IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Düşünen Beyinler (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/)
-   -   İnsanda Bilinç ve Yükseliş. (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/819710-insanda-bilinc-ve-yukselis.html)

Mylife 03 Mayıs 2019 22:12

İnsanda Bilinç ve Yükseliş.
 
Henüz 21 yaşında olan ve İstanbul u fethetmeye karar veren Fatih Sultan Mehmed, orduya katılacak olan halkını imtihan etmek amacıyla sabahın erken saatlerinde tebdil-i kıyafetle başkent Edirne nin pazarında dolaşmaya başlar. Çarşının bir ucundaki dükkâna giderek birkaç erzak alır. Dükkândan çıkarken elindekilerin yetmeyeceğine kanaat getirip biraz daha erzak ister, ancak dükkân sahibi vermek istemez.

''Ben sana satış yaparak siftahımı yapmış oldum. Başka alacağın varsa şuradaki dükkândan al, çünkü o henüz siftah etmedi.''

Sultan gittiği ikinci dükkânda da ikinci bir mal istediğinde aynı karşılığı alır ve böylece bütün çarşıyı baştan sona dolaşır.

Padişah saraya geldiğinde secdesine kapanarak şöyle der:
''Ya Rabbi sana hamdolsun… Bana böyle birbirini düşünen insanların olduğu bir millet ihsan ettin. Ben bu milletimle değil Bizans ı, dünyayı bile fethederim.''

Sultan fatih in osmanlı devleti ile ilgili anlatılan bir öykü ile başlamak istedim yazıya çünkü, günümüz türkiyesi gecmişini pek iyi bilmez araştırmayı sevmez, okumayı sevmez, zahmetli işleri sevmez düşünün kaç kişi sosyoloji nin ne demek olduğunu biliyor veya insan iletişimi nedir? sorusuna kaç kişi net cevap lar veriyor! en son ne zaman duydunuz sultan fatih in dükkan sahibinin sözünü onun yerine ondan alma bende daha ucuz sözünü kaç defa duydunuz? Yıl 1453 ...

Hayatı basitleştirmişiz. Siyasi sorunları film oyuncularına, ekonomik sorunları futbolculara analiz ettiriyoruz. Herkes durmadan konuşuyor. Hem de hiç bilmediği konularda en çok konuşuyor. Toplumda vatandaşlık bilinci ve güven kalmadığı için katılacak grup, örgüt, parti arayışı yaygın. Basın kamuoyuna tarafsız bilgi vermekten çoktan vazgeçmiş. Kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve güvenmiyen bir millet!

Sonuç olarak, yeterince eğitilmemiş insanların bu küre üzerinde yaşayabilmeleri ciddi şekilde sorgulanmakta ve zorlaşmaktadır. Lütfen eğitimi siyasi ve istatistiki bir amaç olmaktan çıkartarak, konunun uzmanlarınca oluşturacak bir sistem olmasına izin verelim ve yardım edelim. Bireysel gelişimi sadece cocuklar için istemiyelim herkesin buna ihtiyacı var zira toplumun büyük bir kısmının psikolojisi bozuk olması tam olarak bunun gercekleşmesini mecburileştirmiştir. Nüfusun tamamına çağdaş ve laik bir eğitim imkânı sunalım ve onların dünyayı doğru okumalarına engel olmayalım.

Sigara icerken cocuğunuza sigara icme diyemezsiniz. Dini dogma lar ile ön plana cıkanlar yüzünden ülkenin yeni nesillerinin büyük bir kısmı ateist oldu. Birşeyleri doğru yapılmasını istiyorsak önce kendimizi değiştirmeliyiz, geliştirmeliyiz.

Unutmayalım ki, kutsal kitabımız, oku diye başlar ve içeriğinin en az onda biri öğren, sorgula, anla, hiç mi merak etmedin vb. ifadelerden oluşur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net