IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Düşünen Beyinler (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/)
-   -   Sevdiklerinize bağlı mısınız yoksa bağımlı mı? (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/814870-sevdiklerinize-bagli-misiniz-yoksa-bagimli-mi.html)

Yazgı 09 Nisan 2019 15:00

Sevdiklerinize bağlı mısınız yoksa bağımlı mı?
 
Bağlılık bir ilişkinin olmazsa olmazı temel yapı taşıdır.Ne kadar bağlıysanız o kadar seviyorsunuzdur.Çok da abartmamak gerekir diyenlere de aldırmayın kapatın kulaklarınızı ne demişler ‘Sevmek bir mübalağa sanatıdır’ abartın.Kimsenin kimseyi herşeyiyle sevemediği bir çağda bulmuşsanız o kişiyi layıkıyla da sevin bir zahmet efendim.Aşırısı mı olurmuş sevmenin seviyorsan zaten çok seveceksin ve sadık olacaksın sevdiğine.Ha şunu da söyleyeyim kimsenin sahiplenilmeye ihtiyacı yoktur.Her insan kendisine sahip çıkabilmeli.Siz ait olmayı seçin ve özgürce bağlanın başka bir deyişle bağımsızca bağlanın kimsenin etkisi altında kalmadan. ;d

Bir de bağımlılık var.Şekil olarak benzese de bu iki kelime çok farklı dünyaların kelimeleri aslında.Bağımlılık bir hastalık sanırım.Yani bizim aşırı sahiplenme duygumuzla alakalı bir şey belki de.Bir ilişkiyi herhangi bir bağımlılık olarak bir eşya ya da bir nesneyle aynı kefeye koyamayız.Olur mu sizce? Bu şekilde sorulduğunda olmaz gibi sanki. Söyleniş şekline göre de değişmiyor aslında ancak yapıyoruz da bunu elimizde olmadan.Bir süre sonra alışkanlığa dönüşen ilişkiler var mesela.Üzülüyorsun,yıpranıyorsun ama yok kopamam seviyorum.Böyle bir şey yok.Çözemiyorsan bir şeyi bağımlılık haline getirmeye gerek yok.Hiç bir bağımlılık yararlı değildir.Size zarar veren bir şeyden ne kadar canınız acırsa acısın vazgeçin çünkü bazen insanların yoklukları yaptığı şeylerden daha az can yakar.

Sevdiklerinize bağlanın onlara bağlı kalın ama asla bağımlısı olmayın.

oMeN 09 Nisan 2019 15:02

Cevap: Sevdiklerinize bağlı mısınız yoksa bağımlı mı?
 
Sevdiklerinize bağlanın onlara bağlı kalın ama asla bağımlısı olmayın.


Kesinlikle +1

xena 09 Nisan 2019 19:14

Cevap: Sevdiklerinize bağlı mısınız yoksa bağımlı mı?
 
Bağlı kalalım , bağımlı olmayalım..
Emeğine sağlık, güzel bir konuya değinmişsin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net