IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Eğitim Haberleri (https://www.ircforumlari.net/egitim-haberleri/)
-   -   Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2020 Sporcu Adayların (B) Sınavı Nasıl Olacak? (https://www.ircforumlari.net/egitim-haberleri/870312-yuksekogretim-kurumlari-sinavi-yks-2020-sporcu-adaylarin-b-sinavi-nasil-olacak.html)

Kalemzede 18 Mayıs 2020 15:13

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2020 Sporcu Adayların (B) Sınavı Nasıl Olacak?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2020 Sporcu Adayların (B) Sınavı Nasıl Olacak?


2. Grupta (B Sınıfı); Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Şampiyonası Finalleri, Dünya ve Avrupa Şampiyonası yapılmayan branşların Ümitler, Gençler ve Yıldızlar kategorisindeki Dünya ve Avrupa Kupaları Finalleri, Üniversite Oyunları, Akdeniz Oyunları, Karadeniz Oyunları, Dünya ve Avrupa Olimpik Gençlik Yaz ve Kış Festivalleri, FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonaları, CISM (Uluslararası Askerî Sporlar Konseyi) tarafından düzenlenen Dünya Askerî Oyunları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası, ISF 24 (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) tarafından düzenlenen Avrupa ve Dünya Şampiyonaları, olimpik branşlarda uluslararası federasyonların yarışma takviminde yer alan, ferdi branşlarda en az 17 ülke sporcusu, takım sporlarında en az 9 ülke takımının katıldığı uluslararası yarışma ve turnuvalarda yer alan adayların;

2020-2021 öğretim yılında spor ile ilgili alanlarda bir yükseköğretim programında okumak isteyenlerin, 12.05.2011 tarih ve 27932 sayılı Resmi Gazete’de yer alan “Millî Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” ekinde yer alan EK-2’de belirlendiği şekilde düzenlenmiş Millî Sporcu Belgesinin noter tasdikli örneğini dilekçe ekinde 28 Temmuz 2020 tarihine kadar Merkezimize göndermeleri gerekmektedir. Bu adayların TYT'ye girmiş ve puanı hesaplanmış olmalıdır. Başvurusu kabul edilen adaylar, beden eğitimi ve spor programları tercihlerini (engelli millî sporcular için beden eğitimi ve spor öğretmenliği hariç), [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinde duyurulacak başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih başvuru tarihleri Ağustos ayının son haftası veya Eylül ayının ilk haftalarında duyurulacak olup adayların bu duyuruyu ÖSYM’nin internet sayfasından takip etmeleri gerekmektedir. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Merkezimize gönderilen formlar işleme alınmayacaktır. Yerleştirme işlemi, 2020 Eylül ayı içerisinde yapılacak olup yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından açıklanacaktır. Bu adayların yerleştirilirken OBP’leri Yükseköğretim Kurulunun belirlediği bir katsayı ile çarpılarak TYT puanlarına eklenecektir. Bu adaylar, merkezî yerleştirme dışında TYT puanları, OBP’leri, yükseköğretim programlarının kontenjanları ve adayların tercihleri göz önünde tutulmak suretiyle ÖSYM tarafından yerleştirilecektir. 2019-YKS'de bu imkândan yararlanarak bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, 2020-YKS'de aynı imkândan yararlanmak için tekrar başvurduklarında, OBP’lerine Yükseköğretim Kurulunca belirlenen katsayının yarısı kadar bir katsayı uygulanacaktır.

ÖSYM


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net