IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Afrodit
  • 1 Post By Perius

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2012, 21:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İkiz Kardeşler Romulus ve Remus Efsanesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Deniz kabukları ve renkli mermerle süslü, bu gizli tapınak, Roma imparatorluğunun yönetim merkezi olan sarayın bulunduğu Palatine tepesinin içinde 16 metre derinlikte yatıyor.
Yarı göçük, kırılgan mağara alanının tam kapsamlı bir kazıya dayanamayacağından korkan uzamanlar, son 2 yıldır, alanı endoskoplar ve lazer tarayıcılar kullanarak inceliyorlardı.

Arkeologlar, buranın dişi bir kurdun, savaş tanrısı Mars'ın Tiber Nehri'nde akıntıya bırakılarak terk edilen ikiz çocukları Romulus ve Remus'u bularak emzirdiği ve Romalıların tapınak olarak kullandıkları yer olduğundan eminler.
Roma'nın günümüzdeki sembolü olan kurdun sayesinde, ikizler hayatta kaldılar ve Romulus şehri buldu ve bir güç savaşında kardeşi Remus'u öldürerek Roma imparatorluğunun ilk kralı oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Antik metinler, ''lupa (Latince dişi kurt)'' sözcüğünden gelen ''Lupercale'' olarak bilinen bu mağaranın Roma'nın ilk imparatoru Augustus'un sarayının yakınında bulunduğunu ve Augustus'un burayı restore ettiğini ve beyaz bir kartalla süslediğini söylüyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Arkeoloji profesörü Andrea Carandini buldukları tapınağın büyük ihtimalle ''Lupercale'' olduğunu ve bunun yanlış olmasının ihtimalinin çok düşük olduğunu söylüyor ve bunun şu ana kadar yapılmış en muhteşem keşiflerden biri olduğunu söylüyor.

Bu alanda çalışan mühendislerden biri Giorgio Croci, tapınağın çoğunun toprakla dolduğunu faka lazer taramalarının, uzmanlara yapının çevresinin 8 metre ve çapının 7.5 metre olduğunu öğrenme fırsatı verdiğini söyledi.
Haberlerdeki konferanslarda arkeologlar ''Lupercale''ye nasıl ulaşacaklarını tartışırken ayrılığa düştüler.

Palatine'de yapılan bu kazıdan sorumlu arkeolog Irene Iacopi, bu tapınağın girişinin bulunması için tepenin altında bir kazı yapılacağını söyledi.
Carandini ise tepedeki deliğin genişletilmesini önerdi çünkü yapının tabanında yapılacak bir kazının diğer yıkıntıların temelini harekete geçireceğini düşünüyor.

Romulus ve Remus'un M.Ö 771 yılında doğdukları söylenir ve Roma mitolojisinde rahibe Rhea Silvia ve savaş tanrısı Mars'ın ikiz çocukları olarak bahsedilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Doğar doğmaz ikizler bir bota konarak Tiber Nehri'ne atılmış. Bu durum, eski kültürlerde eğer çocuk istenmiyorsa hoş görülen bir durum. Bu bot kıyıya vurmuş ve bu bebekleri daha sonra kendi sütüyle besleyecek bir dişi kurt tarafından bulunmuş.

Daha sonra, Fustulus adında bir çoban tarafından büyütülmüşler. Romulus ve Remus, gençliklerine adım attıklarında yaşamak için kurdun onları bulduğu şehri seçtiler.
Romulus, Palatine Tepesi'nde duvarlar inşa etmeye başlamış, fakat Remus alçak olan bu duvarlarla alay etmiş ve üstlerinden atlamış. Bunun üzerine sinirlenen öfkeli Romulus, Remus'u öldürmüş.

Adamlarına yeteri kadar kadın bulamayan Romulus, Sabinlerden ve bir İtalyan kabilesinden kadınlarını çalmaya karar vermiş. Bir festival düzenleyip Sabinleri de davet etmiş ve daha sonra kadınlarını ellerinden almış.
Bu, daha sonra sanatçıların resimlerinde tema olarak kullandıkları ''Rape of the Sabine Women'' Türkçe anlamıyla ''Sabin kadınlarının kaçırılışı'' olarak adlandırıldı.

Daha sonra Sabinler Romulus'a savaş açtılar ve savaş, Romalı kocalarla evli Sabin kadınlarının savaş alanına girerek iki tarafa da barış için yalvardıklarında sona erdi.
Romulus'un öldüğü değil bir gün şiddetli bir fırtınada kaybolduğu iddia ediliyor. Romalılar, cennete çıkarıldığına inandıkları Romulus'a Quirinus adı altında tapmaya başladılar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Eylül 2012, 22:00   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İkiz Kardeşler Romulus ve Remus Efsanesi




Yunan uygarlığı kültüre medeniyete önem verip savaşı onaylamazlarmış bunu da savaş tanrısı olarak gördükleri Ares'i kıllı becereksiz olarak hor ve hakir görerek yapıyorlar. Ama savaş kaçınılmaz olarak kendi ülkelerinin istila edilmesiyle sonuçlanıyor. Akabinde kurulan Roma imparatorluğu ise Yunan kültürünün aksine savaşı yüceltip aynı savaş tanrısını Mars ismiyle tekrar göreve çağırıyorlar ve kurucularını ona dayandırıyorlar ikizler olarak. Gahl Sassone Bir Dilek Tut kitabından bir bölüm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
efsanesi, kardeşler, remus, romulus, ve, İkiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En Tuhaf 10 İkiz Afrodit Esrarengiz Olaylar 2 06 Nisan 2012 17:25
İkiz Gebelik YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Ocak 2010 02:54
İkiz Bebekler YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 16 Eylül 2009 17:32