IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2016, 01:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TEOG nakil başvurusu nasıl yapılır? (2016 TEOG boş kontenjanlar)




TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı. 2016 yılı TEOG yerleştirme sonuçlarının belli olmasının ardından nakil isteyen öğrenciler için de nakil başvuruları başladı. 15 Ağustos'ta başlayan TEOG birinci dönem nakil başvuruları yarın sona erecek. Nakil sonuçları ise 22 Ağustos'ta açıklanacak. 2016 TEOG boş kontenjanlarının listesi e-okul sisteminde yayınlanıyor.

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin merakla beklediği TEOG sonuçları açıklandı. Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti.

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı verilecek. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmayacak. Yerleştirmeler merkezi olarak yapılacak. Adayların başvurularını mezun oldukları okula yapması gerekiyor. Ağustos’taki üç nakil döneminde de adaylar, tercihlerini okulların puan denkliğine bakmadan yapabiliyor. Ancak uzmanlar yüzdelik dilimin çok üstündeki okullara girmenin düşük bir şans olduğunu söylüyor. Uzmanlar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından tüm kontenjanları dolan okullara da, adayların yazabileceğini söylüyor. Çünkü okullar arasında geçişler mümkün olduğu için, her an kontenjanlarda boşluklar oluşabilir.

TEOG nakil tarihleri MEB tarafından açıklanarak istenilen okula "boş kontenjan hakkı üzerinden" E-Okul sitesinden yapılabilecek. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmelerinin ardından bu kez de yerleştikleri okullardan daha üst tercihlerine gitmek isteyen, açık liseye kaydedilen ya da özel okula kayıt yaptıran ama devlet lisesi isteyenler için nakil uygulaması başlıyor. Geçiş konusunda "açık lise" konusu dikkate alınaraktan üç kez işlem hakkı verilecek. TEOG nakil tarihleri, boş kontenjan alanında iki site üzerinden gerçekleşecektir: E-Okul ve MEB

TEOG KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

TEOG NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ
- Birinci nakil dönemi
15-19 Ağustos yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları alınacak. 22 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak.

- İkinci nakil dönemi
22 Ağustos’ta başlayacak ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.

- Üçüncü nakil dönemi
Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak.

Kaynak: A.A

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
e-okul, lise nakil işlemleri, nakil başvurusu nasıl yapılır, teog, teog boş kontenjanlar, teog nakil başvuruları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MEB, TEOG istatistiklerini açıkladı NarÇiçeği Sınavlar ve Hazırlık 0 11 Ağustos 2016 21:01
TEOG sonuçları açıklandı NarÇiçeği Sınavlar ve Hazırlık 0 11 Ağustos 2016 20:59
MEB’den valiliklere TEOG genelgesi Dream Eğitim Haberleri 0 15 Kasım 2015 12:33
TEOG sonuçları açıklandı - E-Okul TEOG-YEP 2015 sınav sonuçları Lucifer Haber Arşivi 0 29 Haziran 2015 10:43
TEOG’da o dersleri aldık Seth Haber Arşivi 0 07 Ekim 2014 09:24