IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2012, 22:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Detayli Butun Eggdrop Komutlari




Detayli Butun Eggdrop Komutlari


Alıntı:
ban


.+ban <hostmask> [kanal] [%banzamanı<XdXhXm>] [sebep]Bot tarafından sürekli saklanacak ban eklemenizi sağlar.Opsiyonel olarak ban süresini ve nedenini yazabilirsiniz. Eğer kanal yazmazsanız bu ban botun bulunduğu bütün kanallar için geçerli olacaktır. Ban zamanı gün, saat ve dakika olarak belirtilebilir.

Örnek
.+ban *!loser@*.isp.net #turkiye güle güle
.+ban *yousuck*!*@* %bantime0d1h30m lütfen nickinizi değiştirin

-ban

.-ban <hostmask veya numara>Sürekli saklanan banları silmenizi sağlar. .bans komutuyla görünen ban numaralarını kullanabilirsiniz.
Örnek

.-ban *!loser@*.isp.net
.-ban 2

bans

.bans [kanal]
.bans allKanal için aktif olan banları, kanal ban listesini ve kanal ban listesinde bulunan ama bot tarafından konulmamış banları gösterir. Bunlar gibi : [ 5] *!*habib@*frys.com (perm)
paul: kötü nick
Created 15:10
[5] kaç numaralı ban olduğunu gösterir. Eğer bu banı kaldırmak isterseniz bu numarayı kullanabilirsiniz. (bknz .-ban). *!*habib@*frys.com bu size hangi hostun banlandığını gösterir. "(perm)" banın siz kaldırmadan bot tarafından asla kaldırılmayacağını gösterir. Bunun yerine bir zaman yazıyorsa bu zaman sonunda bot bu banı otomatik olarak kaldıracaktır. Bu tip banlar standart olarak bir saat içinde kaldırılır. İkinci satırda [5] numaralı banın kim tarafından konulduğu (paul) ve sebebi (kötü nick) yazmaktadır. Son satırda ise [5] nolu banın ne zaman konulduğunu yada kanalda en son ne zaman aktif edildiğini gösterir.
Farklı banlar farklı kanallar için geçerli olabilir. Eğer bir kanal adı yazarsanız kullanım açısından daha iyi olur.

Örnek

.bans #turkiye

+chan

.+chan <kanal>Bota yeni bir kanal eklemenizi sağlar.Bu komutla eklediğiniz kanala botunuz girecektir. Kanal dosyası (chanfile) configurasyon dosyasında(config file) belirtilmedikçe kanal kalıcı olmayacaktır.
Örnek

.+chan #turkiye

-chan

.-chan <kanal>Kanal hakkındaki tüm bilgileri botdan silip, botun kanaldan çıkmasını sağlar. Bu komutla TÜM kanal bilgilerini, kanal opsiyonlarını ve kalan kayıtlarını kaybedersiniz.
Botun kanalı terketmesi ama kanal bilgilerinin saklanması için bu komutu KULLANMAYIN. Bunun yerine .chanset #kanall +inactive komutunu kullanabiliriniz. Bu komut sayesinde bütün kanal bilgileri botda saklı duracaktır ancak bot kanalı terkedecektir. Siz kanalı tekrar aktive ettiğinizde bot o kanal için saklı tuttuğu configurasyon dosyalarını kullanacaktır.

Örnek

.-chan #turkiye

chaninfo

.chaninfo <kanal>Yazılan kanalın tüm opsiyonlarını listeler. Aşağıdaki komutlar başlarına + getirilerek aktif, - getirelerek deaktif edilebilir. (örn: .chanset #kanal +autoop -clearbans)

chanmodeKanal için hangi modların sürekli aktif tutulacağını gösterir. (örn: +nt-k)idle-kickKanalda bulunan kulanıcıların ne kadar süre konuşmadan durabileceğini gösterir. Bu süre sonunda konuşmayan kullanıcılar otomatik olarak atılacaktır. (+f bayrağına sahipler hariç)need-opBotunuzun opu olmadığı zaman kanal oplarından op isteyeceltir.need-inviteKanal modu +i(invite only) ise ve botunuz kanala girememişse oplardan invite(davet) isteyecektir.need-keyKanal modu +k(key) ise ve botunuz kanala girememişse opladan kanal şifresini(key) isteyecektir.need-unban Botunuz banlandığı için kanala giremiyorsa oplardan banının açılmasını isteyecektir.need-limitKanal modu +l(limit) ise ve belirtilen limit dolmuşsa botunuz oplardan kanal limitinin yükseltilmeini isteyecektir.clearbansBot kanala giridiği zaman bütün kanal banlarını silecektir.enforcebansKanal ban listesinde bulunan banlarla uyuşan kulanıcıları atar.dynamicbansKanalda gerekli olduğu zaman banları aktive eder.userbansBotun dışındaki oplar tarafından da ban koyalabilmesini sağlar.dynamicexemptsKanalda gerekli olduğu zaman dokunulmazlık listesini aktive eder.userexemptsKullanıcıların bu listeye ekleme yapabilmelerini sağlar.dynamicinvitesKanalda gerekli olduğu zaman invitelari aktive eder.userinvitesKullanıcılar tarafından invite yapılmasına izin verir.autoopKullanıcıları kanala girdiklerinde otomatik op yapar.bitchKanalda sadece +o bayrağı bulunan kullanıcıların op olmasını sağlar.greetKullanıcının bilgi satırını (her girişte) kanala yazar.protectops+o bayrağına sahip kullanıcılar deop oldukları zaman onlara tekrar op verir.protectfriends+f bayrağına sahip kullanıcılar deop oldukları zaman onlara tekrar op verir.dontkickops+o bayrağına sahip kullanıcıları asla atmaz.wasoptest+stopnethack modu için wasop testi yapar.inactiveBot kanal asla girmez, girdiysede çıkar. Kanal bilgilerini kaybetmeden botunuzu istediğiniz kanaldan çıkarır.statuslogKanal durumunu her 5dkda bir kaydeder.stopnethackServer tarafından op yapılarak kanala giren kullanıcıların opunu alır.cycleKanalda op kalmadığı zaman kanalı terkedip tekrar girer.revenge+o ve(ya) +f bayrağına sahip kullanıcıları atan veya deop yapan kimselerden öc alır. revengebotBotu atan veya deop yapan kullanıcılardan öc alır. (shitlist gibi)secretBotnetde kanal bilgilerini vermez.sharedKullanıcı ayarlarını bu kanal için paylaşır.autovoiceKomut aktif edildiğinde +v ve(ya) +q bayrağına sahip kullanıcılara bot otomatik olarak voice verecektir.

Aşağıdaki kokutların kullanımı şu sekildedir:
.chanset <kanal> flood-tipi numara:saniye Belirtilen flood-tipinin verilen sürede kaç kez yapılabileceğini gösterir.
.chanset <kanal> flood-tipi 0:0 (vrya 0:1 veya 1:0) Belirtilen flood-tipinin deaktive olmasını sağlar.
flood-chan
flood-ctcp
flood-join
flood-kick
flood-deopGenel chat ve action flood seviyesini belirler.
CTCP komutlarının flood seviyesini belirler. (PING & VERSION bunlara dahildir)
Join (kullanıcı@host adresi geçerlidir) flood seviyesini belirler.
Kick flood seviyesini belirler.
Deop flooed seviyesini belirler.

chanload

.chanload
Kanal ayarlarını kanal dosyasından(chanfile) yenidden yükler. Eğer yaptığınız değişikliklerden memnun olmazsanız geriye dönebilmenizi sağlar.

chansave

.chansaveKanal ayarlarını kanal dosyasında(chanfile) saklar. Bot yeniden başlatıldığında bu dosya tekrar yüklenecektir. Böylece her seferinde configurasyon dosyanızı düzeltimekten kurtulacaksınız.

chanset

.chanset <kanal> <opsiyon>AKanal ayarlarını değiştirmenizi sağlar. .chaninfo komutuyla ayarları görebilirsiniz.Örnek

.chanset #turkiye +dynamicbans +autoop -autovoice -revenge
.chanset #kıtır flood-join 2:5 (5 saniye içinde en fazla 2 giriş yapılabilir)
.chanset #turker chanmode +mcnt-kli

chinfo

.chinfo <kullanıcı> [kanal] [bilgi-satırı]Kullanıcı için bilgi koyar. Bu bilgi .who ve .whois komutlarıyla görülebilir ve greet modu aktive edildiğinde kullanıcı her kanala girdiğinde kanalda gösterilecektir.
.chinfo <kullanıcı> [kanal]Kullanıcı bilgisini siler.
Örnek

.chinfo TuRKeR Die, die my darling.

+chrec

.+chrec <ad> [kanal]Boş bir kanal kaydı ekler ve kanal vereceğiniz adla gösterilir. Hiç bir bayrak kanal için geçerli değildir.
Örnek

.+chrec memleketim #turkiye

-chrec

.-chrec <ad> [kanal]Boş kanal kayıdını siler..
Örnek

.-chrec memleketim #turkiye

+exempt

.+exempt <hostmask> [kanal] [%exempttime<XdXhXm>] [sebep]Bot tarafından banlanMAyacak kullanıcıları eklemenizi sağlar. Eğer bir kana lbelirtmezseni bu muafiyet tüm kanallar için geçerli olacaktır. Exempttime gün, ay, ve dakika türünden olabilir. Bu süre sonunda belirtilen kulanıcının muafiyeti biter. Dilerseniz bir sebep de girebilirsiniz.Örnek

.+exempt *!iyicocuk@* iyi çocuk bizdendir.
.+exempt *!pelops@* #turkiye
.+exempt *!mouse@* #turkiye %exempttime 1d5h30m dostum benim.


-exempt


.-exempt <hostmask veya numarar>Botdan banlanMAyacak kullanıcıları silemnizi sağlar. .exempts komutuyla verilen numaraları kullanabilirsiniz..Örnek

.-exempt 5
.-exempt *!niceguy@*

.exempts

.exempts [kanal]
.exempts all.bans komutuyla aynı işlevdedir ama bu koruma listesini (exempt) verir. Daha fazla bilgi için .bans komutuna bakın.Örnek

.exempts #turkiye
.exempts *niceguy*

info

.info [kanal] [bilgi-satırı]Kendiniz için bilgi-satırı girmenizi sağlar. .who ve .whois komutlarıyla görülebilir, ve her kanala girdiğinizde gösterilir. Eğer bilgi-satırını boş bırakırsanız geçerli olan bilgi-satırı bu kanal için de geçerli olacaktır. Eğer kanal adını boş bırakırsanız geçerli bilgi-satırınız değişecektir(yoksa oluşturulacaktır).
.info [kanal]Belirtilen kanaldan bilgi-satırını siler..
Örnek

.info #turkiye bu kanal için fazla yakışıklıyım...

+invite

.+invite <hostmask> [kanal] [%invitetime<XdXhXm>] [sebep]Bot tarafında sürekli saklanacak invite eklemenizi sağlar. Eğer bir kanal adı girmezseni bu ayar tüm kanallar için geçerli olacaktır. Bir süre belirtirseniz belirtilen süre sonunda bot bu invite deaktive edecektir. Süre gün, saat ve dakika türünden olabilir. İsterseniz invite için sebep de girebilirsiniz.
Örnek

.+invite *!*@*blah.net #turkiye gelll

-invite

.-invite <hostmask veya numara>Botdan belirtilen invite siler. .invites komutuyla verilen numaraları kullanabilirsiniz.Örnek

.-invite 12
.-invite *!*@*blah.net

invites

.invites [kanal]
.invites all.bans komutuyla aynı işlevdedir ama bu invite listesini verir. Daha fazla bilgi için .bans komutuna bakın.
Örnek

.invites #turkiye *pawn*

stick

.stick [ban/exempt/invite] <hostmask veya numara>Bot ban/exempt/invite 'ları kanalda sürekli aktif halde tutmaya çalışır.Örnek

.stick *!*@*.lamers.net
.stick ban 13

unstick

.unstick [ban/exempt/invite] <hostmask OR number>Bot ban/exempt/invite 'ları normal haline geri getirir.Örnek

.unstick *!*@*.lamers.net
.unstick exempt 4

Kaynak: Alıntılar

Alıntı:
addlog

.addlog <metin>Botun log dosyasına metin eklemenizi sağlar.
Örnek

.addlog deop komtunda hat var düzeltmeliyim
away

.away [away-mesajı]Party line bölgesinde "away" durumuna geçmenizi sağlar. Herhangi bir şey yazdığınız anda "away" durumundan otomatik olarak çıkarsızın yada .back komutunu kullanarak "away" durumunu bitirebilirsiniz.
Örnek

.away WC'ye gitti.gelecem...
back

.back
Party-line bölgesinde "away" durumunuzu bitirmenizi sağlar.
backup

.backupKullanıcı listesinin yedeğini alır. Botunuzda sık sık hatalar meydana geliyorsa mutlaka bu yedeği alın.
banner

.banner <metin>Party-line ve file-area bölgesine giren her kullanıcıya gösterilecek mesajı hazırlamanızı sağlar. Bot hakkında genel bilgi, komutların kullanımı vs. gibi bilgiler girilebilir.
Örnek

.banner Selam. Bu bir eggdoptur. Lütfen iyi amaçlar için kullanın. Yardım için '.help all' yazın.
boot

.boot <nickname> [sebep]Party-line bölgesinden belirtilen kullanıcıyı çıkarmanızı sağlar. Eğer bir sebep girerseniz bu sebep gösterilecektir. Botun sahibini (owner) atamazsınız.
Örnek

.boot TuRKeR kötü çocuk
+bot

.+bot <botnick> <adres:botport#[/userport#]> [hostmask]Verilen botnick ile yeni bir bot eklenmesini sağlar. hostmask bölümünü girerseniz bu hostu kullanan tüm kullanıcılar bot olarak tanımlanacaktır ancak bu bölümü girmek zorunda değilsiniz. Eğer botunuz kullanıcılar için ayrı port eklenen yeni bot için ayrı port kullanacaksa bunları slash(/) ile ayırabilirsiniz.Örnek

.+bot BaRBuNYa barbunya.benimbotum.com:4567
.+bot YeniBot yeni.yenibot.com:65432/34444 *!bot@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].yenibot.com
-bot

.-bot <bot>
.-user komutuyla aynı işlevdedir, ancak bu botlar içindir. Belirtilen botun kaydını siler.
Örnek

.-bot BaRBuNYa
botattr

.botattr <nickname> [nitelikler] [kanal]Botun sahip olduğu bayrakları(flags) görmenizi değiştirmenizi sağlar. Örneğin: .botattr BaRBuNYa +s(share)-h(hub)
Eğer bir nitelik yazmazsanız botun o anki sahip olduğu bayraklar gösterilecektir. '.help whois' komutunu kullanarak kullanabileceğiniz bayrakları ve açıklamalarını görebilirsiniz.

Örnek

.botattr BaRBuNYa +hp
botinfo

.botinfo
Botnetde bağlı bulunan botların özelliklerini listeler. (versiyon, botun sahibi, nitelikler vs. )
bots

.bots
O an botnetde bağlı olan botları gösterir. Örneğin: Bots: BaRBuNYa, YeniBot, BenimBotum

bottree

.bottree
Bir diyagramla birlikte botnede olan botları gösterir. Hangi botların birbirine bağlı olduğu daha rahat anlayabilmek için kullanışlıdır. Eğer iki bot paylaşımdaysa + karakteri, bilinmiyorsa ? karakteri gösterilecektir.
chaddr

.chaddr <botnick> <adres:botport#/userport#>Botun internet adresini değiştir. adres kısmına yazacağınız adrese botunuz telnet ile bağlanmaya çalışacaktır. Eğer botunuz kullanıcılar için ayrı port eklenen yeni bot için ayrı port kullanacaksa bunları slash(/) ile ayırabilirsiniz.Örnek

.chaddr BaRBuNYa barbunya.benimbotum.com:4567
.chaddr YeniBot yeni.yenibot.com:65432/34444 *!bot@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].yenibot.com
chat

.chat [on/off]
.chat <kanal # veya ad>DCC CHAT bağlantısı sağladığınızda gireceğiniz kanalı belirler. İlk bağlantınızda standart olarak 0 (party-line bölgesi) kanalına girersiniz. Sizi başkalarının göremeyeciği bir kanala girebilirsiniz. Geçerli kanal numaraları 1 ile 99999 arasıdır. Eğer assoc modülünü yüklediyseniz kanal numarasına bir ad atıyabilirsiniz
Örnek

.chat off
.chat 4801
chattr

.chattr <nickname> [nitelikler] [kanal]Belirtilen kullanıcının sahip olduğu bayrakları gösterir. Eğer bir nitelik girerseniz kullanıcının bayraklarını değiştirir. Örneğin: .chattr TuRKeR +pf
veya TuRKeR 'i global op listesinden çıkarmak için,
.chattr TuRKeR -o
Aşağıdaki gibi kombinasyonları kullanabilirsiniz:
.chattr TuRKeR -m+xj-o
Bir kanal adı girerek kullanıcının niteliklerini sadece kanal için geçerli olmasını sağlayabilirsiniz:
.chattr TuRKeR -m+dk-o #turkiye
Aynı anda hem global hemde kanal için nitelik belirleyebilirsiniz:
.chattr TuRKeR f|o #turkiye (global +f, +o #turkiye)
.help whois komutuyla geçerli bayrakların listesini alabilirsiniz.

chhandle

.chhandle <eski ad> <yeni ad>Kanala verdiğiniz ismi değiştirmenizi sağlar. Örneğin: .chhandle giziliKanal AcikKanal

chnick

.chnick <eski nick> <yeni nick>Kullanıcının nickini değiştrimenizi sağlar. Örneğin: .chnick TuRKeR TRKR

chpass

.chpass <nick> [yenişifre]Botda kayıtlı bulunan kullanıcının şifresini değiştirir.
Örnek

.chpass TuRKeR benimşifrem
comment

.comment <kullanıcı> [bilgi]Berlirtilen kullanıcıya bilgi eklemenizi sağlar. Yönetici(master) olmayanlar eklediğiniz bilgiyi göremeyeceklerdir.
Örnek

.comment CrayzTurk TuRKeR tarafından eklenmiştir.
console

.console [kanal] [modlar]Seçtiğiniz mesaj türlerinin konsolda görüntülenmesini sağlar. Kullanabileceğiniz modlar: m bota gönderilen özel mesajları ve ctcp isteklerini gösterir.
p kanalda yapılan konuşmaları gösterir.
k kanalda yapılan kick/ban/mod değişikliklerini gösterir.
j kanalda giriş/çıkış/nick değişimini gösterir.
b botun link/unlink/kullanıcıdosyası-paylaşımını gösterir.
s sunucu mesajlarını gösterir.
w IRCoplar arasındaki mesajları gösterir. (wallops)
Kanal yöneticileri(master) için:
c kullanıcı komutlarını gösterir.(dcc ve msg)
o diğer botların mesajlarını gösterir. [ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLİR]
Yöneticiler(master) için:
x dosya transferi komutlarını gösterir.
d debug mesajlarını gösterir.
Sahipler(owner) için:
r tüm sunucu mesajlarını gösterir. (eğer aktive edildiyse)
v sunucuya gönderilen mesajları gösterir. (eğer aktive edildiyse)
Örnek

.console #turkiye +mcobxs-jkp
dccstat

.dccstat
Bota dcc ile bağlı bulunanları tablo halidne gösterir. Tablo başlıkları şunlardır: SOCK bağlantının soketi.
ADDR bağlanılan hostun ip adresi.
PORT bağlanmak için kullanılan port.
NICK Kullanıcının veya botun nicki, eğer bir kullanıcı veya botsa.
HOST Bağlanılan host;ip adresi ile aynı olabilir.
TYPE dcc bağlantısının türü.

debug

.debug
Kullanılan hafızanın durumunu gösterir. Programcılar hafızayı daha iyi kullanabilmek için bu komutu kullanabilirler.
die

.die [sebep]Botunuzu öldürür
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
. Botunuz offline konumuna geçer ayrıca komutu en son kullanan kişi kaydedilir. Eğer bir sebep girmezseniz "authorized by <nickname>" şeklinde bir mesaj gösterecektir.
Örnek

.die az sonra geliyorum
echo

.echo <on/off>Yazdığınız tüm mesajların tekrar size gösterilmesini sağlar.
fixcodes

.fixcodes
Telnet bağlantısını açıp kapamaya yarar.
help

.help
Erişim hakkınız olan komutları gösterir. komutların kullanımı ile ilgili küçük açıklamalar da gösterilir.
.help <komut>Belirtilen komut hakkında bilgi verir.
+host

.+host <nickname> <hostmask>Tanımlı olan kullanıcıya yeni bir hostmask eklemenizi sağlar. Genellikle bunu apmanıza gerek yoktur çünkü kullanıcı ekleme yapacağı zaman
/msg ident komutuyla yeni ekleme yapabilir.
Örnek

.+host TuRKeR *!pelops@*.ltnx.com
-host

.-host <hostmask>Hostmask silmenizi sağlar.
.-host <nickname> <hostmask>Belirtilen kullanıcıdan hostmask silmenizi sağlar
Örnek

.-host TuRKeR *!pelops@*.ltnx.com
+ignore

.+ignore <hostmask> [bilgi]Sizin yadığınız bilgiyle ve sizin nickinizle birlikte ignore listesine hostmask ekler. Bu ignore işlemini siz manuel olarak yaptığınız için bot bunu otomatik olarak kaldırmayacaktır. Ignore edilen bir hostu kaldırmak için mutlaka
.-ignore komutunu kullanmanız gerekir.
Örnek

.+ignore *!*@*.lamer.net bu hosttan flood yapılıyor.
-ignore

.-ignore <hostmask veya numara>Ignore listesinden host silmenizi sağlar.Hostmask numaralarını
.ignores komutuyla görebilirsiniz.Örnek

.-ignore 3
.-ignore *!*@*.lamer.net
ignores

.ignores
Ignore listesinde bulunan hostmaskları numaralandırılmış biçimde listeler. Bu numaraları
.-ignore komutunu kullanırken kullanabilirsiniz. Bot tarafında otomatik kaldırılmayacak bir ignore şöyle gözükür: [ 1] *!reklambot@* (perm)
TuRKeR: reklam botu
Started 18:38 (başlangıç zamanı)
Bu tür ignoreları ancak
.-ignore komutuyla kaldırabilirsiniz. Ignore listesine ekleyen kişi TuRKeR, ekleme nedeni "reklam botu". Bugün saat 18:38 de eklemiş. Bot tarafından belli bir süre sonra kaldırılacak ignore şöyle gözükür:
[ 2] *!*@.ttnet.net.tr (expires at 19:59)
BaRBuNYa: msg flood
Started 18:59
Saat 18:59'da bot tarafından otomatik olarak bu ignore eklenmiş, çünkü biri bota flood yapmış.
.-ignore komutuyla kaldırabileceğiniz gibi, ignore işleminin başlangıç saatinden 1 saat sonra bot bunu otomatik kaldıracaktır (otomatik kaldırma işleminin süresi konfigurasyon dosyasındaki 'ignore-time' ile belirtilir).

+lang

.+lang <lisan>Bota lisan dosyasını yükler. Almanca, Fransızca, Türkçe vs. lisanlar yüklenebilir.
-lang

.-lang <lisan>Yüklüediğiniz lisanı kaldırmanıza yarar.
link

.link [some-bot] <yeni-bot>Aşağıdaki gibi kullaırsanız belirtilen bota link verir .link yenibot
sonra yenibot için kayıt tutmalısınız (bknz
.+bot). Eğer şu şekilde kullanırsanız:
.link a-botu b-botu
botunuz a-botunun b-botuna link vermesini sağlar.

loadmod

.loadmod <modül>Modül yükler.
Örnek

.loadmod channels
+lsec

.+lsec <bölüm>Yeni bölüm eklemenizi sağlar. Eklenen bölüm için dil desteği varsa bot bunu da yükleyecektir.
Örnek

.+lsec filesys
-lsec

.-lsec <bölüm>Bölüm kaldırmanızı sağlar.
Örnek

.-lsec filesys
lstat

.lstat
Lisan istatistiklerini gösterir. Kullanımda olan dilleri gösterecektir.
match

.match <özellik> [kanal]Belirtilen özellikteki kayıtlı kullanıcıları tarayıp sonuçları size gösterir: <+/-><global>[&/|<channel>[&/|<bot>]]
'&' işareti 've' anlamındadır. '|' işareti 'veya' anlamındadır. Örneğin:
.match +o Global +o olanları listeler
.match -o&+o Global +o ve konsol kanalınızda +o olanları listeler
.match +f|+f Global +f veya konsol kanalınıda +f olanları listeler
.match |f #turker #turker kanalında +f olanları listeler

me

.me <metin>Party-line bölgesine metin yazar.
Örnek

.me etrafa bakıyor.
module

.module [modüladı]Yüklü bulunan modül hakkında bilgi verir.
Örnek

.module channels
modules

.modules <botadı>Belirtilen botda yüklü bulunan modülleri listeler.
Örnek

.modules BaRBuNYa
motd

.motd
Party-line bölgesine ilk girdiğiniz zaman gösterilen mesajı gösterir.
newpass

.newpass <şifre>
/msg pass komutuyla aynı işlevdedir, ancak burda eski şifreniz istenmez.
Örnek

.newpass yenişifre
nick

.nick <yeni-nick>Botda kullandığınız nicki değiştirir. Bu botun sizi tanıması için bir addır. Bot bu nicki her bağlantı sağlamaya çalıştığınızda sizden isteyecektir.
Örnek

.nick LeMaNYaK
note

.note <nickname> <message>Belirtilen nicke mesaj bırakmanızı sağlar. Kullanıcı away modundaysa geri döndüğünde mesaj iletilecektir. Eğer kullanıcı online değilse online oluncaya kadar mesaj bot tarafından saklanacaktır. Kanala girdiğinizde bir mesajınız varsa botunuz size bunu bildirecektir.
Örnek

.note CrazyTurk Sana dosya gönderdim, e-mailini kontrol et.
page

.page <# veya off>Botun size gönderdiği mesajların en fazla uzunuğunu belirtmenizi sağlar. Örneğin mesaj uzunluğu 2 sayfayı geçtikten sonra bot mesaj gönderme işlemine devam etmek için sizden 'enter' tuşuna basmanızı ister.
Örnek

.page 10
quit

.quit [sebep]DCC bağlantınızın bot tarafından kesilmesini sağlar. Bir sebep yazarsanız party-line bölgeside gözükecektir.
Örnek

.quit herkese byee!
rehash

.rehash
Konfigurasyon dosyasını,
.set komutuyla yapılan değişklikleri ve konfigurasyon dosyasında yazılan tcl scriptlerini yeniden yükler. Komut işleme sokulmadan önce kullanıcı dosyası kaydedilir.
rehelp

.rehelp
Belirtilen komut için tüm yardım dosyalarını kontrol etmesini sağlar. Yeni yardım bulunursa gösterilir.
relang

.relang
Eski lisan dosyalarını yükler.
relay

.relay <botadı>Bağlı bulunduğunuz botdan başka bir bota telnet ile bağlanmanızı sağlar. Bağlantınızı o an bağlı bulunduğunuz bot üzerinde yapabilirsiniz. Bağlantınız koparmak için "*bye*" yazmanız yeterli.
Örnek

.relay KorumaBot
reload

.reload
Kullnıcı dosyasını yeniden yükler.
.save komutunu en son kullandığınız zaman veya botun en son saatlik kayıt işlemi yeniden yüklenir.
restart

.restart
Tüm tcl sicriptleri resetleyip konfigurasyon dosyasını yeniden yükler. komutuyla kaydedilmiş yaralrın hepsi silinecektir. Yeniden başlatma işlemi başlamadan önce kullanıcı dosyası kaydedilir.
save

.save
Kullanıcı dosyasını o anki haliyle kaydetmenizi sağlar.
set

.set <değişken> [değer]Bot içinde değişiklik yapabilmenizi sağlar. Eğer bir değişken girip değeri boş bırakırsanız değişkenin durumu hakkında bilgi alırsınız. Konfigurasyon dosyasında belirtilen ayarlarla bot başlayacaktır.
Örnek

.set ident-timeout 60
simul

.simul <nickname> <metin>Belirtilen nickname tarafından sizin yazdığınız betin söyleniyormuş gibi gözükür. Örneğin: .simul TuRKeR .quit
"TuRKeR" tarafından ".quit" komutu kullanılmış gibi işlem yapar. Ancak eggdropun konfigurasyon dosyasında simul opsiyonu aktif edilmiş olmaldır.

status

.status
Eggdrop hakkında genel bilgi verir. Aşağıda BaRBuNYa hakkında bazı bilgiler yer alıyor I am BaRBuNYa, running eggdrop v1.6.4: 400 users (mem: 42k)
Running on BSDI 2.5
Admin: TuRKeR <pelops@.Elite.ltnx.com>
#turker : 2 members, enforcing "+tn-mlk" (greet, bitch)
#turkiye : 3 members, enforcing "+tn-i" (greet)
Server nexgo.dal.net:6667
Online for 195 days, 06:18 (background) CPU 14:18 cache hit 55.3%

strip

.strip [modlar]
.strip <kullanıcı> [modlar]Metinler için botun kullandığı metin ayarlarını değiştirmenizi sağlar. Geçerli ayarlar: b kalın yazı kodlarını kaldırır
c renkli yazı kodlarını kaldırır
r ters yazı kodlarını kaldırır
u altı çizili kodları kaldırır
a ansi kodları kaldırır
g ctrl-g (bell) kodlarını kaldırır
'+c' or '-bu' or '+ru-c' çeşitli modifikasyonlar kullanabilirsiniz. Eğer boş bırakırsanız kullanılan ayarları gösterir.
Eğer bir kullanıcı belirtirseniz yaptığınız ayarlar sadece bu kullanıcı için geçerli olacaktır.
Örnek

.strip -bc
.strip TuRKeR -u+b
su

.su <kullanıcı>Bota bağlı bulunduğunuz durumda kullanıcı değişimi yapmanızı sağlar. Eğer botun sahibiyseniz(owner) değiştireceğiniz kullanıcının şifresini girmenize gerek yok ancak diğerleri bu değişim sırasında değiştirlen kullanıcının şifresini girmek zorundalar.

.quit komutu sizi ilk bağlandığınız kullanıcı şekline getirecektir.
Örnek

.su CrazyTurk
tcl

.tcl <komut>TCL içeresinden verilen komutu yürütmenizi sağlar.
Örnek

.tcl putserv "PRIVMSG #turker :test 1 2 3"
trace

.trace <bot>Dğer bota trace sinyali gönderir. Eğer trace sinyali geri dönerse aşağıdaki gibi bir mesaj alırsınız: Trace result -> Valis:Stonewall:NoBoty:SomeBoty

Örnek

.trace NiceBot
unlink

.unlink <bot>Berlirtilen botdan bağlantınızı koparmanızı sağlar. hare botlar bağlantı kopmasına izin vermez.
Örnek

.unlink YeniBot
unloadmod

.unloadmod <modül>Belirtilen modülü kaldırır.
Örnek

.unloadmod notes
uptime

.uptime
Botun zamanını gösterir.
+user

.+user <nickname> [hostmask]Belirtilen nick ile yeni bir kullanıcı kaydı oluşturur. Kullanıcı sürekli aynı hostu kullanıyorsa bir hostmask da ekleyebilirsiniz. Yeni eklenen kullanıcı hiç bir bayrağa sahip değildir. Ayrıca bir şifresi de yoktur.
Örnek

.+user turker *!pelops@*.somewhere.net
-user

.-user <nickname>Belirtilen nickli kullanıcı kaydını siler.
Örnek

.-user turker
vbottree

.vbottree
.bottree komutuyla aynı işlevi görür, aynı zamanda bot versiyonlarınıda gösterir.
who

.who [bot]Bota bağlı olan kullanıcıları gösterir. '*' işareti bot sahibi, '+' işareti yönetici, '@' op, '%' işareti botnet yöneticisi demektir. Ayrıca kullanıcı nicki, zamanı, away mesajı vs. gösterilir.
whois

.whois <nickname>Botdaki kullanıcı kaydını gösterir. Beş başlık vardır: HANDLE kullanıcının nickini gösterir.
PASS kullanıcının şifresi varsa "yes", yoksa "no" olarak gösterilir
NOTES kullanıcı için bekletilen notların sayısını gösterir.
FLAGS kullanıcının sahip olduğu bayrakları gösterir.
LAST kullanıcının kanalda en son görüldüğü zamanı gösterir.
Geçerli bayraklar şunlardır:
o global op (bot bu kullanıcıyı her kanalda op yapacaktır)
m yönetici (kullanıcı bot yöneticisidir)
n sahip (kullanıcı bot sahibidir)
t botnet yöneticisi (kullanıcı botnet yöneticisidir)
x xfer (kullanıcı dosya-bölgesine girme yetkisine sahiptir)
j janitor (kullanıcı dosya-bölgesi yöneticisidir)
p party-line (kullanıcı party-line bölgesine girme yetkisi vardır)
c common (kullanıcı kaydı common-access sahip olur)
u unshared (diğer botlara bağlantı sağlanamaz)
b bot (kullanıcı not olarak tanımlanır)
d global deop (kullanıcı hiçbir kanalda op olamaz)
k global auto-kick (kullanıcı tüm kanallardan otomatik atılacaktır)
f global friend (kullanıcı kuralları çiğnediğinde atılmayacaktır)
v global voice (kullanıcı +autovoice kanallarda otomatik +v alacaktır)
a global auto-op (kullanıcı tüm kanallarda girdiğinde op olacaktır)
h high-light (kullanıcının yazdığı yazı belirtilecektir)
w wasop-test (+stopnethack prosedürü için wasop testi uygular)
g give auto-voice (+a gibi çalışır ancak bu voice verir)
(artı 26 kullanıcı tanımlı bayrak vardır, A-Z)
Sadece belirtilen kanal için geçerli bayraklar:
m yönetici (kullanıcı belirtilen kanalda yöneticidir)
n sahip (kullanıcı belirtilen kanalın sahibidir)
o op (bot kullanıcıya belirtilen kanalda op verir)
d deop (kullanıcının belirtilen kanalda asla op almasına izin vermez)
f friend (belirtilen kanalda kullanıcı kuralları çiğnediğinde cezalandırılmayacaktır)
k kick (kullanıcı belirtilen kanaldan otomatik atılacaktır)
v voice (belirtilen kanal +autovoice modundaysa kullanıcı otomatik +v alacaktır)
q quiet (belirtlen kanal +autovoice modundaysa kullanıcı asla +v alamaz)
a auto-op (belirtilen kanalda kullanıcı girdiği zaman bot otomatik olarak bot oplayacaktır)
w wasop-test (+stopnethack prosedürü için was-op testi yapar)
g give auto-voice (+a gibi çalışır ancak bu voice verir)
(artı 26 kullanıcı tanımlı bayrak vardır, A-Z)
Sadece "BOTATTR" komutu için atanmış bayraklar vardır:
s share (bot kullanıcı kayıtlarını paylaşacaktır, aktif biçimde)
p share (bot kullanıcı kayıtlarını paylaşacaktır, pasif biçimde)
g global share (bütün kanalları paylaşacaktır)
h hub (bot otomatik link edilecektir)
a alternate (eğer bot +h modunda değilse +a bu komutun yerine geçer)
l leaf (diğer botlara link vermesini engeller)
r reject (net bağlantısını kapar)
i isolate (botlinklerinde party-line bölgesini geçersiz kılar)
(artı 10 kullanıcı tanımlı bayrak vardır, 0-9)

Örnek

.whois TuRKeR
whom

.whom [kanal]Party-line bölgesine bağlı kullanıcıları listeler. Kullanıcı bot sahibiyse nicki "*", yöneticiyse "+", botnet yöneticisiyse "%", opsa "@" belirtilir. Diğer satırlarda kullanıcı hostu gösterilir. Eğer kullanıcı aay modundaysa away mesajı, idle modundaysa idle zamanı gösterilecektir.
Botda bir değişiklik yapmasanız standart kanal party-line (kanal 0) bölgesidir.

act

.act [kanal] <metin>Kayıtlı konsol kanalında bir action yapar(yada belirtilen kanala). IRC 'de ki /me komutuyla aynı işlevdedir.
Örnek

.act#turkiye ben bir botum!


adduser

.adduser [!]<nickname> [ad]O anki host adıyla yeni bir kullanıcı kaydı yaratılır. Eğer bota daha önceden bu nicknamele bir kullanıcı eklendiyse bot yeni kaydı kabul etmeyecektir. Eğer kullanıcı farklı bir nickname kullanırsa bot bu kullanıcı "ad"(Botun hsürekli hatırlayacağı takma ad) yardımıyla tanıyacaktır.
Eğer sürekli aynı ip adresini kullanan bir kullanıcı ekleyecekseniz, nickname 'in başına "!" işareti koyun.

Örnek

.adduser Lemmon
.adduser john2 John
.adduser !Lamer


channel

.channel [kanal-adı]Size kapsamlı olarak kanalda bulunan kullanıcıları ve niteliklerini gösterir. Standart olarak konsolda kayıtlı bulunan kanalı gösterecektir(Başka bir kanal adı da belirtebilirsiniz). İlk satır şöyle gözükecektir: Kanal #turkiye, 125 kullanıcı, 8 kullanıcı, mod +tn:
Bot şu an #turkiye kanalında ve kanalda 125 kişi var. Bunlardan 8 tanesini bot tanıyor(bota eklenmiş) ve kanal modu +tn. Eğer belirtilen kanalda bot yoksa "İstenen kanal #turkiye" diye bir mesaj verecektir.

Diğer satırda kullanıcıların listesi görünecektir:

NICKNAME HANDLE JOIN IDLE USER@HOST

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]SF kantSF 14:53 o 6m josh*@.Random.*edu
"@.KantSF" demek kullanıcının nicki kantSF ve kanal opu. İkinci "kantSF" ise botun bu kullanıcıyı tanıdığı ad. Bu ad kullanıcının nickinden farklı olabilir. Kullanıcının kanala girdiği zaman ve nitelikleri verilmektedir:
n - bot sahibi o - op alabilir (+o)
m - bot yöneticisi f - dost
b - başka bir bot d - op alamaz (+d)
user@host ise ircde kullandığı ip.

Örnek

.channel #turker


deluser

.deluser <nickname>Host adıyla kaydedilmiş kullanıcı kaydını siler. Kullanıcı bot yöneticisi olmadığı sürece kanal yöneticileri bu silme işlemini yapabilir.
Örnek

.deluser TuRKeR


deop

.deop <nickname> [kanal]Eğer bot kanalda op ise belirtilen kullanıcıdan (+o) op alacaktır.
Örnek

.deopTuRKeR #turkiye


devoice
.devoice <nickname> [kanal]Eğer bot kanalda op ise belirtilen kullanıcıdan (+v) voice alacaktır.
Örnek

.devoice BuDaLa #kıtır


invite

.invite <nickname> [kanal]Konsolda kayıtlı bulunan kanala(yada belirtilen kanala) belirtilen kullanıcıyı davet(invite) eder. Eğer botun bulunduğu kanal +i(invite only) modunda ise bu komut çok kullanışlıdır.
/msg invite
komutuyla aynı işlevdedir.
Örnek

.invite LeMaNYaK #kıtır


kick

.kick [kanal] <nickname> [sebep]Konsolda kayıtlı bulunan kanaldan(yada belirtilen kanaldan) belirtilen kullanıcıyı sebep göstererek atar. Eğer sebep kısmını boş bırakırsanız standart sebep, "istendi" olacaktır.
Örnek

.kick #turkiye FuRKaN çık dışarı


kickban

.kickban [kanal] [-|@]<nickname> [sebep]Belirtilen kullanıcıyı kanaldan banlayarak atar. Sizin nickiniz botun kişisel ban listesine atan kişi olarak iliştirilecektir ve bu ban sadece belirtilen kanal için geçerli olacaktır. Bütün kanallarda geçerli olacak ban eklemek için .+ban komutunu kullanın. Eğer bir sebep yazarsanız botun ban listesinde bu gözükecektir. ! veya @ ekleyerek host adresine çeşitli banlar koyabilirsiniz: nick!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.domain:

Komut banmask
.kickban nick *!*ident@*.name.domain
.kickban -nick *!*
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.domain
.kickban @.nick *!*@host.name.domain

Örnek

.kickban #turker alper sana bunu yapma demiştim


msg

.msg <nickname> <metin>Bot tarafından belirtilen kullanıcıya özel mesaj gönderir. /msg komutuyla aynı işlevdedr.
Örnek

.msg TuRKeR selam


op

.op <nickname> [kanal]Eğer bot kanalda op ise, bot belirtilen kullanıcıya op verecektir ve siz opu almadıkça almayacaktır.
Örnek

.op kItIr #turker


reset

.reset [kanal]Bot tarafından kanal için kaydedilmiş tüm bilgileri siler ve botun kanaldan çıkıp tekrar girmesini sağlar. Eğer kanal adını boş bırakırsanız bot bunu bütün kanallar için yapacaktır.
Örnek

.reset #turker


resetbans

.resetbans [kanal]Botun ban listesinde kanal için konulan banları temizler. Kanal ban listesinde ve aynı zamanda global ban listesinde bulunan banlar silinecektir ancak global ban listesinde olupta kanal ban listesinde olmayan banlar silinmeyecektir.
Örnek

.resetbans #kıtır


resetexempts

.resetexempts [kanal]Botun kanal için kaydettiği muafiyet listesini temizler.
.resetbans komutuyla aynı görevdedir ancak bu komut muafiyetleri temizler.
Örnek

.resetexempts #turker


resetinvites

.resetinvites [kanal]Kanal için botun yaptığı davetleri temizlerl.
.resetbans
Örnek

.resetexempts #turkiye

komutuyla aynı görevdedir ancak bu komut davetleri temizler.

say

.say [kanal] <metin>Konsolda kayıtlı bulunan(yada belirtilen) kanala yazdığınız metni bot tarafından söyleniyormuş gibi gösterir.
Örnek

.say #turkiye Selam herkese! Ben bot olmama rağmen konuşabiliyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)


topic

.topic <metin>Eğer bot kanalda op ise kanal başlığını değiştirir(sadece konsolda kayıtlı bulunan kanal için).
Örnek

.topic Hoş Geldiniz


voice

.voice <nickname> [kanal]Belirtilen kullanıcıya +v (voice) verir, eğer botunuz kanalda opsa.
Örnek

.voice tuker #turkiye


addhost

/msg botnick addhost <şifre> <hostmask>Botun sizin yeni bir hostmaskla tanımasını sağlar.Ancak verdiğiniz hostmask daha önceden bota girlimemiş olmalıdır.
Örnek

/msg BaRBuNYa addhost 123456 *!new@*.ttnet.net.tr


die

/msg botnick die <şifre> [mesaj]Botunuz bu komutu alınca ölür
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Botunuzu kapamaya yarar. Tekrar aktive etmek için shelle bağlanıp ordan çalıştırmanız gerekir.
Örnek

/msg BaRBuNYa die 123456 yarım saat içinde gelecek


go

/msg botnick go <kanal>Botunuzun kanaldan çıkmasını sağlar.Eğer botunuzun kanalda opu yoksa bı komut gayet kullanışlıdır.
Örnek

/msg BaRBuNYa go #turkiye


help

/msg botnick help [komut]Kullanabileceğiniz MSG Komutlarını listeler. Sahip olduğunuz bayrağa göre komutlar size gösterilecektir. Eğer bir komut belirtirseniz belirtilen komut hakkında yardım görüntülenecektir.
Örnek

/msg BaRBuNYa help addhost


ident

/msg botnick ident <şifre> [nickname]Botun sizi yeni bir adresten tanımasını sağlar. Eğer daha önceden başka bir nick kullanarak kendinizi kayıt ettirdiyseniz bu nick mutlaka girmelisiniz.
Örnek

/msg BaRBuNYa ident 123456
/msg BaRBuNYa ident 123456 turker


info

/msg botnick info [şifre] [kanal] [bilgi satırı]Kanala girdiğiniz zaman kanalda bot tarafından gösterilecek satırı değiştirmenizi veya silmeni sağlar.
who ve whois komutunu kullanan kullanıcılar tarafından da gözükecektir. Bir kanal için bilgi satırını şöyle ayarlayabilirsiniz: /msg botnick info 123456(şifre) #kanal bu benim bilgi satırım.

/msg botnick info [şifre] [kanal] Belirtilen kanal için kaydedilmiş bilgi satırını siler.
Örnek

/msg BaRBuNYa info 123456 la la la la...


invite

/msg botnick invite <şifre> <kanal>Belirtilen kanala bot sizi davet eder. (eğer botda o kanaldaysa)
Örnek

/msg BaRBuNYa invite 123456 #kıtır


jump

/msg botnick jump <şifre> [sunucu [port [sunucu şifresi]]]Botun başka bir sunucuya geçmesini sağlar. Sunucu şifresini yazmak zorunda değilsiniz. Standart port olarak konfigurasyon dosyasında belirtilen port kullanılacaktır. (genelde 6667)
Örnek

/msg BaRBuNYa jump 123456 irc.dal.net 6667


key

/msg botnick key <şifre> <kanal>Botun size kanal giriş şifresini göndermesini sağlar. (+k modunda olan kanallar için)(eğer bot o kanaldaysa).
Örnek

/msg BaRBuNYa key 123456 #kıtır


memory

/msg botnick memory <şifre>Size botun ne kadar hafıza kullanığını gösterir.
Örnek

/msg BaRBuNYa memory 123456


op

/msg botnick op <şifre> [kanal]Botun op olduğu tüm kanallarda bot tarafından oplanırsınız. Eğer bir kanal belirtirseniz yalnızca belirtilen kanalda botdan op alabilirsiniz.
Örnek

/msg BaRBuNYa op 123456


pass

/msg botnick pass <şifre>
ident gibi komutları kullanabilmeniz için bir şifre kaydeder. Opların ve yöneticilerin bu şifreye ihtiyacı vardır.
/msg botnick pass <eski şifre> <yeni şifre>Şifrenizi değiştirmeye yarar.
Örnek

/msg BaRBuNYa pass 123456 654321


rehash

/msg botnick rehash <şifre>Bot, konfigurasyın dosyasını yeniden yükler.
Örnek

/msg BaRBuNYa rehash 123456


reset

/msg botnick reset <şifre> [kanal]Bot, belirtilen kanal hakkındaki tüm bilgileri silecektir.
Örnek

/msg BaRBuNYa reset 123456 #KıTıR


save

/msg botnick save <şifre>Botun kullanıcı dosyasını kaydetmesini sağlar.
Örnek

/msg BaRBuNYa save 123456


status

/msg botnick status <şifre>Botun o anki status penceresinden üç satırı görüntüler. DCC bölgesinde bu komutu kulanmak daha iyidir.
Örnek

/msg BaRBuNYa status 123456


voice

/msg botnick voice <şifre> <kanal>Botun op olarak bulunduğu bütün kanallarda size +v (voice) vermesini sağlar. Eğer bir kanal belirtirseniz sadece belirttiğiniz kanalda +v alırsınız.
Örnek

/msg BaRBuNYa voice 123456 #turker


who

/msg botnick who <kanal>Kanalda bulunan kullanıcıları size bilgi satırlarıyla birlikte (eğer varsa) gösterir.
Örnek

/msg BaRBuNYa who #turkiye

whois

/msg botnick whois <nick>Belirtilen kullanıcı hakkında botda kayıtlı bulunan tüm bilgilari gösterir. (email adresi, bilgi satırı, sahip olduğu bayraklar vs.)
Örnek

/msg BaRBuNYa whois TuRKeR

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
butun, detayli, eggdrop, komutlari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
eggdrop kanallardaki komutlari dinlemiyor umitmehmet2000 Eggdrop, NeoStats, BNC 2 09 Nisan 2011 20:43
Bota detayli ping nasil verdirilir? vasarelli mIRC Scripting Sorunları 0 18 Şubat 2009 18:49