IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Düşünen Beyinler (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/)
-   -   Marka İsimlerinin Tarihçesi (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/555928-marka-isimlerinin-tarihcesi.html)

Letisya 30 Kasım 2013 21:05

Marka İsimlerinin Tarihçesi
 
Sony: İlk ismi ” Totsuko ” dur. 1946 yılında Japonya’ da kurulmuştur. Kurucusu Akito Morita, firmasının isminin Amerikalılar tarafından telaffuz edilememesinden dolayı yeni isim arayışına girmiştir. Latince kelimeleri inceleyen Morita, sesle alakalı anlamına gelen ” sonic ” ve ses manasına gelen ” sound ” kelimelerinin kökü olan ” sonus ” kelimesi üzerinde durmuş ve o dönemlerde Amerika’ da popüler bir isim olan ” sonny ” ismi harmanlanarak SONY adı ortaya çıkmıştır. Bu değişiklik 1958 yılında gerçekleşmiştir.
Apple: 1976 yılında Steve Jobs tarafından kurulmuş olup, adının nereden geldiği hususunda birçok fikir vardır. Ancak en çok kabul gören fikir şudur: Steve Jobs, The Beatles hayranıydı ve grubun plak şirketi Apple Corps idi. Bu sebeple büyük firmanın adı Apple oldu.
HP ( Hewlett-Packard ): 1939 yılında bir garajda kurulmuştur. Kurucuları Bill Hewlett ve David Packard’ tır. Bu iki ismin soy isimlerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır.
Google: Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulmuştur. Kuruluş tarihi 1998′ dir ve adını matematik terimi olan ” Googol ” dan almıştır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Beko: İlk olarak salça ve konserve fabrikasınayatırım amacıyla kurulmuştur. Türkiye’ dekurulan bu şirket İsrailli işadamı Bejerano ve Koç Grubu’ nun ortak ürünüdür. 1954 yılındakurulmuş ve adını Bejerano’ nun ” Be ” si ve Koç Grubu’ nun ” Ko ” hecelerinin birleşmesinden almıştır.
Panasonic: Japonya’ nın Osaka şehrindekurulmuştur. Kuruluş tarihi 1918′ dir. Matsushita adıyla 2008 yılına kadar etkinlik göstermiştir. Panasonic ismini bu tarihten sonra almıştır ve bu isim şirketin 1955 yılında sattığı hoparlörlerin ismiydi.
Toshiba: 1939 yılında Japonya’ da etkinlik gösteren iki şirket ( Shibaura Seisakusho ve Tokyo Denki ) birleşerek Tokyo Shibaura Denki şirketini oluşturmuşlardır. 1978 yılında bu isim kısaltılmış ve resmi kayıtlara TOSHIBA olarak geçmiştir.
Microsoft: Paul Allen ve Bill Gates tarafından 1975 yılında kurulmuştur. Adı ” microcomputer ” kelimesi ve ” software ” kelimelerinin birleşiminden gelir.
LG: 1947′ de kurulan Lak-Hui ve 1958′ de kurulan Goldstar şirketlerinin birleşimiyle ortaya çıkmış ve ismini de bu iki firmanın isimlerinin baş harflerinden almıştır.
HTC: ” High Tech Computer Corporation ” ( Yüksek Teknoloji Bilgisayar Şirketi ) ‘ nin kısaltmasıyla oluşmuştur. 1997′ de Tayvan merkezli kurulmuştur.
Twitter: 2006 yılında kurulmuştur ve adını ” twitter ” ( cıvıltı )’ dan almıştır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Facebook: Mark Zuckerberg tarafından 2004 yılında kurulmuştur. İsmini Amerika’ da öğretmen, öğrenci ve çalışanların doldurdukları formlar olan ” paper facebook ” tan almıştır.
Nokia: 1865 yılında Finlandiya’ dakurulmuştur. Adını kurulduğu kasabadan almıştır.
Dell: 1984′ te kurulmuş ve adını kurucusu olan Micheal Dell’ in soyadından almıştır.
Siemens: İlk telgraf aletlerini üreten firma 1847′ de kurulmuştur ve adını kurucusu Werner von Siemens’ ten almıştır.
IBM: 1911′ de kurulmuştur. Adını ” International Business Machines ” ( Uluslararası İş Makinaları )’ nın kısaltmasından alır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net