beni ben olduğum için beğenmiyorsa bir erkek veya kız benden uzak olmalı arkadaş ben başkalarının beğendiği kız/erkek olmamalıyım ben ben olmalıyım ne biliyim işte okadar çirkin şeyler oluyor ki konuyuda görünce döktürmeye başladım .Sadece küçük bir hatırlatma siz siz olun arkadaşınızı iyi seçin nelerini gördük canım cicim diyip sevdiğine göz dikenleri kızın yuzune canım cicim diyip başka erkeklere karalayanları neyse ki ben doğru seçimi yaptım sanal alemde Zehra'mm canım bitanem sen iyiki benim canımsın..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net