IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ege Bölgesi (https://www.ircforumlari.net/ege-bolgesi/)
-   -   Muğla Souagele (Syangela) Antik Kenti (https://www.ircforumlari.net/ege-bolgesi/607661-mugla-souagele-syangela-antik-kenti.html)

AftieL 28 Ağustos 2014 20:05

Muğla Souagele (Syangela) Antik Kenti
 
Souagele Bodrum’un 10 km. güney-doğusundaki Çiftlik Köyü’nün bulunduğu yerdeki bir tepenin üzerindedir. Souagela , Luwi dilinde bir sözcük olup “Ana Tanrıça’ya Giden Yol” anlamında olduğu anlaşılır. Bu sözcük Hellenleştirilmiş ve “Tanrıça Geçidi” olarak kullanılmıştır.
Burası bir Leleg kentidir ve M.Ö. 2000 yıllarında kurulduğu sanılmaktadır. Bununla beraber tarihi konusunda yeterli bilgimiz bulunmamaktadır. M.ÖV. IV.yüzyılda Mausollos, Halikarnassos’un çevresindeki Pedasa, Telmessos, Termera, Madnasa, Sibda, Ouranion gibi leleg kentlerinin halkını Halikarnassos’a göç etmeye zorlamıştır. Souagele’ye bu konuda bir baskı yapmamış ,yalnızca yerlerini değiştirmekle yetinmiştir.
Souagele’den günümüze yalnızca sur duvarları ile bazı burçlar gelebilmiştir. Bunlar bütün Leleg surlarında görülen kırık ve işlenmemiş taşlardan oluşmuştur. Bunların çevrelediği alan içerisinde yeterince bir araştırma yapılmamakla bazı yapı izlerinin varlığı da dikkati çekmektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net