IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Düşünen Beyinler (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/)
-   -   Kıskanmak Aşkı Bitirir mi ? (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/813853-kiskanmak-aski-bitirir-mi.html)

YaRen 03 Nisan 2019 23:51

Kıskanmak Aşkı Bitirir mi ?
 
Ilişkilerde sıkça karşılaştığımız sevdiğim , değer verdiğim , önemli hissettiğim için kıskanıyorum cümlesi çoğu zaman Aşkın kanıtı olarak öne sürülse de ilişkileri yıpratan ve sonlandıran çok önemli sorunlardan bir tanesidir . Kıskançlık çoğu zaman sahip olduğun bir şeyi kaybetme korkusunu yaşamayla ortaya çıkar . Bazen de başkasında olan bir şeyi elde etme isteğiyle..

Karşısındaki kişiyi kıskanan insan bir yandan ilişkisini devam ettirmeye çalışırken diğer yandan kendi özgüvenini korumaya çalışır . Bana göre kıskançlık aşırıya kaçıldığı zaman , küserek , zor kullanarak , hatta tehdit ederek bir şeylere yön vermeye çalışıldığı zaman anlarım ki o kişinin içinde aşamadığı problemler var demektir . Bunlar Özgüven eksikliği , değersizlik , caresizlik , yetersizlik , karşısındakini mutlu edememe tedirginliği olabilir . Bu tedirginliklerde kişiyi aşırı kıskançlığa itebilir . Aşırı derecede kıskanan insan karşısındakini sürekli kısıtlar , kontrol altına almak ister onu yönlendirir , gereksiz baskılarla onu elinde tutabileceğini düşünür fakat sevgi zorla olan bir şey değildir . Kıskançlık duygusuyla istemsiz yapılan hareketler karşı tarafı rahatsız eder ve onu kendinden daha çok uzaklaştırabilir. Ilişkilerde kıskançlığın bulunmaması da bana göre bir soru işaretidir. Seven insan tabii kıskanır Fakat bu yersiz kıskançlıklar olmamalıdır . Kıskançlığı tetikleyen ve ortada güven problemi olmasına yol açacak en büyük sorunlardan bir tanesi ise iletişimsizliktir . Ilişkilerde problemlerin artmaması için dolaylı yollardan değil kişiler karşılıklı olarak kendi fikirlerini ve düşüncelerini açık açık konuşmalıdırlar .

Bir ilişkide güven olmazsa olmazdır. Kişi ilişkisinde bir güvensizlik seziyor ve bu durumdan rahatsız oluyorsa kesinlikle bu durumu sorgulamalı , kapatmamalıdır . O an o konunun üstü kapatılırsa ve çözüm yoluna girilmezse bireyler birbirinden hatta ilişkinin bitimine kadar gidebilir . Bana göre aşırı kıskançlık sevgiye zarar veren zehirli bir ok gibidir. Peki ya Sizce ?

Ay 03 Nisan 2019 23:58

Cevap: Kıskanmak Aşkı Bitirir mi ?
 
Bemce mıskançlık bitirir.

MarveL 04 Nisan 2019 02:25

Cevap: Kıskanmak Aşkı Bitirir mi ?
 
Herşey dozunda güzeL şizofrene bagLar kıskançLıgında dozunu abartırsak aşkı rüyamızda görürüz :hahah:

Absent 04 Nisan 2019 05:04

Cevap: Kıskanmak Aşkı Bitirir mi ?
 
Alıntı:

MarveL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042046228)
Herşey dozunda güzeL şizofrene bagLar kıskançLıgında dozunu abartırsak aşkı rüyamızda görürüz :hahah:

Aynen.. Tabi ki insan kıskanmalı ya da kıskanılmalı ama dozu aşarsan karşiminde dediği gibi rüyanda görürsün.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen o yüzden mi yalnızsın yoksa :D


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net