IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Düşünen Beyinler (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/)
-   -   Ölmekten Korkuyor musunuz? (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/813854-olmekten-korkuyor-musunuz.html)

YaRen 03 Nisan 2019 23:52

Ölmekten Korkuyor musunuz?
 
Hayatta kalma isteği ile yaşayan insanoğlunun en temel korku ölüm korkusudur . Çoğu insan son nefesinden geleceği ve hayatının son olacağı o anın korkusunu muhakkak yaşar .

Her ne kadar hayatımızın belli dönemlerinde ölüm ile karşı karşıya gelsek ve ölüm kaygısını en derinden hissetsek bile eninde sonunda bu gerçekle tüm insanoğlu yüzleşecektir . Ister çevremizdeki sevdiğimiz birinin ölmesinin düşüncesi , isterse kendi nefesimizin son bulunacağının düşüncesi , her ne olursa olsun kolay kolay atlatılabilecek bir durum degildir . Bununla birlikte ölümün nerede ve ne zaman bizi bulacağı kesinlikle belirsizlik içerir . Her insan farklı şekillerde yaşar bu korkuyu. Bazıları ölümün nasıl geleceğinden , nerede , ne şekilde onu bulacağından korkarken bazıları ise ölümünden sonra arkasında bıraktıklarının ne olacağından ve öbür dünyada neler yaşayacağından korkar . Çevreme dönüp baktığında ise ölümden korkan insanların bulunduğu gibi sadece hayatına odaklanmış sanki ölüm hiç yokmuş gibi yaşayan insanlar da var . Hayat mücadelemiz bizi yaşama bağlı kılarken aniden kayıplar verdiğimiz anda sevdiğimiz insanların ölümünü görmemizle ölüm fobimiz oluşabiliyor .. Insanın yaşı ilerledikçe , hayatı ağırlaşıp zorlaşınca , bir de sağlık problemlerini ağır biçimde yaşıyorsa ölüme bir nimet olarak da bakabiliyor .

Sizler ölüm hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ölüm korkusu yaşıyormusunuz ? Yaşıyorsanız hayatınızı etkileyecek biçimde mi ?

MarveL 04 Nisan 2019 02:26

Cevap: Ölmekten Korkuyor musunuz?
 
Korkmak ne keLime akLıma geLdikçe ateşLe oynama diyorum :D

Absent 04 Nisan 2019 05:02

Cevap: Ölmekten Korkuyor musunuz?
 
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez.. Günahkar bir toplumda ölmekten korkmayan yoktur heralde.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net