IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2015, 10:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İki teker bol kitap




Bir sosyal sorumluluk projesi, okullara bisikletle kitap götürecek. Okullarda kurdukları kitaplıklara da 'ekolojik kütüphane' adını verecekler.


Rüzgar Alper Benli ve Filiz Gülez’den oluşan ‘Bisikletli Sahaf’ ekibi bisikletle yaptığı sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi ve ‘Ekolojik Kütühane’ projesini başlattı. 9 Kasım’da duyurulan proje ile kitaba ihtiyacı olan okullarda bağış yapılan kitaplarla bir kütüphane oluşturmak amaçlanıyor. Okullarda kurulan kütüphanelere ‘Ekolojik Kütüphane’ ismi verilecek. Nedeni ise kitapların okullara bisikletle taşınarak, gürültü yapmadan, fosil yakıt harcamadan, doğaya zarar vermeden ulaştırılacak olması.
Kütüphanelerin kurulmasının ardından öğrencilere Bisikletli Sahaf’ın amacı ve Ekolojik Kütüphane’nin anlamı üzerine bir sunum da yapılacak. Bisikletli Sahaf’ın kurucuları Rüzgar Alper Benli ve Filiz Gülez, projeyi Hürriyet’e şöyle anlatıyor:

“Bisikletli Sahaf kurucuları olarak ekolojik farkındalık, alternatif yaşam gibi konular üzerine sosyal sorumluluk projeleri düzenliyoruz. Bu yeni projemizde de aynı prensiplerle yola çıktık. Bu seferki amacımız okullardaki kütüphane eksikliğini kendi yöntemlerimizle kapatmak ve bisiklet ile yapılan bu tür girişimlerin sayısını arttırmak. Ekolojik Kütüphane’nin amacı evde bir köşede duran kitapları ihtiyacı olan okullarda kütüphane kurarak değerlendirmek. Projenin bir diğer önemi ise bağışlanan kitapların doğaya zarar vermeden, gürültü yapmadan, fosil yakıt harcamadan okullara bisikletle taşınması.”
Üç şekilde destek veriliyor


Projeye destek olmak isteyenler üç şekilde katılabiliyorlar: Kitap bağışlayarak, kütüphane ihtiyacı olan okulları bildirerek ve kitapları okullara taşırken bisikletleriyle yardım ederek. Projenin nasıl ilerleyeceğini ise şöyle anlatıyorlar:


“Öncelikle projemize katılmak isteyenler bize ne şekilde destek olacaklarına karar veriyorlar. Bunun ardından bizimle iletişime geçiyorlar ve biz de ihtiyacı olan okullarla kitap bağışı yapacak olanlar arasında bir eşleştirme yapıyoruz. En son aşamada ise gönüllü bisikletçiler ile kitapları okullara götürüp Ekolojik Kütüphane’yi kuruyoruz. Ne kadar çok insan projemize destek olursa, o kadar çok sürdülebilir olacağına inanıyoruz. Bu sebeple kitap bağışı yapacak insanlara, kütüphane ihtiyacı olan okullara ve tabiki gönüllü bisikletçilere ihtiyacımız var. Projemiz şimdilik İstanbul’da yapılacak olsa da, katılıma göre Türkiye’nin her yerinde devam edecek.”
Birçok ilden ilgi var

İstanbul dışındaki illerden de destek vermek isteyenlerin çıktığı projeye yayınevleri de ilgi gösteriyor. Bisikletli Sahaf’ın kurucuları bu ilgiyi,“Projemizi sayfamızda duyurduğumuz andan itibaren özellikle İstanbul’dan kitap bağışı yapmak isteyen çok kişi oldu. İstanbul dışında Yalova, Muğla ve Antalya’dan desteklemek isteyenler çıktı. Ayrıca yayınevlerinden projemizi sevip kitap bağışı yapmak isteyenler de çıktı. Kitap bağışı yanında projemizin amacına ulaşması için bizim gibi gönüllü bisikletçilere de ihtiyacımız var” sözleriyle anlattı.

Bisikletli Sahaf nedir?
Kurucuları Bisikletli Sahaf’ı “Bibsikletle parasız olarak Avrupa’yı dolaştıktan sonra İstanbul’da para kazanmak için kendimize bir iş bulmamız gerekiyordu. Biz de Bisiketli Sahaf’ı kurduk” diyerek anlatıyor. Ekolojik biri girişim olan Bisikletli Sahaf, İstanbul’da ikinci el kitap satıyor ve kitapları bisikletle adrese taşıyor. bisikletlisahaf.com adresinden iletişime geçilebiliyor. Bisikletli Sahaf, daha önce de İstanbul’daki okullarda çocuklarla buluşup tohum ekim atölyesi, bisikletli yaşam atölyesi, hayalimdeki yolculuk atölyesi gibi etkinlikler düzenledi. Tohum ve Masal Turu ile bisikletle Türkiye’yi dolaştı. Tohum Takas Şenliği düzenledi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bol, kitap, teker, İki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İngiliz mahkumlar teker teker müslüman oluyor Lucifer Haber Arşivi 1 08 Haziran 2010 14:27