|
|
| | #5 |
| Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Radyo Tcl yardım 500 satırlık bir koda hata kontrolü yapmak gözleri şaşı etmekten öteye gitmiyor.şöyle bir göz gezdirdim .bu bildiğimiz shoutcast.tcl birkaç bilinen versionu var piyasada "orjinal" yazılmışı*. sc.tcl diye de biliniyor .altına başka bir kod eklenmiş/birleştirilmeye çalışılmış ama aslında sadece kaynak yapılmış bambaşka telde bir kod halbuki.. çalışmadığını söylediğiniz !durum !çalan komutlarını işleyen/alakalı yerlere baktığımda "hata" olabilecek bir şey gözüme çarpmadı. set radiochans "#kardelen" ayarında belirlenen kanalda "normalde" çalışması gerekirdi komutların ne bindlerinde ne prosedürlerinde tuhaf bi durum yok gibi. bu çalışmayan komutlar kanal üstünde kullanıldığı sırada bota telnet/dcc üzerinden bağlı kalıp gözlemleyin bu çalışmayan komutlar uygulanırken herhangi bir hata mesajı düşüyormu ekrana. bu hata mesajları sorunun nerede olduğuyla ilgili ipucu verir ona göre bakılır.yok olmadı bu shoutcast.tcl nin temiz bir kopyasını düzenleyip deneyebilirsiniz. botun .conf'unda şu satırları ekleyin: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
"eğer yoksa" büyük ihtimal unbind olarak vardır ya onların altına ekleyin yada o unbindleri bind olarak değişin..(botu .restart etmelisiniz .conf üstündeki bu değişiklikten sonra. rehash yeterli gelemeyebilir) sonra bota bağlandığınızda hata mesajı aldığınızda : Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
komutu verin bu hatalı kod parçasını gösterecek./tanımlanamayan yeri.. sonra Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
yaparsanızda o hata hakkında daha ayrıntılı bilgi gösterecek.(komut kullanımında mı sorun var vs vs ) .tcl set ::tcl_patchLevel sonra .tcl set ::version çekin bunlarda bot versionu ve makinadaki tcl sürümü bilgisini gösterecek.sonuçları "olası" aldığınız hata mesajlarıyla buraya atın.sorunun ne olduğuna anlamamıza,kodun neresine bakmamız gerektiğine,yardımı dokunacaktır. aksi halde bu kadar uzun bir kodda sorunu bulmak zor ... |
| | |
| Etiketler |
| radyo, tcl, yardım |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Radyo Botu Yardım | SheqiL | Eggdrop, NeoStats, BNC | 7 | 03 Nisan 2012 16:14 |
| radyo.tcl yardım | worker | Eggdrop, NeoStats, BNC | 3 | 29 Ekim 2011 14:36 |
| Radyo yardım | Voodo | mIRC Scripting Sorunları | 2 | 01 Mart 2011 16:07 |
| Yardım Radyo Eggdrop | NeXt` | Eggdrop, NeoStats, BNC | 1 | 22 Şubat 2010 15:33 |
| IRC [Radyo Dinlemek] Yardım | feels | mIRC Scripting Sorunları | 0 | 07 Aralık 2005 00:20 |