IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

4Beğeni(ler)
  • 4 Post By Bulut

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2013, 00:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kelebek.org #Eğitim / Chanserv-Genel Eğitim logları




[19:11] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> ChanServ Komutları
[19:11] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> ChanServ size bir kanali kendi adiniza kaydetme ve onu yonetme imkani saglar.
[19:11] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> ChanServ cogu zaman kotu niyetli kullanicilarin kanalinizi elegecirmelerini, ornegin kanalda sadece belirli bir listedeki kisilerin op olmalarina izin vererek engeller.
[19:11] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Tabi kanalımızı güvenli kılabilmek için ilk olarak kanalımızı kayıt etmemiz gerekmektedir.

[19:11] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Chanserv (Channel Services) turkcemizde; Kanal servisi olarak adlandirilmaktadir.
[19:11] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Chanserv hakkinda sunucudan bilgi almak istedigimizde; /cs help komutunu kullanmak yeterlidir.

[19:13] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> ChanServ Komutları

[19:13] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> ChanServ size bir kanali kendi adiniza kaydetme ve onu yonetme imkani saglar.
[19:13] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> ChanServ cogu zaman kotu niyetli kullanicilarin kanalinizi elegecirmelerini, ornegin kanalda sadece belirli bir listedeki kisilerin op olmalarina izin vererek engeller.
[19:13] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Tabi kanalımızı güvenli kılabilmek için ilk olarak kanalımızı kayıt etmemiz gerekmektedir.
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Chanserv (Channel Services) turkcemizde; Kanal servisi olarak adlandirilmaktadir.
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Chanserv hakkinda sunucudan bilgi almak istedigimizde; /cs help komutunu kullanmak yeterlidir.
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Simdi chanserv ve komutlarini inceleyelim.
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Nasil kanal kayit (register) ederim?
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bir kanalı kayıt etmemiz için öncelikle o kanala girip @ (operator) olmamız gerekmektedir.
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalın kesinlikle kayıtsız olması gerekmektedir.
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Çünkü kayıtlı kanalları hiçbir şekilde başka birisi tekrardan kayıtlayamaz.
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalı kayıt etmemiz için gereken komut;
[19:14] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> /cs register #kanal şifre Açıklamanız
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Ornek: /cs register #kelebek 123456 Turkiye'nin en kaliteli chat platforumundasiniz.
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kendiniz kanal sahibi olarak chanserv'e (identify etmek) nasil tanitirsiniz?
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Identify komutu ile kendinizi kanal sahibi olarak tanıtabilir,kanal ile ilgili her türlü komuta erişim kazanabilir,
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> levels ayarlarını yapabiliriz. Ayrıca bu komut ile birden fazla kanal founder(kurucu) erişimine sahip kullanıcı olabilir.
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Komut olarak kullanım şekli;
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> /cs identify #kanal şifre
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> /identify #kanal şifre
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> /msg chanserv identify #kanal şifre
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Ornek: /cs identify #kelebek 123456
[19:15] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalımın şifresini unuttum, Ne yapabilirim? (Sendpass Komutu)
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Sendpass komutu kayıtlı bir kanalın şifresi unutulduğu durumlarda kanal sahibinin kanal şifresini email adresine isteyebilmek için kullanılan oldukça işe yarar bir komuttur.
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bu komut sadece kanal founder'ı tarafından kullanılabilir,
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bu nedenle kanal sahibinin kendi nickini nickserv'e tanıttıktan (identify) sonra bu komutu kullanabilir.
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Dikkat edilmesi gereken nokta kanal şifresinin kanal ile ilişkilendirilmiş maile değil,
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanal sahibi olarak görünen Nickname'in mail adresine yollanacağıdır. Sendpass komutunun kullanımı şu şekildedir;
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> /cs sendpass #kanal
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Ornek: /cs sendpass #kelebek
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:16] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Nasıl Kanalımın Kaydını düşürebilirim? (Drop komutu)
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Drop komutu kayıtlı bir kanalın kaydını düşürmek için kullanılır.Bir kanalın kaydı bir kere düşürüldümü,
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Artık başka kullanıcılar tarafından tekrar kayıt edilebilir hale gelir.
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalın kaydının düşürülebilmesi için kanal kaydı düşürülecek kişi tarafından kanal şifresi kullanılarak identify edilmelidir.
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Drop komutunun kullanımı şu şekildedir;
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Öncelikle yukarda da belittiğim gibi;
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> “/cs identify #kanaladı şifre” yaparak kanala en yüksek düzeyde erişim kazanmalı ve sonra;
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> “/cs drop #kanaladı şifresi” komutuyla da kanal chanserv veritabanından kaldırılmalıdır.
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: //cs identify #kelebek 123456 | cs drop #kelebek
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalımın bilgilerine nasıl bakabilirim? (Info komutu)
[19:17] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Info komutu belirtilen kanalın bilgilerini görüntüler. Kanal bilgileri içerisinde bazı kısımlar gizlenmiş (hide komutu yardımı ile),
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Veyahut yazılmamışta olabilir. Bu bilgiler;
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanal sahibinin nicki, kayıt tarihi, son kullanma tarihi, kanal başlığı, başlığı yazan kişi ve tarihi, bulunan kullanıcı ve kullanıcı rekoru (bazı sunuculara göre)
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> kanalın sahip olduğu opsiyonlar (girilmişse eğer) ve mode kilitlerini göstermektedir.
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs info #kanal
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs info #kelebek
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalımda bir kullanıcıya nasıl yetki verebilirim? (Access-add komutu)
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kayıtlı bir kanalda, belirli seviyeler aralığıyla kayıtlı bir rumuza yetki vermenizi sağlayan komuttur.
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> +r kipine (registerli) sahip bir kanalda kayıtlı olan bir rumuza ekleyebileceğiniz access seviye aralığı; +1 ile +999 arası, -1 ile -999 arasıdır.
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs access #kanaladı add nick seviye Kayıtlı bir nicki access listesine eklemenizi sağlar.
[19:18] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs access #kelebek add Bulut 666
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Access listesinde yer alan bir kullanıcının yetkisini nasıl silerim? (Access-del komutu)
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Daha önceden kanalınızın access listesine eklemiş olduğunuz nicki silmenize olanak sağlayan bu komutun;
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs access #kanaladı del nick
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs access #kelebek del Bulut
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Erişim listesinde yer alan kullanıcıları nasıl listelerim? (Access-list komutu)
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalınıza eklemiş olduğunuz access'li kullanıcıların listesine ulaşmanızı sağlayan bu komut kullanıldığı zaman;
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kişinin access seviyesine kaçıncı sıradan eklendiği, kanal erişim listesindeki seviyesi ve kişiyi ekleyen nick'i görmenizi sağlar.
[19:19] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs access #kanaladı list
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs access #kelebek list
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Chanserv yolu ile kanalınızda bulunan herhangi bir nicke geçici olarak voice, halfop (yarım operatör), op (operatör), sop (süper operatör) verebillirsiniz.
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Ayrıca vermiş olduğunuz yetkileri tekrar geri almak içinde parametrenin önüne sadece -de ekini eklemeniz yeterli olacaktır.
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örneğin; Devoice, Dehalfop, Deop, Deprotect.
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bu özelliklerin klavye dilinde işaretleri ise;
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> + => Voice. % => Halfop. @ => Operatör. & => Soperatör şeklindedir.
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bu bilgi ardından gelelim komutların kullanımına.
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bir nicke chanserv yoluyla nasıl voice verebilirim?
[19:20] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs voice #kanaladı nick
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs voice #kelebek StyLechiLd
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Vermiş olduğum voiceyi tekrar nasıl alırım?
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs devoice #kanaladı nick
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs devoice #Kelebek StyLechiLd
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bir kişiyi halfop yapmama yarayan komut nedir?
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs halfop #kanaladı nick
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs halfop #kelebek Clone
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalda halfop konumunda bulunan bir kişinin yetkisini nasıl geri alabilirim?
[19:21] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs dehalfop #kanaladı nick
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs dehalfop #kelebek Clone
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanaldaki kullanıcıya geçici op vermemi sağlayan chanserv komutu nedir?
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs op #kanaladı nick
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs op #kelebek AnnabeTh
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalda op konumunda bulunan bir kullanıcının yetkisini almamı sağlayan komut nedir?
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs deop #kanaladı nick
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs deop #kelebek AnnabeTh
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanıcıya koruma (protect) vermemi sağlayan komuttur.
[19:22] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs protect #kanaladı nick
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs protect #kelebek KabuS
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Not: Belirtilen komut kullanıcıya uygulandığı zaman, kişi hiçbir şekilde BAN komutundan etkilenmez ve kanaldan atılamaz.
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bir kullanıcının korumasını nasıl alırım?
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs deprotect #kanaladı nick
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs deprotect #kelebke KaBuS
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Yukarıda anlatılan voice, halfop, op ve protect komutlarının kullanım şekli ayrıca /mode komutu ile de sağlanmaktadır.
[19:23] * IRC`den Çıktı: ARAS (KELEBEK@78.170.74.BC0B0AFE) ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Konumuzu kapsamadığı için, /mode ile ilgili bölüm ''Kanal Modları'' konulu eğitim etabında ele alınacaktır.
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:23] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalımın başlığını nasıl değiştirebilirim? (Topic komutu)
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kayıtlı bir kanala başlık (topic) atmamızı sağlayan komuttur. Kanal +t'de bulunduğu zaman kanalda sadece operatörler tarafından topic değiştirilebilir.
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Ek olarak yazacağımız mesaj 350 karakteri geçmemelidir 351. karakterde yazılan tüm kelimeler dikkate alınmaz.
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs topic #kanal mesaj
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs topic #kelebek mesaj
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Yetkili olduğum kanal +i invite moduna (davetsel mod) alınmış nasıl giriş yapabilirim? (Invite komutu)
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> +i moduna alınmış olan bir kanala giriş yapabilmeniz için access seviyesinde en az 50'den eklenmiş olmanız ve levels ayarlarından intie ile ilgili,
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Herhangi bir değişiklik yapılmamış olması gerekmektedir. Eğer ki belirtilen özelliklerin hepsi varsa aşağıdaki komut yardımıyla giriş yapabilirsiniz.
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs invite #kanal
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs invite #kelebek
[19:24] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Access listesinde bulunduğum kanaldan atıldım, giriş yapmamı sağlayan komut nedir? (Unban komutu)
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalda 50 seviyesinde eklenmişseniz ve kanal levels değerlerinde Unban ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmamışsa,
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Chanserv giriş yapmanıza engel tüm banları kaldırır.
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kullanım şekli: /cs unban #kanal
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs unban #kelebek
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]>-
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]>-
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalımda bulunan bir nicki chanserv yoluyla atmak istiyorum. (Kick komutu)
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Koruma (protect) altında bulunan kullanıcılar ve de kanal kurucusu (founder) bu komut ile kanaldan atılamaz.
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Belirtilen bu özelliklere sahip olmayan diğer tüm kullanıcıları chanserv belirtilen kanaldan atacaktır.
[19:25] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Varsayılan değer olarak 50 accessten eklenmiş olanlar bu komutu kullanabilirler.
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Sebep verilecekse kullanılacak yada chanserv tarafından kullanılan kick mesajı; ''KICK by nick'' şeklinde sebeble atacaktır.
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Kanalımda bulunan bir kullanıcının sahip olduğu erişim seviyesine nasıl bakabilirim? (Status komutu)
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bu komut yardımıyla belirtilen kullanıcının kanalda sahip olduğu level'ine (access) bakabilmemizi sağlar.
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bu komutu kullanabilmek için erişim seviyesinden en az 100 olarak eklenmiş kullanıcılar kullanabilir.
[19:26] * IRC`den Çıktı: Herdem (KelebekOrg@95.8.58.43B02572) (Connection reset by peer)
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Komut uygulandığı zaman eğerki kişi onlineyse;
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> STATUS #kanaladı nick erişim-seviyesi şeklinde görülür.
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Eğer kişi online değilse;
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> STATUS #kanaladı nick ERROR Nick not online şeklinde cevap alırız.
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:26] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Chanserv yolu ile tek seferde birden çok işlem yapabildiğimiz gibi bir de bunlar arasında ''CLEAR'' komutu bulunmaktadır.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bu komut yardımıyla belirtilen kanalda mlock listesinde yer almayan tüm modeları, atılan banları ve +e ile koruma almış kullanıcıları,
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Invites verilmiş tüm davet maskelerini, tüm +o kiplerini (op olan), tüm halfopları, tüm voiceleri ve tüm userları atmayı sağlayan komuttur.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örneklerle pekiştirelim.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek: /cs clear #kanaladı Modes => Mlock listesinde bulunmayan tüm modları sıfırlamaya yarar.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek1: /cs clear #kanaladı Bans => Atılan tüm banları (+b) tek seferde kaldırır.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek2: /cs clear #kanaladı Exceptions => +e ile koruma almış tüm maskeleri siler.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek3: /cs clear #kanaladı invites => +l ile davetsel konuma giriş yapabilmesi için eklenen tüm maskeleri siler.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek4: /cs clear #kanaladı OPS => Tüm opları (+o) kaldırır.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek5: /cs clear #kanaladı Halfops => Tüm halfopları (+h) kaldırır.
[19:27] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek6: /cs clear #kanaladı Voices => Tüm voiceleri (+v) kaldırır.
[19:28] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Örnek7: /cs clear #kanaladı Users => Kanaldaki tüm kullanıcıları tek seferde kanaldan atar.
[19:28] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> -
[19:28] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Bu özelliği kullanabilmeniz içinde access seviyesinde 100 olarak eklenmiş olmanız gerekmektedir.
[19:28] <@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]> Chanserv konulu eğitim etabı bitmiştir.
--

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
#eğitim, chanservgenel, eğitim, kelebekorg, logları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kelebek.org #Eğitim / HelpServ Eğitim logları Gurkan Eğitim Dünyası 3 02 Şubat 2015 21:49
Eğitim İhtiyaç Analizi Nedir? Hangi Eğitim Türleri Kullanılır? Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 19:16