IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
Letisya
Letisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart İnsanoğlunun Genetik Şifresi
Yazan; Letisya 30 Kasım 2013, 20:36

Günümüzde çoğu uzman bu konu üzerinde durmakta ve ortak çalışmalar ile çıkan sonuçlara göre çözümler üretmektedirler. Teknoloji ile gelişen insan beyni,evrenin sırlarını çözmeye başlamıştır.
Hatta şimdilerde insanın genetiğini ele verecek ip uçlarını çözerek, birçok hastalığın tedavisini mümkün kılacak yöntemleri geliştirmeye başlamışlardır.Geçmişten bu yana gizli kalan her şeyi gün yüzüneçıkartan bilim, şimdilerde bu mucizenin ışığında çalışmalara başlamıştır. Şizofren, depresyon, dikkat bozukluğu ve çocuklarda sıklıkla görülen hiperaktivite, bipolar bozukluk, zihin geriliği, ruhsal gelişim bozukluğu gibi psikolojik olayların temelinde yatan gerçekleri ortaya çıkartan bilim adamları, aslında birçok hastalığın nedenini bulmaya zemin oluşturmuşlardır.
33 bin 332 kişiyi denetim altına alan uzmanlar, elde ettiği bulgulara göre bu ruhsal bozuklukların aynı nedenlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırmışlardır. Ve çoğu kişidegörülen benzerlik bu hastalıkların, aynı nedenlerden ortaya çıktığını ortaya koymuştur. Bu çözülen şifre ise psikolojik sorunu olan insanları daha kısa sürede tedavi edebilme olanağısunmuştur. Amerika’da yapılan bu deney, gendeki bulunan bazı eksikliklerin ruhsalsorunlarına yol açtığını ve hastalığın ilerleyen boyutlara ulaşması, dengenin giderek bozulmasından kaynaklandığını ortaya çıkarmıştır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Modern çağın hastalığı haline gelen psikolojik problemler, teknolojinin hayatımızda daha çok yer alması ile artış göstermektedir. Stres, yoğun iştemposu, maddi manevi kayıplar kişileri içindençıkılmaz bir hale sokuyor. Bu sorunlarda beyne hasar vererek, psikolojik hastalıklara davetiyeçıkartıyor. Yıllardır bu ruhsal problemlerin nedeni araştırılmış ve sonunda elle tutulur ve bir neticeye kavuşulmuştur. Uzmanlar bu hastalıkların temelinde yatan en önemli kavramı teşhis etmiştir. 2 ve 10 kromozomlar ve beyinde bulunan hücrelerin kalsiyum oranını dengelemede görev alan iki gendeki bozulmadan kaynaklandığıortaya çıkartılmıştır. Kromozomlar, kalıtımsal bilgileri elde etmede kullanılan en faydalı yöntemdir. 46 kromozom sayısına sahip olan vücut, ayrı görevler üstlenmekte ve genetik olan kavramları bünyesinde taşımakta ve cinsiyet bilgilerine kadar bizimle alakalı her şeyiöğrenmeye yardımcı olmaktadır. 46 kromozom tamamen dengeyi korumaktadır. Yani birinin eksik olması hastalıklara yol açar ve öğrenme, beceri, konuşma gibi kavramları etkilemedebüyük rol oynar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kromozom sayısı anne ve babanın kromozomsayısı ile de ilgisi vardır. Çünkü bu etken, kalıtımsal olduğu için çocuğa da geçmektedir.Ebeveynlerin kromozomları normal ise bebektebütün olguları normal olur. Kromozom az ya da eksik olması fiziksel açıdan da etkioluşturmaktadır. Dengeli Robertsonian transkolasyonu kromozom sahip anne babanınçocukları, zihinsel ve fiziksel açıdan sağlıklı bir bireydir. Fakat dengesiz bir biçimde ise çocuksağlıksız bir kişi olur ve bu etkenler düzelmeyeceği için kişi, ömür boyu zihinsel ya da bedensel olan eksiklikleri ile hayata devam ederler.
Bu kavramlardan da anlaşılabileceği gibi ruhsal hastalıklar kalıtımsal olarak devam etmektedir. Kromozom sayısından kaynaklanan bozukluk psikolojik rahatsızlık yaşamayızemin oluşturmaktadır. Uzmanlar bu araştırmanın neticesinde, bu tür sorunların tedavisindefarklı yöntemler kullanmaya başlamışlardır. Bilime ışık tutan bu deney, uzmanları daharekete geçirmiş ve kromozom sayılarını dengeleyecek çözümler üretmeye başlamışlardır. Ve hastaları tedavi etmeye ilk önce 2 ve 10 kromozom dengesizliği gidermek ile başlamışlardır.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 357 Yorumlar 0
Toplam Yorum 0

Yorumlar

Cevapla

Etiketler
genetik, İnsanoğlunun, şifresi


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutlu Yaşamanın Genetik Şifresi Cry Ruh Sağlığı 0 11 Mayıs 2012 22:55
Otizmin genetik şifresi çözüldü System Sağlık Köşesi 0 06 Ekim 2011 21:34
Tansiyonunun Genetik Şifresi Çözülüyor.. Düş Sağlık Köşesi 0 13 Eylül 2011 15:36
İnsanoğlunun en çok merak ettiği 25 soru Süslü Merak Ettikleriniz 0 07 Şubat 2010 21:50
İnsanoğlunun Zekası Geriliyor Kralice Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2008 09:54