IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Düşünen Beyinler (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/)
-   -   her insan hata yapar (https://www.ircforumlari.net/dusunen-beyinler/829401-her-insan-hata-yapar.html)

Not 15 Temmuz 2019 16:50

her insan hata yapar
 
İnsandır bu, hata yapar. Hata yaparak öğrenir bazı şeyleri. Önemli olan yapılan hatanın farkına varmak ve bir daha yapmamaktır ama günümüz insanları için bunların hiçbir önemi yok. Önem kavramımızın son derece değişmiş olduğunun bir ispatı bu. İnsan için önemli olan sadece hata yapmış olmamızdır. Tabii iş hata yapmanın suçluluğuyla duyduğumuz acı ile bitmiyor. Asıl iş çevrenizdeki insanların bunu öğrenmesi ile başlıyor. Aslında ızdırabımız da başlıyor diyebiliriz.

Yaptığımız şeyi sürekli hatırlayıp yüzümüze vurmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Neden böyle bir şey yaptın diye sormuyorlar bile. Çünkü onlar için bu önemli değil. Onlar sorgulamaktan ziyade direk hüküm vermeyi seviyorlar. Aslında bu yaklaşımları çok yanlış ama onlar her zamanki gibi bunu da anlamak istemiyorlar, tıpkı birçok doğruları anlamadıkları gibi. Çünkü onlar her zaman haklıdır. Yanlış bir davranışta bulunurlar mı hiç? Asla! O nasıl söz öyle, onlar hata yapmaz. Bahsettiğimiz insanlar en doğru şekilde hareket ederler, canım olur mu öyle şey?

Halbuki biz, böyle şeyleri düşünen insanların geçmişini deşecek olursak durum bizimkinden daha vahim olur. Aslında onlar bizden daha çok hata yapmışlardır ve bunlar su yüzüne çıktığında da bunu kabul etmezler. Onların tek derdi bize ahkam kesmektir. İşte ben böyle insanları ve böyle insanların düşüncelerini çok aptalca buluyorum.

Çünkü her insan hata yapar. Hata yapmak ayıp değildir. Asıl ayıp olan bu hatayı yapan insana çevresindekilerin iğrenç yaklaşımıdır.
Ataların dediği gibi “Hatasız kul olmaz.” Yapılan her hatanın ardından bir sonuç çıkar ortaya. Aslında bu sonuç bir hayat dersidir. Yaptığımız hatanın yanlış olduğunu ve bize olan getirilerini anlamış oluruz. Kendi kendimize sinirlenip kızarız. “Neden böyle bir şey yaptım?” diye saatlerce düşünürüz. Şaha sonra da kendimize bir daha hata yapmayacağımıza dair söz veririz.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ; iyiki Sizleri Tanımısım iyiki "kardeşim" demişim sizlere.. iyi günde kotu günde de buLunduk hersey için teşekkür Ederim. Bu yüzdendir ki her daim beraberiz :)

ZaLim 15 Temmuz 2019 16:56

Cevap: her insan hata yapar
 
hata yapmak normaldir onemli olan hatayi tekrarlamamaktir, umarim en kisa zamanda yeniden aramizda olursun yalniz anlamadigim ne hata yaptinda kendini bizden uzaklastiriyorsun yada uzaklasmak zorunda kaliyorsun

xena 15 Temmuz 2019 17:04

Cevap: her insan hata yapar
 
Hatasız insan olmaz canımda , her zaman yanımızda bulunan kişilere sahip çıkmaktır. Sana verilen emeği geçen dinleyen dostların var oldukça hatalarının hiç bir önemi yok.

Kaf_Dağı 15 Temmuz 2019 17:09

Cevap: her insan hata yapar
 
Hatasız hiç bir kul olmaz hatayı görüp kapatmak güzeldir güzel paylaşım emeğine sağlık

oMeN 15 Temmuz 2019 17:25

Cevap: her insan hata yapar
 
Emeğine sağlık

KartaL 15 Temmuz 2019 17:43

Cevap: her insan hata yapar
 
Herkes hata yapar. Hatasız kul olmaz..

L_ 15 Temmuz 2019 22:16

Cevap: her insan hata yapar
 
Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanım

Hesna 17 Temmuz 2019 11:05

Cevap: her insan hata yapar
 
Hata vardir hata vardir
Bir de boyle dusunmeli
Belki gercekten hatalisindir?
Belki bile isteye gulerek yapmissindir bazi seyleri, peki bunlarin hesabini yapiyor muyuz?
Sonunun nereye gidecegini dusunuyor muyuz?
Sonra gelsin, ver yansin.

Her insan hata yapabilir, ben hata yapmam diyen de hata yapabilir.
Muhim olan insanin kendi hatasini kabul edebilmesi tekrarini yasatmamaya dikkat etmesi kendine ders cikarabilmesi, eger bunu yapmiyorsa usune ustluk bir de bilincli diretiyorsa o hata baska turlu hata ve adi da adi olur.

Paylasimina saglik.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net