IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2012, 13:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şikayetler Üzerine Bölüm Başkanı Görevinden Uzaklaştırıldı




Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Özer görevinden uzaklaştırıldı. Bölümdeki akademisyenler, araştırma görevlileri ve öğrenciler, kendilerini aşağılayıp hakaret ettiği gerekçesiyle rektörlüğe dilekçeyle başvurarak Özer'den şikayetçi oldu. Şikayetlerin artması üzerine 25 Nisan 2012 tarihinde hakkında soruşturma açıldı. Yapılan incelemeler üzerine Prof. Dr. Özer, özellikle son sınıf öğrencilerinin yaşadığı ciddi endişe ve korkular, iddiaların önemi, soruşturma sırasında delillerin karartılabileceği ihtimalleri üzerine 10 Mayıs 2012 tarihinden itibaren soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden uzaklaştırıldı.

Sevinç Özer'in bazı gazetelere verdiği demeçte, türbanlı öğrencilere mobbing uyguladığı iddiasıyla görevinden uzaklaştırıldığını ve kendisine mobbing uygulandığını belirtmesi üzerine ÇOMÜ'den bir açıklama yapıldı. Üniversitede açılan soruşturmaların gizli yürütüldüğü ve söz konusu soruşturmanın sebebinin mobbing olarak değerlendirilmediğinin vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi: "Soruşturmanın ana konusu, adı geçen kişinin iddia ettiği gibi türban veya öğrencilerin kıyafetleri değil, Sevinç Özer'in bölümdeki akademisyen arkadaşlarına, araştırma görevlilerine ve öğrencilerine mobbing yaptığı iddialarıdır. Elbette soruşturma tamamlanıncaya kadar söz konusu iddialar sadece birer iddiadır ve ÇOMÜ yönetimi, diğer soruşturmalarda olduğu gibi asla basınla paylaşmamıştır. Yasalar gereğince soruşturmanın içeriği hakkında bugün de bilgi vermek doğru değildir ancak şurası kesindir ki bu konunun Sayın Özer'in siyasi görüşleri veya kılık kıyafet konusundaki davranışlarıyla bir ilgisi bulunmamaktadır. Esas mesele, daha önce de belirtildiği üzere Sayın Özer'in çalışma arkadaşlarına mobbing uyguladığı, onları aşağıladığı ve çalıştırmadığı iddialarıyla öğrencilerini kendisini şikayet etmeleri nedeniyle tehdit etmesine dönük savlarıdır. Soruşturmada bahsi geçen iddialar son derece ciddidir. ÇOMÜ yönetiminin görevi, kurumda çalışma huzurunun temini ve öğrencilerinin baskıdan uzak bir şekilde eğitim almasıdır. Bir üniversite yönetimi, bu tür iddiaları ciddiye almazsa hangi iddiaları ciddiye alacaktır? Şu noktanın altı da çizilmelidir ki soruşturma açılması demek, sonucunun kesin olduğu anlamına gelmez. Soruşturmalar bağımsız akademisyenlerce yürütülür ve ilgili kurullardan geçtikten sonra son karar merci olarak YÖK'ün onayına sunulur. Son olarak ilgili öğretim üyesinin soruşturmanın içeriğini basınla paylaşmış olması da süreci etkileme çabası olarak mevzuatta belirtilen kurallarla uyum göstermemektedir."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Üzerine, şikayetler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Eğitim Bakanlığı şikayetler üzerine SBS konusunda araştırma yapacak Süslü YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 24 Şubat 2010 00:20
Türk Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu görevinden alındı Angel Haber Arşivi 0 23 Temmuz 2008 12:17