IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Guzel

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ağustos 2015, 13:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dershane değil, özel eğitim kursu




Özel eğitim kurslarında bir sınıfta en fazla 16 öğrenci olacak. Her yaş grubu, kendi yaş gruplarıyla eğitim alacak. Kurslar pazar günleri faaliyet gösteremeyecek
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ni Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiğini belirterek yönetmeliğin bugün çıkacağını söyledi. Avcı, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sapardurdı Toyliyev ile dün Çırağan Sarayı'nda görüştü. Görüşmeden önce dershanelere ilişkin açıklama yapan Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararını göz önüne alarak özel eğitim kurslarının nasıl açılacağıyla ilgili kriterlerin ayrıntılı olarak yönetmelikte belirtildiğini açıkladı. Yasada ve yönetmeliklerde "dershane" diye bir kurum tanımının olmadığının altını çizen Avcı, Türkiye'de yapılacak her türlü eğitim ve öğretimin MEB'nın denetiminde ve gözetiminde yapıldığını söyledi. Avcı özetle şunları söyledi:
* DENETLEMEKLE SORUMLUYUZ: Biz Türkiye'de her ne ad altında olursa olsun eğitim öğretim faaliyeti gösteren bütün kurumları gözetlemekle ve denetlemekle yükümlüyüz, sorumluyuz. MEB'na herhangi bir kurum açma izni için müracaat ettiğinde, önce açma kriterlerine uyuyor mu? Buna bakıyoruz.
* AZAMİ 16 ÖĞRENCİ: Çeşitli kurslar başlığı altında belirtilen kursları 4 sınıfta topladık. Bunlardan biri daha önce dershaneler üzerinden okul dışı eğitim almak isteyen öğrencilerin ve velilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte. Özel öğretim kurumlarının hangi programları uygulayacağı yönetmelikte açık bir şekilde vurgulandı. Matematik ve fen grubu gibi çeşitli bilim gruplarını oluşturduk. Talim Terbiye Kurulu tarafından bu bilim gruplarına ilişkin çerçeve kurs programı hazırlandı. Madem çok özel bir eğitim, özel bir takviye kursu talep ediliyor, sektörün bu talebi karşılayabileceği optimum şeyi de 16 olarak belirledik. Dolayısıyla özel öğretim kurslarında hiçbir sınıf 16'nın üzerinde olamayacak. 16'nın altında olabilir ama azami sayı 16.


* PAZAR GÜNÜ TATİL: Her yaş grubu, kendi yaş gruplarıyla eğitim alacak. Siz lise 1 öğrencisiyseniz, lise 2, lise 3 kurslarına gitmeyeceksiniz veya mezunlarla birlikte gitmeyeceksiniz. Kurslar sadece haftasonu cumartesi günü eğitim öğretim yapabilecek. Çocuklarımızın pazarlarına müdahale ettirmiyoruz.

* DERSHANE ADI YOK: Şu anda yürürlükte olan yasal düzenlemelerde "dershane" adı altında bir kurum tanımlanmadı. Yok böyle bir kurum. Şu olabilir; Meclis açılır, bu iptal davasını açan milletvekili veya isteyen başka milletvekilleri, Meclis'te 'Biz bu düzenlemeleri beğenmiyoruz, eskisi gibi kontrolsüz, denetimsiz, müfredatı belli olmayan ve her isteyenin istediği yerde, istediği koşullarda açabileceği, istediği eğitimi verebileceği bir dershane' diye bir kurum tanımlarlar. Onu yasaya koyarlar. O zaman da MEB yasa gereğince ona izin verir. Ama şu anda öyle bir kurum yok.
* 4 YIL SÜRE: Anayasa Mahkemesi'nin üzerinde durduğu ve iptale gerekçe gösterdiği temel kriter, ölçülülük. Yani bu düzenlemeyi yaparken ölçülü davrandınız mı? Bu kriter üzerinden değerlendirmesini yapmış. Dershaneden özel okula dönüşmek isteyen kurumlar eğer belli bir süre içerisinde özel okul olma kriterini karşılayamayacak durumdaysalar onlara 4 yıllık bir süre tanıdık ve temel lise yaparak kurumlarını, özel okul olma kriterlerini de esneterek 4 yıllık bir süre için onlara bir geçiş imkanı sağladık. Anayasa Mahkemesi de verdiği kararda bu uygulamamazı doğru bulduğu için temel lise uygulamamız aynen devam edecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
değil, dershane, eğitim, kursu, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Eğitim'den dershane açıklaması CtrL Haber Arşivi 0 14 Kasım 2013 17:31
Özel Eğitim Uygulamaları Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 24 Ocak 2012 22:37
MEB özel, özel eğitim kursları yönetmeliği Ecrin Mevzuat - Genelge - Yönetmelik 0 12 Ocak 2012 21:33
İşkence değil eğitim Ay Esrarengiz Olaylar 1 18 Mart 2010 23:31