IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Eğitim Etkinlikleri Ve Materyaller (https://www.ircforumlari.net/egitim-etkinlikleri-ve-materyaller/)
-   -   Materyalleri Sınıflandırma (https://www.ircforumlari.net/egitim-etkinlikleri-ve-materyaller/579394-materyalleri-siniflandirma.html)

Burce 19 Nisan 2014 15:56

Materyalleri Sınıflandırma
 
Eğitsel materyalleri sınıflandırmada dikkat edilecek noktalar:

  • Köşelerdeki malzemeler o köşeye uygun olmalı, farklı köşelere ait malzemeler bir arada bulunmamalıdır.
  • Her köşede bulunan malzemeler çeşitlerine göre sınıflandırılmış olarak raflara yerleştirilmiş olmalıdır (Pastel boyalar ayrı bir kapta, kuru boyalar ayrı bir kapta gibi).
  • Her bir oyuncağın konulduğu yer çocuklar tarafından biliniyor olmalıdır. Yani, malzemelerin saklanış şekli çocukların rahatça alıp, kullandıktan sonra tekrar yerine yerleştirebilmelerini destekler nitelikte olmalıdır.
  • Çocuklar malzemelerin/ oyuncakların konulduğu kap ya da sepetleri kolaylıkla tutabilmeli ve içlerinde ne olduğunu görebilmelidir.


Etiketleme

Çocukların kullanacakları malzemeleri ve oyuncakları kolaylıkla yerlerinden alabilmeleri ve yerlerine kaldırabilmeleri için onların yerlerini bilmeleri çok önemlidir. Çocuklar yerlerini bilip kendileri kaldırabildiklerinde sınıftaki malzeme ve oyuncaklar birbirlerine karışmayacak, çocuklar mekanı bu şekilde kontrol edebildiklerinde ve düzenleyebildiklerinde kendilerini sınıflarına ait hissedeceklerdir.

Yerini belirtmek amacıyla sınıfta oyuncak ve malzemeleri simgeleyecek etiketler kullanılabilir. Böyle bir yöntem kullanıldığında, oyuncakların etiketleri çocukların anlayabileceği düzeyde olmalıdır. Etiketler şu şekilde hazırlanabilir:


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemelerin kendileri;
  • Fasulye,
  • Fotoğraflar - fotokopiler
  • Malzemenin İzi
  • Malzemenin çizimi


Mevsimler, sayılar, ve diğer eğitsel panolar çocukların görebilmesi için onların göz hizaları seviyesinde duvarlara asılmalıdır. Çocukların yaptıkları resimler ve ürünleri sınıf içinde onların görebileceği şekilde alçakta; masalar üzerinde ya da duvarlarda sergilenmelidir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net