IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By HerakLes
  • 1 Post By CanDostu
  • 1 Post By HerakLes

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
HerakLes
HerakLes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Yardım
Yazan; HerakLes 07 Ağustos 2016, 16:57

merhaba sevgili romalılar, bayadır yoktum. OHAL yüzünden içeri alındığımı falan düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] itiraf et korktun dimi bi an yokluğumdan ötürü. neyse konumuza dönelim.

kimse yardıma muhtaç kalmasın diyecem ama kalacaksınız. evinize haciz gelecek, arabanızı satmak zorunda kalacaksınız, yalnızca makarna ile yaşamak durumunda kalacaksınız demiyorum. sadece birgün öyle bi an gelecek ki kendi başınıza işin içinden çıkamayacaksınız ve birinin yardımına ihtiyaç duyacaksınız. ve bu senin için imkansızken onlar için çok basit bişey olacak. benim öyle oldu en azından. sana olmaması için bi sebep göremiyorum.

anlatayım :

20-21 yaşlarında kızlarla tanışmak için o kurs senin, bu kurs benim gezdiğim dönemde ingilizce kursuna yazıldım. bu kursa yazıldıktan sonra kursa kıran girdi, sınıf mevcudu gittikçe düşmeye başladı. 7-8 kişiyle başlarken en kala kala 3 kişi kaldık. bi kaç tane güzel kız vardı onlarda gelmemeye başladı zaten. benim amacım ingilizce falan öğrenmek değil zaten, kızlarla sosyalleşeyim istiyorum ama olmuyor işte oda. neyse 2 ay sonra baktım kursda benden başka kimse kalmadı bende bırakıyorum dedim. kurs bitiyor zaten dediler önümüzde hafta son dediler. bi kermes yaparız sende gidersin dediler. dedilerine tüküreyim herakles. tamam dedim.

son gün gittik, herkes kek poğaça falan getirmiş. ben kermes olacağını unutmuşum odun gibi geldim öyle. daha sonra elim boş geldiğini gördüler "sende kola al kantinden" dedi ingiliz öğretmen. tamam bende kola alayım dedim kantinden. aşağı indim, elimi cebime attım. 2 lira var cebimde. 2,5 lt kola alacak para yok yani . kantinciye şöyle bi baktım, 2,5 lt kola kaça olur desem mi diye. babam bu pazarlık işlerini iyi becerir ama ben onu kola alırken pazarlık yaptığını hatırlamıyorum. olmaz gibide geliyor zaten. bu kola kaç para dedim. 3 tl dedi. bende cebimden 2 tl'yi çıkardım avucuma aldım adama bakıyorum. aklıma gelen en iyi fikir buydu. adamda "1 tl senin köpeğin olsun herakles önemli değil, sonra verirsin" falan diyecekdi bende görevimi tamamlayacaktım.

ama olmadı. adam ısrarla 3 tl istiyor. bende 2 tl'ye ne var dedim. 1 lt kola var dedi. aldım 1 lt kolayı yukarı çıktım. 5 kişi için 1 lt kola aldım kantinden. ingiliz öğretmen (ingilizce değil gerçekten ingiliz adam) bütün asilliğini bozarak bu bize yetermi dedi. ben zaten içmiyom sizde içmeyin, zararlı bu dedim. orayı öylece atlattık. hiçbişey içmeden gömdüm keki,poğaçayı ama geberiyorum susuzluktan. zaten oraya 1 lt kola getirdim diye kimseyle görüşmedim o kurstan.

ordan çıktım eve gitcem. saat 19:00 falan. maltepe köprüsünde otobüs bekliyorum. bindim otobüse istanbul kart bastım.. istanbul kartda para yok. sonra bi daha bastım yine yetersiz bakiye diyo. şöyle bi otobüsteki insanlara baktım sonra bi daha bastım kartı. yine bakiyeniz yetersizdir diyo. üçüncüyü basınca şöför uyardı beni "yok bakiye işte" diye. biz bilmiyormuyuz içinde para olmadığını. anladık yok. ama insanlar bilmiyor. ben herkes bilsin istiyorum otobüsteki. ben yoksa benim istanbul kartda para yokmuş bana basarmısınız diyemem ki (gülmeyin arsız arsız. ne anlamda söylediğimi anladınız). diyemedim de. üç kere bağırttım aleti "bakiyeniz yetersizdir" diye. bir tane insanoğlu da çıkıp bana kart basmadı lan (bana derken anladınız otobüsteki konsola.bak yine pis pis gülenleri gördüm). yemin ederim basmadılar. bir daha ki durakda indim otobüsten.

bir yerlerde çok insanın olduğu yerde müşkül duruma düşen bir kişiye kimsenin yardım etmediğini okumuştum. psikolojik deneyler yapmışlar bununla ilgili. kim bilir adı ne. ama bizim ataların "nerde çokluk orda bokluk" dediği şey tam olarak bu. aynı benim yaşadığım gibi, "nasılsa biri basar" diye yardım etmediler. ama ben otobüsten iniyorum hala basmadılar. "yürüsün bu angut" dediler herhalde. inşallah gece rüyalarına girmişimdir. belki arkamdan keşke bassaydık demişlerdir (bak yine aranızda gülenler var anlamadım sanmayın) bilmiyorum.

yürüdüm de. maltepe köprüsünden güzelyalı köprüsüne kadar yürüdüm. 2,5 saat falan sürdü. kestirmeleride bilmiyorum. e-5 den yürüdüm öyle. yanımdan otobüsler geçiyor, içi tamamen insanlarla dolu. "binin tabii, otobüse binin" diyorum içimden. onlarda sanıyor ki keyifden yürüyor bu adam. eve geldim evdekilere anlattım durumu. babam sevindi. pazara giderken 1,5 saatlik aktarma süresi dolmadan alışverişi bitiren adam çünkü. istanbul kart basmadım diye sevindi zaar. bundan sonra hep yürür masraf çıkarmaz diye düşündü galiba.

neden para çekmedim ya da taksiye binmedim ? ben hayatım boyunca kredi kartı kullanmadım (hala da kullanmıyorum) banka kartım falanda yoktu o sıra öğrenci olduğum için. ilk banka kartımı annem aldı askere giderken ortak hesap açıp. onda da çarşıya çıktıkdan sonra şifresini 3 kere yanlış girdim iptal oldu. daha önce banka kartı kullanmadıgım için uyarmaları gerekıyordu boyle olabilir diye. uyarmadılar. askerdede parasız kaldım yani.

taksiyle eve gelsem.yukarda babamı anlattım size. o zihniyetdeki adam eve taksiyle geldiğimi görse evlatlıkdan rededer beni. taksicinin parasınıda ödemez, biz bunu tanımıyoruz, bizim yetiştirdiğimiz çocuk bu değil derdi. hayatımda toplam 3 kere taksiye bindim. 2 sinde arkadaşlarım polis arabasına zanlı koyar gibi zorla ittiler beni içine. 1 tanesindede bi kızın evine gidiyordum. şarap meselesi hani. daha önce anlatmıştım. hep mecburiyet yani.

bu parasız kalıp 2,5 saat yürüme olayından sonra yanımda para taşımam gerektiğini anladım. ve ilk 1 ay 200 tl taşıdım yanımda hep. daha sonra olayın şokunu atlattıkça miktarı düşürdüm. fakir değiliz yani üzerimde taşımayı sevmiyorum.

geçen çarşamba'da eyüp metrobüsten istanbul kartı doldurcam. elimi cebime attım 1 tl var. yinemi lan dedim. kartı makine tuttum 3-4 lira olsunda eve gidebiliyim diye dua ediyorum içimden. baktım 59 kuruş var. allah belanı versin dedim, beynim yavaşladı o an, makine karşısındaki yaşlı adamlara döndüm. arkamdaki çocukda makinadan anlamıorum diye yardım etmeye çalışıyor bana.

ulan ben biliyorum makinayı kullanmayı. o sonucu görmek istemiyorum. tekrar yaşamak istemiyorum bunları. makinanın yanında ağıt yakıyorum bildiğin. tabii burda yardıma muhtaç olduğumu anlamarı daha zordu insanların. o yüzden kimse yardıma muhtaç olduğumu anlamadı. başlangıçta anlattığım basic, bu advance. öyle herkes yardıma muhtaç olduğumu anlayamaz benim. ben step step yapıyorum bunları hep. hem bu sefer banka kartımda vardı. büyümüştüm. aradan geçen zaman olgunlaştırdı beni. metrobüs durakdan çıkıp eyüpe kadar yürüdüm. bankamatikden para çektim. geldim istanbul karta 20 tl yükledim. yolda kalmayalım diye.

tam parayı yüklerken istanbul karta bi tane çocuk geldi yanıma. "abi benim kart kırıldı,bana basar mısın" dedi (gülme sırası bende ama ben sizin gibi hin fikirlimiyim). bir yandanda kırık kartı gösteriyor bana. vay be demek böyle oluyormuş dedim. helal lan, ben 10 senedir muhtaç durumdan kurtulmak için konuşamıyorum, sen beceriyorsun dedim. zaten bana senelerdir bu durumlarda kimse yardım etmedi. çocuğa 5 sefer istanbul kart basabilirim. hatta kendim için basıp, kartı çocuğa veresim var. bastım kartı. çocuk bozuk para uzatıyor bana. ne yapcam lan ben senin paranı dedim. gülümsedi. al diye tutturuyor. böylede çok param varmışda çocuğu eziyormuşum gibi olmasın diye "ver hadi ver" dedim. sonra tekrar "yürü git istemiyorum" dedim. metrobüste geldi koşarak uzaklaştı çocuk yanımdan.


ETRAFINIZDA YARDIMA MUHTAÇ BİRİNİ GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN BAŞKASI YARDIM EDER DİYE DÜŞÜNMEYİN. ETMİYORLAR. HABERİNİZ OLSUN YANİ.
__________________
Sırf başlayıp bitirebildiğim bir hikayem olsun diye, bıktım ardımda yarım kalmış hikayeler taşımaktan. Yazmanın eziyeti öğretecek bana; Hayat sahip olduklarımızın dışında kalanlarmış meğer.
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 474 Yorumlar 2
Toplam Yorum 2

Yorumlar

Alt 07 Ağustos 2016, 17:13   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yardım




Yine güldürdü yazın
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Parmaklarına sağlık.

Yardıma gelince, senin duruma düşmemek için hayatım boyunca hep önlemler almışımdır. Ama geçen gün Antalya'da bu durum başıma geldi. Allah'dan bana yardım eden çıktı. Tabi kartı vermeden bozuk var mı diye sormuştu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sonra belediye otobüsünden indiğim gibi 100 liralık yükleme yaptım. Bir daha bu duruma düşmeyeyim diye.

__________________
Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Ağustos 2016, 17:21   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yardım




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] anladım ki insanlık heryerde ölmüş. bide para bekliyolar ya. ulan paramız olsa bakar mıyız suratınıza bön bön.

__________________
Sırf başlayıp bitirebildiğim bir hikayem olsun diye, bıktım ardımda yarım kalmış hikayeler taşımaktan. Yazmanın eziyeti öğretecek bana; Hayat sahip olduklarımızın dışında kalanlarmış meğer.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakiye, güzelyalı, kola, maltepe, otobüs, para, taksi, yetersiz, yürüme


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Yardım Nick info Son Görülen Zaman aşımından Access silme Yardım HsN mIRC Scripting Sorunları 4 14 Ocak 2014 21:15
Soru ? yardım ?? Kod yardım ? SabotaJ_ mIRC Scripting Sorunları 1 24 Haziran 2009 05:11
Yardım pls Netlogin Unreal IRCd 1 21 Nisan 2009 01:17
Yardım Kanalınla ilgili yardım Avukat mIRC Scripting Sorunları 16 01 Haziran 2008 23:52