IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2013, 01:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saul Bass Kimdir? Biyografisi (d.8 Mayıs 1920 - ö.25 Nisan 1996)




Saul Bass Kimdir? Biyografisi
(d.8 Mayıs 1920 - ö.25 Nisan 1996)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saul Bass, 8 Mayıs 1920 yılında dünyaya gelmiş; 25 Nisan 1996 yılında hayatını kaybetmiştir. Saul Bass Amerikalı film yapımcısı ve grafik tasarımcıdır. Bugün efsane tasarımcının 93. yaş günüdür.

Saul Bass bir çok meşhur filmin afişine, dünyaca bilindik bir çok markanın logosuna ve film jeneriğine imza atmış bir grafik tasarımcıdır. 8 Mayıs 1920'de dünyaya gelmiş; 25 Nisan 1996'da da hayatını kaybetmiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Saul Bass yalnızca 20. Yüzyılın büyük grafik tasarımcılarından biri değil aynı anda Alfred Hitchcock, Otto Preminger ve Martin Scorsese gibi yönetmenlerle birlikte çalıştığı film açılış başlıklarının tartışmasız ustasıdır. Otto Preminger’in uyuşturucuyu dile getiren tartışmalı filmi “ The Man with the Golden Arm” 1955'te Amerika da vizyona girdiğinde projeksiyon görevlileri için film kutularının üstünde şu not vardı: “Açılış başlıklarından önce perdeleri açın”.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


O ana kadar açılış başlıklarında oyuncu ve ekip listeleri o kadar tekdüze bir biçimde ilerliyordu ki, projeksiyon görevlileri perdeleri bu başlıklar bittikten sonra açıyorlardı. Ama Preminger seyircilerin “The Man with Golden Arm” filminin açılış başlıklarını filmin bir parçası olarak görmesini istemişti.Filmin konusu, Frank Sinatra tarafından oynanan bir caz müzisyeninin eroin bağımlılığından kurtulma mücadelesiydi. Grafik tasarımcı Saul Bass tarafından tasarlanan başlıklarda eroin bağımlısının kolunu temsilen siyah kesik kağıtlar kullanılmıştı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kol imgesinin uyuşturucu bağımlılığın güçlü bir göstergesi olduğunun farkında olan Bass, Frank Sinatra’nın meşhur yüzü yerine, filmin başlıklarında ve tanıtım posterlerinde bu imgeyi tercih etmişti.Kağıttan kesme kol imgesi büyük bir ilgi uyandırdı ve Saul Bass film başlıklarını bir sanat biçimi olarak yeniden keşfetmiş oldu. Hayatının sonuna kadar, Preminger, Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, John Frankheimer ve Martin Scorsese gibi yönetmenler için50’den fazla başlık serisi hazırladı. Buna rağmen daha sonraları “The Man with theGolden Arm” başlığı hakkında “çok fazla taklit edildiği için biraz hayal kırıklığı yaşadığını” söylemiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Saul Bass

Saul Bass kendisine ait 1950 ve 60’ların film başlıklarıyla büyüyen ve bunları adeta idolleştiren Martin Scorsese ile uzun süreli bir ortaklık kurmuştur. 1990 yapımı Goodfellas ve 1991 yapımı Cape Fera sonrasında Bass, Scorsese’nin 1993 yapımı The Age of Innocense filminde açan gül yapraklarıyla, ve 1995 yapımı Casino filminde Robert De Niro’nun LasVegas neonları arasındaki düşüşünü karakterin cehenneme girişini sembolize edişiyle başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Ertesi sene hayata veda eden Saull Bass, New York Times’daki ölüm ilanında “sivri uçlu bir kolu 1955 yılında hareketlendiren ve ve bütün bir film kuşağı yaratan..ve bunu sanata dönüştüren minimalist bir yaratıcı” olarak ifade etmiştir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google efsane tasarımcı Saul Bass'in 93ncü doğum gününü Doodle ile kutladı Sevda Arama Motorları Haberleri 0 08 Mayıs 2013 01:08
Saul Kripke InTheDarK Felsefe 0 25 Mayıs 2012 22:08
Action Bass KarakıZ Oyun Hileleri 0 09 Kasım 2011 20:18